EUROLYGA 2023

Gintaras Krapikas: „Nežaidėme piktai ir mums baskai neatleido“

Mažų mažiausiai – nevykusi naujametinė dovana Kaunui ir visiems kauniečių komandos sirgaliams. Taip galima būtų pavadinti trečiadienio Eurolygos akistatą tarp namie kovojusio  “Žalgirio“ ir baskų Vitorijos „Laboral Kutxa“ komandos. Startinėse Eurolygos „Top 16“ etapo F grupės rungtynėse apie pergalę svajoję žalgiriečiai buvo skaudžiai nubausti – be didesnių žvaigždžių kovoję ispanai įveikė „Žalgirį“ 89:68.

Kauno „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas nebuvo patenkintas startu Eurolygos „Top 16“ etape.<br>P.Mantauto nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas nebuvo patenkintas startu Eurolygos „Top 16“ etape.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2015, 8:00 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 1:51 PM

„Mes nepadarėme to, ką turėjome padaryti – nežaidėme piktai. Turėjome neleisti jiems nieko daryti nuo pat pradžių – užgniaužti juos. Juk baskai yra viena iš geriausiai puolančių ekipų. O jie darė ką norėjo ir mums neatleido to, kad nebuvome pikti“, – pralaimėjimo priežastis po tragiško žaidimo dėliojo „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas.

Baskų komanda pirmajame varžybų etape B grupėje užėmė trečiąją vietą – savo sąskaitoje turėjo 6 pergalės ir 4 pralaimėjimus. Vitorijos ekipa į priekį praleido 8 kartus laimėjusį graikų Pirėjo „Olympiakos“ ir 6 pergales šventusį turkų Stambulo „Anadolu Efes“ klubą.

Tačiau šios dienos dvikovoje kauniečiai buvo laikomi favoritais.

Didžiausia „Laboral Kutxa“ stiprybė ir Kaune buvo itin galingas puolimas – ši komanda per rungtynes vidutiniškai pelnė po 85,4 taško. Šįkart ispanai sumetė kur kas daugiau – 89 taškus.

Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai svečiuose pastoviai rinko tik po 77,6 taško, o išvykose šio sezono Eurolygoje iki šiandien buvo laimėję vos vieną dvikovą – nurungė vieną silpniausių Eurolygos ekipų Limožo CSP. Dabar Vitorijos klubo auka tapo ir „Žalgiris“.  

„Mes žinojome, kur važiavome. Buvo svarbiausia sustabdyti šeimininkų puolimą savuoju. Tai padarėme. Nors trečiame kėlinyje ir ketvirtojo pradžioje praradome iniciatyvą, po to susitvarkėme su nervais ir laimėjome. Žinome, kokioje sunkioje grupėje kovojame ir ši pergale itin reikalinga“, – kalbėjo Ispanijos klubo treneris.

Žalgiriečiai šiame sezone metė  vidutiniškai po 69,7 taško.

Itin nesėkmingai prasidėjusiose kauniečiams rungtynėse pastarieji įsigudrino iškart atsilikti dviženkliu skirtumu, o po pirmųjų dešimties minučių turėjo 19 taškų atsilikimą. Tik trečiojo ketvirčio 7 minutę „Žalgiris“ šiaip ne taip sugebėjo aptirpdyti skirtumą – 50:62.

Ketvirtame ketvirtyje žalgiriečiai buvo oponentus prisiviję iki 9 taškų, tačiau ir vėl paleido vadžias – likus kovoti 5 min. „Laboral Kutxa“ pirmavo 74:57. Tuomet pasigirdo iš salės „lauk Krapiką“, o dalis sirgalių patraukė prie išėjimo.

„Pradžioje prisidarėme bėdų, o jau po to didvyriškai stengėmės tas bėdas įveikti. Mes leidome save įveikti“, – piktai kalbėjo G.Krapikas, taip ir nesuvaldęs padėties aikštėje šios dienos mače.

„Privalėjome laikytis plano, kuris turėjo būti paprastas. Turėjome pirmieji atsikratyti įtampos, neleisti  svečiams įsižaisti. Kas įvyko. Mes kovojome susikaustę, o baskams atsirišo krepšys. Reikia pripažinti – pradžia mums nenusisekė“, – dėstė mačo eigą „Žalgirio“ treneris.

-Tai buvo pirmosios Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynės. Ne taip norėjote pradėti...

– Taip. Eurolygoje visos kovos yra svarbios, o ypač – kai žaidi Kaune.

- Patekote į sunkią F grupę. Šis pralaimėjimas gali sujaukti galimybes kovoje dėl vietosEurolygos  atrintamosiosio kovose...

– Taip, sunki grupė. Tačiau ką padarysi, rinktis negali. Tai ką dabar – viskas? Pasiduoti? Baigti kovoti? Ne. Rengsimės kitoms rungtynėms. Viskas šiuo pralaimėjimu nesibaigė.

 – Kodėl pirmajame kėlinyje sunkiai sekėsi stabdyti varžovų derinį „du prieš du“?

– Mums ne tik tas nepavyko – mums nepavyko išvengti klaidų, kurios leido baskams lengvai pelnyti taškus ir atsikratyti pirmojo mačo išvykoje jaučiamos įtampos. Mums pradžia visiškai nepasisekė. Mes nesugebėjome net 4 kartus pažeisti taisykles, kai varžovai buvo įmetę 30 taškų. Nesužaidėme taip piktai, kaip reikėjo.

– Po pertraukos M.Kalnietis nebežaidė. Jūsų netenkino jo pasirodymas?

– Mes pradėjome šiek tiek kitaip žaisti – greičiau, ne taip statiškai, bet tai nereiškia, jog reikia anksti ir greitai kažką daryti. To ritmo nebuvo jo žaidime ir labai gaila. Su Mantu neturiu jokių problemų ir jų niekada neturėjau. Tiesiog jo rodytas žaidimo ritmas man netiko, todėl šįkart jam teko mažiau minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.