EUROLYGA 2023

Kauno meras: „Pažadų nedalinu, bet „Žalgiriui“ pinigų skirsime“

Kauno miestas ir toliau žada finansiškai padėti garsiausiai šalies komandai ir Eurolygos dalyvei „Žalgirio“ krepšinio ekipai. Nors žalgiriečiai savo sezoną skaičiuoja nuo liepos iki liepos, Kauno savivaldybė savo biudžetą tvirtina metų pradžioje. „Pažadų nedalinu“, – išgirdęs klausimą apie miesto paramą žalgiriečiams teigė stebėti pirmųjų Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynių atvykęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno „Žalgirio“ mačą su ispanais stebėjo Kauno meras V.Matijošaitis, šalies Premjeras A.Butkevičius ir KKSD vadovas E.Urbanavičius.<br>P.Mantauto nuotr.
Kauno „Žalgirio“ mačą su ispanais stebėjo Kauno meras V.Matijošaitis, šalies Premjeras A.Butkevičius ir KKSD vadovas E.Urbanavičius.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-30 19:19, atnaujinta 2017-09-26 13:51

Kauno „Žalgiris“ prieš pat naujuosius metus savo arenoje žaidė „Top 16“ etapo akistatą su ispanų Vitorijos „Laboral Kutxa“ klubu. Pasižiūrėti startines antrojo etapo rungtynės į areną atvažiavo šalies premjeras Algirdas Butkevičius, Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Edis Urbanavičius, o šeimininko teisėmis – Kauno meras V.Matijošaitis.

Pajėgiausia Lietuvos komanda „Žalgiris“, šiemet užsitikrinusi Eurolygos turnyre savo ateitį dešimčiai metų į priekį, iš Kauno savivaldybės kitąmet greičiausiai turėtų gauti apie 2 mln. eurų paramą.

Apie tai kalbėta jau nuo rugsėjo mėnesio. Kauno miestas ne vienerius metus padeda komandai – parama siekė nuo 2 iki 5 mln. litų.

Ši savivaldybės parama sudarytų apie 27 proc. „Žalgirio“ biudžeto ir ženkliai prisidėtų prie ekipos sėkmingo pasirodymo ne tik tarptautinėse varžybose, tačiau Lietuvos krepšinio čempionate. Reikia prisiminti, kad komandą slegia padarytos nemažos buvusio bankininko V.Romanovo skolos. Jos neoficialiai siekia apie 6 mln. eurų.

„Žalgirio“ ekipos vadovas Paulius Motiejūnas prieš kurį laiką aiškino, miesto pinigai itin svarbūs komandai ir miestui patvirtinus savo biudžetą, jis vasarį tikisi gauti pirmąją Kauno paramą.

„Žiūrėsime, ką gausime. Kiek bus? Žinome, kiek numatyta, bet gal bus daugiau“, – optimizmo nestokojęs žurnalistams teigė „Žalgirio“ ekipos vadovas P.Motiejūnas.

Kauno meras V.Matijošaitis neskubėjo aiškinti, ar miestas jau pasirengęs rimčiau prisidėti prie ekipos gerbūvio, tačiau ir neneigė, kad parama tikrai bus.

„Pažadų nedalinu. Tik ne dabar. Yra numatyta galima suma. Ar bus skirti „Žalgiriui“ du milijonai? Žiūrėsime. Gal pasakysiu taip – matyt, ne mažiau... Bet Eurolygos rungtynės nėra vieta aptarinėti klubo biudžetą“, – kalbėjo Kauno meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.