EUROLYGA 2023

Gintarui Krapikui – itin aštri Sergejaus Jovaišos kritika

„Nekaltinu Gintaro. Toks jo charakteris ir jis yra geras žmogus. Jis – didelis „Žalgirio“ patriotas ir už tai, kad jis su komanda buvo sunkiausiais momentais, jam pagarbą jausiu visą gyvenimą. Bet jam reikia pagalbos iš žaidėjų“, – sakė krepšinio specialistas Sergejus Jovaiša, įvertinęs Kauno „Žalgirio“ startą Eurolygos „Top 16“ etape.

G.Krapikas sulaukė rimtos kritikos.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Krapikas sulaukė rimtos kritikos.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Krapikas sulaukė rimtos kritikos.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Krapikas sulaukė rimtos kritikos.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-01-01 10:39, atnaujinta 2017-06-12 04:16

Kai „Žalgiris“ 68:89 pralaimėjo savo aikštėje Vitorijos „Laboral Kutxa“ komandai, S.Jovaiša negailėjo kirčių „Žalgirio“ krepšininkams.

Anksčiau publikuotame interviu lrytas.lt S.Jovaiša itin kritiškai kalbėjo apie Martyną Pocių ir neslėpė nusivylimo Mantu Kalniečiu.

Tačiau dėl „Žalgirio“ problemų jis kaltina ne tik krepšininkus. Pasak S.Jovaišos, kritikos nusipelnė ir Gintaras Krapikas. Būtent jam trečiadienį švilpė „Žalgirio“ arenoje susirinkę sirgaliai, kurie negalėjo patikėti, kad jų komanda jau pirmąjį kėlinį pralaimėjo 14:33.

„Dažniausiai yra žaidžiamas tas pats derinys. Varžovai jį tikrai išstudijavę ir šįkart matėme, kad žalgiriečiai tiesiog įklimpsta atakuodami. Jie negali to derinio atlikti efektyviai, nes varžovai – pasiruošę. G.Krapikas per rungtynes dažniausiai ir užsiima tos pačios neveikiančios žaidimo schemos braižymu. Nežinau, kodėl tai daroma“, – piktinosi S.Jovaiša.

G.Krapikas dar prieš „Top 16“ etapo rungtynes su varžovu, kurį įveikti privalėjo, sakė, kad iš krepšininkų reikalauja kovingumo. Jis pareiškė, kad krepšininkai neturėtų atsipalaiduoti ir mėginti žaisti konkurencingai.

S.Jovaišai kalbos apie reikalavimus sukėlė juoką.

„O kaip jis reikalauja? Paprašo gražiai? „Sužaiskite vyrai aktyviai ir aš jums po rungtynių atnešiu po picą“? Matėme varžovų trenerį. „Laboral Kutxa“ pirmavo 16-20 taškų, bet jis buvo gerokai energingesnis negu G.Krapikas, pas kurį viskas griūva“, – sakė S.Jovaiša.

Jis pabrėžė, kad G.Krapikui nepavyksta išreikalauti iš žaidėjų visiško nusiteikimo, o šie paprasčiausiai deda per mažai pastangų.

Pralaimėjimas „Laboral Kutxa“ ekipai – tik viena dėlionės dalis. S.Jovaiša jau anksčiau yra prabilęs apie tai, kad „Žalgirio“ viduje vyksta neaiškūs dalykai. Krepšinio specialistas tuomet teigė, kad turi teoriją, tačiau nenorėjo jos įvardyti.

Apie ją S.Jovaiša užsiminė, kai „Žalgirio“ sirgaliai buvo itin pikti. Komanda Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipai išvykoje pralaimėjo 50:80, o aistruoliai dar nebuvo užmiršę tragedijos Atėnuose, kai žalgiriečiai prieš „Panathinaikos“ krito 56:91. Tuomet „Žalgiris“ savo juodą etapą pažymėjo ir pralaimėjimu Kėdainių „Nevėžio“ komandai, kuriai nusileido 82:88.

Pasak S.Jovaišos, pralaimėjimas Vitorijos klubui – šio juodo periodo atspindys, bet savo teorijos jis neatskleidė.

„Nieko nepakeisi. Kam dar aštrinti ne kokią nuotaiką? Tegul jie pasikalba ir pasiaiškina. Negalima namuose taip pradėti rungtynių. Tai buvo viena tų komandų, kuri turėtų būti žemiau ketverto ir mes įsigudrinome sausai pralaimėti namuose“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.