EUROLYGA 2023

R.Kaukėno ir D.Lavrinovičiaus klubas diktuoja tempą Italijoje

Emilijos Redžo „Grissin Bon“ komanda, kurioje žaidžia Rimantas Kaukėnas ir Darjušas Lavrinovičius, Italijos krepšinio lygos pirmąjį ratą baigė pirmojoje turnyro lentelės pozicijoje. Reguliariojo sezono pusiaukelę būdama viršutinėje lentelės pusėje pasiekė ir Avelino „Sidigas“ ekipa, kuriai atstovauja Benas Veikalas. Šios komandos iškovojo teisę žaisti Italijos taurės turnyre.

Darjušas Lavrinovičius.<br>pallacanestroreggiana.it
Darjušas Lavrinovičius.<br>pallacanestroreggiana.it
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jan 5, 2016, 9:34 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 10:13 PM

Lentelės viršuje – spūstis

Prieš „Serie A“ turnyro pradžią viena pagrindinių favoričių vadinta Emilijos Redžo komanda pirmojoje reguliariojo sezono pusėje patvirtino prognozes. Nepaisant kapitono R.Kaukėno traumos, „Grissin Bon“ per 15 rungtynių iškovojo 11 pergalių ir tarpinį finišą pasiekė užimdama garbingiausią lentelės eilutę.

Tiesa, antrojoje sezono dalyje lengviau nebus. Antrąją vietą užimanti Milano „Emporio Armani“ ekipa taip pat turi 11 pergalių, o lyderiams į nugarą alsuoja po 10 rungtynių laimėjusios Kremonos „Vanoli“, Pistojos „Giorgio Tesi“ bei Trento „Dolomiti Energia“.

Truputį atsiliko, bet ginklų nesudėjo ir čempionės vardą ginanti Sasario „Banco di Sardegna“, kurios sąskaitoje yra 9 pergalės.

Šešias pirmaujančias komandas skiria vos 2 taškai, tad lyderiai apie ramų gyvenimą gali nebent pasvajoti.

Laukia kapitono sugrįžimo

„Grissin Bon“ krepšininkai puikiai supranta, kad varžovai jiems neleis atsipūsti, bet džiaugiasi ir nuveiktu darbu.

„Esame geriausia pirmojo rato komanda, todėl esame patenkinti, – apie pirmąjį ratą kalbėjo D.Lavrinovičius. – Prieš du mėnesius buvome patekę į duobę ir pralaimėjome ketverias iš eilės Italijos lygos ir Europos taurės rungtynes. Tačiau tomis savaitėmis pamatėme, ką darome blogai, ir pasimokėme iš savo klaidų.

Šiuo metu mums labai trūksta R.Kaukėno, bet tikimės, kad jis greitai grįš į rikiuotę“.

Vienas labiausiai tituluotų Italijos lygos krepšininkų R.Kaukėnas nuo gruodžio vidurio negali žaisti dėl dešinio peties traumos, tačiau manoma, kad jis jau šią savaitę gali grįžti į aikštę.

Iki traumos 38-erių R.Kaukėnas žaidė 7 rungtynes ir pelnydavo 11,7 taško. 36-erių D.Lavrinovičius žaidė visas 15 rungtynių, įmesdavo 11,3 taško, atkovodavo 4,3 kamuolio ir išprovokuodavo 4,1 pražangos.

D.Lavrinovičius lygoje užima dešimtąją vietą pagal išprovokuotas pražangas ir baudos metimų taiklumą (80 proc.).

Dėl taurės kovos Milane

Pasibaigus čempionato pirmajam ratui paaiškėjo visos aštuonios komandos, kurios vasario 19-21 d. dalyvaus Italijos taurės turnyre.

Į pirmąjį aštuonetą pateko dvi lietuvių komandos „Grissin Bon“ ir „Sidigas“. Jos susitiks taurės turnyro ketvirtfinalyje. Kitas šio etapo poras sudarys „Emporio Armani“ – Venecijos „Umana“, „Vanoli“ – „Banco di Sardegna“ ir „Giorgio Tesi“ – „Dolomiti Energia“.

Pernai iškovotą titulą gins Sasario komanda, o taurės savininkai paaiškės Milane.

Įsiveržė į aštuonetą

Avelino komanda tik paskutinę akimirką sugriebė aštuntąjį kelialapį į taurės turnyrą. „Sidigas“ beveik visą laiką buvo apatinėje lentelės pusėje, bet pirmojo rato pabaigoje iškovojo dvi pergales ir išstūmė iš aštuntuko Brindizio „Enel“ ekipą.

„Sidigas“ per pirmąjį ratą laimėjo 7 rungtynes, o į taurės aštuonetą pateko po trijų sezonų pertraukos. „Pirmajame rate mums truputį trūko sėkmės, keliskart pralaimėjome tik paskutinėmis akimirkomis dėl apmaudžių klaidų. Laimei, sėkmė nuo mūsų nenusisuko per pastarąsias rungtynes“, – džiaugėsi „Sidigas“ treneris Pino Sacripanti.

Prie pergalių svariai prisidėjo ir B.Veikalas. Jis labai prastai pradėjo sezoną, bet pamažu apsiprato naujoje šalyje ir pakėlė rezultatyvumo vidurkį iki 9,1 taško.

Antrojoje lentelės pusėje

Kitos trys lietuvių komandos liko už pirmąjį ir antrąjį aštuonetus skiriančios linijos. Tuo metu, kai kiti kovos dėl taurės, vasario viduryje trumpų atostogų gaus Ovidijus Varanauskas (Varėzės „Openjobmetis“), Tautvydas Lydeka (Pėzaro „Consultinvest“) ir Simas Jasaitis (Kapo d‘Orlando „Betaland“).

Varėzės komanda per pirmąjį ratą iškovojo 6 pergales ir užima 10-ąją vietą, Pėzaro ekipa laimėjo 5 kartus ir yra 14-ojoje pozicijoje, o sezono pradžioje patriukšmavusi „veteranų“ komanda „Betaland“ (joje žaidžia 40-metis Gianluca Basile, 39-erių Sandro Nicevičius, 35-erių Vlado Ilijevski) nuo lapkričio pabaigos pralaimėjo 7 iš eilės rungtynes ir nukrito į paskutinę 16-ąją vietą (4 pergalės).

Rezultatyviausiai tarp lietuvių žaidžiantis S.Jasaitis pelno 13,5 taško, bet pastarąsias trejas rungtynes praleido dėl traumos. „Betaland“ puolėjas sezono pradžioje buvo pakilęs į lygos rezultatyviausių krepšininkų sąrašo viršūnę, tačiau dabar pagal pelnytus taškus užima 18-ąją vietą.

O.Varanauskas, kuris taip pat kelias savaites gydėsi traumą, žaidė 7 rungtynes ir įmesdavo 5,1 taško, o tik gruodžio pabaigoje iš Argentinos į Italiją persikėlęs T.Lydeka žaidė dar tik 2 rungtynes ir per jas pelnydavo vidutiniškai 6 taškus.

Rikiuotė po pirmojo rato: 1. Emilijos Redžo „Grissin Bon“ – 11 ir 4, 2. Milano „Emporio Armani“ – 11 ir 4, 3. Kremonos „Vanoli“ – 10 ir 5, 4. Pistojos „Giorgio Tesi“ – 10 ir 5, 5. Trento „Dolomiti Energia“ – 10 ir 5, 6. Sasario „Banco di Sardegna“ – 9 ir 6, 7. Venecijos „Umana“ – 8 ir 7, 8. Avelino „Sidigas“ – 7 ir 8, 9. Brindizio „Enel“ – 7 ir 8, 10. Varėzės „Openjobmetis“ – 6 ir 9, 11. Kazertos „Pasta Reggia“ – 6 ir 9, 12. Kantu „Acqua Vitasnella“ – 6 ir 9, 13. Turino „Manital“ – 5 ir 10, 14. Pėzaro „Consultinvest“ – 5 ir 10, 15. Bolonijos „Obiettivo Lavoro“ – 5 ir 10, 16. Kapo d‘Orlando „Betaland“ – 4 ir 11.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.