EUROLYGA 2023

Ar ant kojų atsistojusio R. Javtoko dar reikės Jonui Kazlauskui?

Kauno „Žalgirio“ komandos vidurio puolėjas Robertas Javtokas trečiadienį ištvėrė kojos operaciją, po kurios paaiškėjo, jog į rikiuotę jis galės grįžti tik po keturių mėnesių.

R.Javtokui trečiadienį atlikta operacija.<br>P. Mantauto nuotr.
R.Javtokui trečiadienį atlikta operacija.<br>P. Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Pulkovskis, krepsinis.net

Jan 7, 2016, 9:17 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:08 PM

Tai reiškia, jog 35-erių veteranas ant parketo galėtų pasirodyti gegužės pradžioje, kai vyks lemiamos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) kovos. Tačiau čia tik tuo atveju, jeigu viskas vyks sklandžiai ir laiku.

Daugelis krepšinio gerbėjų iš karto ėmė svarstyti, ar R.Javtokas galės padėti Lietuvos rinktinei, kurioje žaidė pernai Europos čempionate ir padėjo iškovoti sidabro medalius. Dėl savo sugebėjimų gynyboje vertinamas „centras“ pakliuvo į savotišką užkeikimą – kas antrus metus turi praleisti Lietuvos rinktinės kovas.

2012 metais dėl traumos Robinis negalėjo rungtyniauti olimpiadoje Londone, o 2014 metais liko namuose, kai mūsiškiai kovojo Pasaulio taurėje Ispanijoje. Tas pats bus ir 2016 metais?

Dar 2012 metais R.Javtokas save guodė ir teigė, jog karjerą rinktinėje norėtų baigti po 2016 metų olimpiados. Atrodytų, jog sąlygos tam buvo idealios – mūsiškiai pranoko lūkesčius ir tiesiausiu keliu pateko į Rio, bet R.Javtoką vėl sustabdė trauma.

Nors žiniasklaidoje jau imta spėlioti, ar R.Javtokas baigs karjerą, pats krepšininkas yra visada nusiteikęs ryžtingai ir kupinas motyvacijos, todėl galima atmesti variantą, jog šis sezonas jam buvo paskutinis.

Ar Jonas Kazlauskas atiduos duoklę kapitonui ir pakvies jį į rinktinę? Tai žino tik pats strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.