EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgirio“ skausmas – pranykę Lietuvos rinktinės įžaidėjai

Mantas Kalnietis, Olivieras Hanlanas ir Lukas Lekavičius – būtent šie trys krepšininkai turi susikaupti ir mėginti kontroliuoti rungtynių tempą, pabrėžė oficiali Eurolygos svetainė.  Pakilusius į aukštą lygį M.Kalnietį ir L.Lekavičių norėtų matyti ir „Žalgirio“ aistruoliai.

M.Kalniečiui kol kas nepavyksta žaisti stabiliai gerai.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Kalniečiui kol kas nepavyksta žaisti stabiliai gerai.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2016, 3:01 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 3:14 PM

Kauno „Žalgiris“ penktadienį 21 valandą Vokietijoje žais antrąsias Europos „Top 16“ etapo rungtynes. Šįkart varžovas – Bambergo „Brose Baskets“ klubas, kuriam kauniečiai dar nė karto nepralaimėjo.

„Tos statistikos labiau ieškote jūs (žurnalistai. – Red.), kai ruošiatės straipsniui. Rungtynės vis kitokios, nes komandos skiriasi. Galbūt ir lygis kitoks, tad remtis tokiu faktu nereikėtų“, – dar išvykdamas į Vokietiją sakė Gintaras Krapikas.

„Žalgiris“ Bambergo komandą yra įveikęs 8 kartus, bet galvoti apie praeitį nesinori ir aistruoliams.

Skirtingos istorijos

G.Krapikas pabrėžė, kad „Brose Baskets“ šį sezoną – visai kitokia komanda. Bambergo klubas reguliarųjį sezoną baigė su vos vienu pralaimėjimu namuose. Tuomet komanda nusileido tik Maskvos CSKA klubui.

Pirmajame „Top 16“ ture „Brose Baskets“ Ispanijoje 79:82 nusileido čempionei Madrido „Real“ komandai.

Dar paskutinę mačo minutę vokiečiai atsiliko vos 79:80. „Real“ skirtumą padidino baudų metimais, o Bradley Wanamakeris dar metė tritaškį, bet buvo netaiklus.

„Žalgirio“ etapo startas buvo visai kitoks. Kauno komanda jau pirmajame kėlinyje visiškai subyrėjo, kai varžovams leido laimėti 33:14. Mačą Vitorijos „Laboral Kutxa“ krepšininkai laimėjo 89:68.

Valdovų trijulė

Andreos Trinchieri komanda gali pasigirti taikliais metimais. „Brose Baskets“ pagal dvitaškių pataikymą Eurolygoje yra antroje vietoje (54,4 proc.). Pagal tritaškius – penktojoje (38,4 proc.).

Komandos žaidimą lemia Janis Strelniekas, Nikos Zisis ir B.Wanamakeris. Šiuos tris gynėjus minėjo ir G.Krapikas.

„Jie rašo žaidimo scenarijų“, – sakė jis.

Latvis J.Strelniekas Eurolygoje vidutiniškai žaidžia 24 minutes ir pelno po 11,1 taško, atlieka 3,5 rezultatyvaus perdavimo. Amerikietis B.Wanamakeris žaidžia po 29 minutes, pelno 12,4 taško ir atlieka 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

Graikas N.Zisis per mačą vidutiniškai sužaidžia 25 minutes, pelno 10 taškų ir atlieka 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

Įžaidėjai nutilo

Būtent šiems trims krepšininkams kliudyti mėgins ir Renaldas Seibutis, kurio iki šiol labai trūko. R.Seibutis gruodžio pradžioje susilaužė pirštą, bet jau pasveiko ir galės rungtyniauti prieš „Brose Baskets“.

Mažai abejonių, kad savo indėlį įneš ir O.Hanlanas. Kanadietis per mačą su „Laboral Kutxa“ pelnė 16 taškų, o aikštėje praleido 34 minutes.

„Žalgiris“ tikisi, kad žaisti pradės M.Kalnietis. Jam „Top 16“ etapas prasidėjo skausmingai – žaidė vos 12 minučių ir pelnė vos du taškus.

Kitas rinktinės įžaidėjas L.Lekavičius praėjusią savaitę per 13 minučių surinko vos vieną tašką.

Svarbios – ir antrinės dvikovos

Oficiali Eurolygos svetainė savo apžvalgoje išskyrė aukštaūgių dvikovą. Ianas Vougioukas stos prieš mobilų, bet kietą Nicolo Melli, o Pauliui Jankūnui bei vis dar neatsiskleidusiam ir vilčių nepateisinančiam Brockui Motumui reikės stumdytis su Danieliu Theisu, Leonu Radoševičiumi ir Yassinu Idbihi. Robertas Javtokas dar ilgai negalės „Žalgiriui“ padėti dėl traumos.

„Martynas Pocius ir Edgaras Ulanovas gali suvaidinti lemiamą vaidmenį“, – taip apie „Žalgirio“ žaidėjus rašė euroleague.net. Tiesa, abiem krepšininkams reikėtų pakelti savo lygį ir pirmiausia – sužaisti geriau nei Patrickas Heckmannas ir Darius Milleris.

M.Pocius – vienas žaidėjų, kuriuos negailestingai kritikos kirčiais plakė S.Jovaiša.

„Renaldo tikrai trūko, bet ką veikia M.Pocius? Ką jis šį sezoną mums rodo gero? Viską, ką jis gero gavo krepšinyje, – žavią žmoną, o žiūrovams daugiau parodyti nieko negali“, – po mačo su „Laboral Kutxa“ pareiškė S.Jovaiša.

M.Pocius tuomet pelnė 8 taškus – dvigubai daugiau nei jo vidurkis Eurolygoje. Per 11 mačų jis vidutiniškai pelno po ė ta6kus ir padaro 1,4 klaidos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.