EUROLYGA 2023

„Žalgiris“ išvarė G.Krapiką: ekipai vadovaus Š.Jasikevičius

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas nutraukė bendradarbiavimą su treneriu Gintaru Krapiku, vadovavusiu komandai pastaruosius du sezonus.

Kaubno „Žalgirį“ perima Š.Jasikevičius.<br>M.Kulbio nuotr.
Kaubno „Žalgirį“ perima Š.Jasikevičius.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-09 19:16, atnaujinta 2017-06-11 13:32

„Dėkojame Gintarui už jo pasiaukojimą, pasiektus rezultatus ir buvimą tikru žalgiriečiu, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Deja, kaip parodė kelerios paskutinės rungtynės, komandos demonstruojamas žaidimas šioje sezono stadijoje neatitinka nei mūsų, nei „Žalgirio“ gerbėjų lūkesčių. Tikimės, kad permainos sudarys galimybę pakreipti Eurolygos sezoną teigiama linkme.“

G.Krapikas „Žalgiriui“ vadovavo nuo 2014 m. balandžio, kai perėmė vyriausiojo trenerio postą iš Sauliaus Štombergo. To sezono pabaigoje jis padėjo komandai atsitiesti po LKL reguliariajame sezone užimtos ketvirtos vietos ir su „Žalgiriu“ iškovojo dar vieną Lietuvos čempionų titulą.

2014-2015 m. sezone G.Krapiko vedama komanda įvykdė tikslus: pateko į Eurolygos „Top 16“ etapą, po pertraukos laimėjo Lietuvos krepšinio federacijos taurę ir septynioliktą kartą tapo LKL čempione.

„Žalgiris“ jau šį sekmadienį žais „Tete-e-Tete Casino-LKL“ rungtynes. Jose komandai vadovaus laikinasis vyr. treneris Šarūnas Jasikevičius. „Žalgirio“ arenoje kauniečiai susitiks su Prienų-Birštono „Vytauto“ krepšininkais.

Vienas garsiausių ir tituluočiausių šalies krepšininkų Š.Jasikevičius karjerą baigė prieš dvejus metus. Atsisveikinimo sezoną žaidėjas praleido Kauno ekipoje. Po to „Šaras“ iškart sutarė su „Žalgirio“ klubu ir 2014-ųjų tapo rugpjūčio 9 dieną tapo G.Krapiko padėjėju.

2014 metais metais buvo gandų, kad Š.Jasikevičių pas save kviečiasi Atėnų „Panathinaikos“ komanda, tačiau lietuvis atsisakė šio pasiūlymo.

Š.Jasikevičius atskleidė, kodėl jis nepasinaudojo kvietimu – jis norėjo pakliūti tik į pajėgų užsienio klubą. „Norėjau pakliūti į stiprų klubą, susidomėjimas buvo, bet konkrečios derybos neprasidėjo, todėl likau „Žalgiryje“. Man čia – pati geriausia vieta tobulėti“, – pasakojo prieš dvejus metus Š.Jasikevičius.  

Praėjusiais metais Š.Jasikevičius neva buvo sulaukęs pasiūlymo perimti garsiausios Izraelio komandos – Tel Avivo „Maccabi“ vairą, bet jo ir vėl atsisakė. Izraelio naujienų portalas „One.co“ skelbė, kad lietuvis atmetė savo žydų komandos pasiūlymo dirbti vyriausiuoju treneriu ir į šį postą parekomendavo Joną Kazlauską.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.