EUROLYGA 2023

Iš „Žalgirio“ atleistas Gintaras Krapikas: „Darbo neieškosiu“

Gintaras Krapikas neteko vieno savo postų – šeštadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo vadovybė atsisveikino su ilgamečiu ekipos treneriu. Ne kartą stratego asistentu buvęs G.Krapikas pirmą kartą pagrindiniu treneriu tapo 2008 metais, o „Žalgiriui“ vadovavo pastaruosius dvejus metus. Tad krepšinio specialistas lieka tik nacionalinės ekipos vedlio Jono Kazlausko asistentu.

G.Krapikas.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Krapikas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2016, 8:03 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 1:32 PM

„Jokių komentarų dėl atleidimo. Klubas išdėstė savo poziciją? Jei jis pateikė, vadinasi, ten viskas pasakyta. Sakote, kad padėkojo už vadovavimą. Ačiū, kad padėkojo. Neturiu ką daugiau pasakyti. Patys suprantate, esu žalgirietis – tuo viskas pasakyta“, – nelinksmai ir šaltai kalbėjo 54 metų krepšinio specialistas.

„Žalgiris“ nutraukti bendradarbiavimą su G.Krapiku nutarė po itin nevykusio penktadienio Eurolygos „Top 16“ etapo mačo, kai kauniečiai išvykoje nusileido vokiečių Bambergo „Basket“ klubui net 33 taškų skirtumu – 63:96. Pirmajame šio etapo Eurolygos mače kauniečiai namie taip pat buvo sutriuškinti varžovo – juos įveikė Vitorijos „Laboral Kutxa“ komanda.

„Dėkojame Gintarui už jo pasiaukojimą, pasiektus rezultatus ir buvimą tikru žalgiriečiu, – išplatintame pareiškime dėstė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Deja, kaip parodė kelerios pastarosios rungtynės, komandos demonstruojamas žaidimas šioje sezono stadijoje neatitinka nei mūsų, nei „Žalgirio“ gerbėjų lūkesčių. Tikimės, kad permainos sudarys galimybę pakreipti Eurolygos sezoną teigiama linkme.“

G.Krapikas leido suprasti, kad atleidimas jam buvo netikėtas. Tai įvyko komandai sugrįžus iš Vokietijos. „Neturiu ką pasakyti, nes nedažnai būni tokiose situacijose“, – šeštadienio vakarą lrytas.lt sakė G.Krapikas.

– Treneri, turite kokių nors planų?

– Ilsėtis. Vienareikšmiškai. Tik ilsėtis. Pavargau...

– Jei bus kitų klubų pasiūlymų?

– Jokių pasiūlymų. Aš ilsėsiuosi. Net ir gavęs pasiūlymą atsisakysiu. Iki vasaros aš ilsėsiuosi. Tikrai neieškosiu naujo darbo...

– O tuomet?

– Tuomet rinktinės reikalai prasidės... Ačiū, kad domėjotės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.