EUROLYGA 2023

V. Šeškus baiminasi ne Š. Jasikevičiaus: „Turime savų bėdų“

Šarūno Jasikevičiaus oficialus debiutas prie Kauno „Žalgirio“ vairo įvyks sekmadienį 17 val. „Žalgirio“ arenoje per LKL rungtynes su Prienų-Birštono „Vytautu“, kurį treniruoja ne mažiau emocingas treneris Virginijus Šeškus.

Š.Jasikevičiui stovint prie „Žalgirio“ vairo pirmasis varžovas bus V.Šeškus.<br>M.Kulbio ir M.Patašiaus nuotr.
Š.Jasikevičiui stovint prie „Žalgirio“ vairo pirmasis varžovas bus V.Šeškus.<br>M.Kulbio ir M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2016, 10:02 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 1:05 PM

Prieniškių legenda – prieš „Žalgirio“ legendą. Ar dėl naujo kauniečių komandos stratego eilinės LKL rungtynės taps išskirtinės?

Supranta G.Krapiko padėtį

„Neturiu dėl to jokių minčių. Tiesiog važiuosim ir žaisim“, – prikimusiu balsu sekmadienio rytą į lrytas.lt klausimą, kaip vertina pasikeitusią situaciją, atsakė „Vytauto“ strategas, tačiau netrukus tapo kalbesnis.

„Na, tiesiog nebuvo laiko daug ką prigalvoti. Tik šeštadienį vėlai vakare ta žinia pasklido. Nežinau visų niuansų „Žalgirio“ stovykloje. Žinau tik faktą, kad atleistas kolega Gintaras Krapikas. Suprantu, kad jam nėra lengva“, – kalbėjo ilgametis Prienų ekipos treneris.

„Vytautas“ ieško pastiprinimo

Sekmadienio rytą V.Šeškus buvo paskendęs rūpesčiuose dėl savo ekipos, kuri įspūdingai pradėjo LKL čempionatą, ilgai buvo tarp lyderių, bet iš pastarųjų šešerių rungtynių laimėjo tik vienas ir LKL lentelėje po dviejų ratų atsidūrė per vidurį – 9 pergalės ir 9 pralaimėjimai.

Toje pralaimėjimų serijoje bene geriausiai „Vytautas“ žaidė namuose su „Žalgiriu“, kai gruodžio 20 dieną pralaimėjo po garbingos kovos 71:79.

„Blogai pas mus, – atsiduso V.Šeškus. – Gal tik keturis visiškai sveikus žaidėjus turime. Tai traumos, tai ligos. Rungtynėms registruosime aštuonis, bet du žais, tik jei nebus kitos išeities.

Nenoriu per daug skųstis, bet nuo gruodžio reikalai labai pablogėjo. Visos komandos stiprinasi, mes irgi ieškome naujų žaidėjų.“

O kaip V.Šeškus vertina dabartinę „Žalgirio“ situaciją po katastrofiškų pralaimėjimų Eurolygoje?

„Jiems irgi negerai, bet negalime lyginti mūsų ir „Žalgirio“. Mūsų komandų biudžeto galimybės ir tikslai labai skirtingi. Žinoma, kad po tokių pralaimėjimų kaip penktadienį Vokietijoje (63:96 „Brose“ komandai) visa komanda jaučiasi prislėgta. Trenerio pakeitimas visada būna sukrėtimas, žiūrėsim, kas pasikeis.“

Mano, kad žaisti su sunkiau

„Vytauto“ žaidėjas Vilmantas Dilys irgi buvo nustebęs, kai sužinojo, kad sekmadienį jam teks kautis ne prieš Gintaro Krapiko, o Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamą „Žalgirio“ komandą.

„Manau, mums bus tik blogiau. Žalgiriečiai norės išsilieti ir įrodyti gerbėjams, kad gali žaisti“, – lkl.lt sakė V.Dilys. LKL čempionate 28 metų 208 cm ūgio puolėjas per 24 minutes renka vid. 13,6 taško ir atkovoja 3,2 kamuolio.

„Viskas būtų gerai, tik ta antrojo rato pabaiga nedėkinga. Turėjome traumų, iškrito daug žaidėjų, išsibalansavome ir pralaimėjome daug svarbių rungtynių. Pralaimėjome „Lietkabeliui“, „Dzūkijai“, kur turėjome laimėti, praradome taškus, kurių gali prireikti sezono gale. Startavome gerai, bet antrojo rato pabaiga nuliūdino. Sveikų žaidėjų turime nedaug. Bet neieškosime pasiteisinimų. Reikia kovoti“, – sakė puolėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.