EUROLYGA 2023

Pasvalio ir Utenos krepšiniui – iššūkiai viešbučių fronte

Pirmą sezoną FIBA Europos taurės turnyre rungtyniaujančios Utenos ir Pasvalio krepšinio komandos nepasimetė tarptautiniame fronte, nors provincijos klubų vadybininkai susidūrė su tam tikrais iššūkiais priimdami varžovus iš užsienio.

Pirmą sezoną FIBA Europos taurės turnyre rungtyniaujančios Utenos ir Pasvalio krepšinio komandos nepasimetė tarptautiniame fronte, nors provincijos klubų vadybininkai susidūrė su tam tikrais iššūkiais priimdami varžovus iš užsienio.<br>„Utenosjuventus.lt“ nuotr.
Pirmą sezoną FIBA Europos taurės turnyre rungtyniaujančios Utenos ir Pasvalio krepšinio komandos nepasimetė tarptautiniame fronte, nors provincijos klubų vadybininkai susidūrė su tam tikrais iššūkiais priimdami varžovus iš užsienio.<br>„Utenosjuventus.lt“ nuotr.
Pirmą sezoną FIBA Europos taurės turnyre rungtyniaujančios Utenos ir Pasvalio krepšinio komandos nepasimetė tarptautiniame fronte, nors provincijos klubų vadybininkai susidūrė su tam tikrais iššūkiais priimdami varžovus iš užsienio.<br>V.Mikaičio nuotr.
Pirmą sezoną FIBA Europos taurės turnyre rungtyniaujančios Utenos ir Pasvalio krepšinio komandos nepasimetė tarptautiniame fronte, nors provincijos klubų vadybininkai susidūrė su tam tikrais iššūkiais priimdami varžovus iš užsienio.<br>V.Mikaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kęstutis Rimkus

Jan 11, 2016, 5:07 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 10:17 AM

Viena garsiausių Europos krepšinio komandų Zagrebo „Cibona“ praėjusią savaitę užsuko į Pasvalį.

7 tūkstančius gyventojų miestas neturi erdvių viešbučių, bet rado būdų, kaip svetingai priimti 1985 ir 1986 metų Europos krepšinio klubų čempionus iš Zagrebo, kuriame gyvena šimtą kartų daugiau žmonių nei Pasvalyje.

Pirmą kartą Europos komandas priima ir Utenos „Juventus“ – dar vienas mūsų šalies klubas, šį sezoną debiutavęs trečiajame pagal pajėgumą žemyno krepšinio turnyre.

Apgyvendino Panevėžyje

Nors praėjusį trečiadienį „Pieno žvaigždės“ 90:95 nusileido Damiro Mulaomerovičiaus treniruojamai Zagrebo komandai, Kroatijos klubo atvykimas buvo reikšmingas įvykis Pasvalyje.

„Jaunimui „Cibona“ vardas gal ir nesako daug, nes pastaraisiais metais ji nėra tokia stipri, bet vyresni žmonės ėjo pažiūrėti ne „Pieno žvaigždžių“, o mūsų varžovų.

Mano karta gerai pamena „Cibona“ ir Draženo Petrovičiaus kovas su Kauno „Žalgiriu“, – sakė „Pieno žvaigždžių“ direktorius Arūnas Burkevičius.

Pasvalio klubo darbuotojams prieš sezoną reikėjo pasukti galvą, kaip sustyguoti svečių maršrutus, nes Pasvalyje nėra nei oro uosto, nei aukšto lygio viešbučio.

Todėl „Cibona“ per Vieną atskrido į Rygą, kur komandą pasitiko pasvaliečių atsiųstas autobusas, nuvežęs kroatus į Panevėžį.

Kaip ir kiti „Pieno žvaigždžių“ varžovai, „Cibona“ krepšininkai buvo apgyvendinti keturių žvaigždučių viešbutyje „Romantic“ – tame pačiame, kuriame per 2011 metų Europos pirmenybes Lietuvoje per grupės varžybas Panevėžyje gyveno Ispanijos rinktinė ir kurio kambarių nuotraukas į socialinį tinklą kėlė Marco Gasolis.

Tarp dabartinės Zagrebo komandos žaidėjų nėra tokių žvaigždžių, bet visų pageidavimų Pasvalio klubas išpildyti negalėjo.

„Kroatai norėjo kai kurių išskirtinių sąlygų, – sakė A.Burkevičius. – Bet mes negalime vieno žaidėjo pietums skirti 40 ar 50 eurų, jei tam numatyta 17 eurų.“

Iš Panevėžio viešbučio į treniruotę ir rungtynes Pasvalyje „Cibona“ keliavo po 35 kilometrus.

„Pieno žvaigždžių“ direktoriaus nuomone, atstumas nuo Rygos ir Panevėžio nejaudina varžovų: „Maskvoje ar Paryžiuje dėl spūsčių tektų keliauti ilgiau. O mūsų autobusas – patogus ir šiltas.“

Kroatai pasirodė romantiški

Moteriškam „Romantic“ personalui Zagrebo komanda paliko gerą įspūdį.

„Jau turime daug patirties priimant krepšinio komandas, tad jų pageidavimai nėra naujiena, – sakė Panevėžio viešbučio direktorė Dovilė Kuklieriūtė. – Kroatai buvo labai gražūs ir stilingi, ne tokie išrankūs, kaip anksčiau čia gyvenę ispanai. Pastarieji tikrai pateikdavo daug išskirtinių reikalavimų – jūrų gėrybių vakarienei ar šviežių vaisių į treniruočių salę. Kroatai buvo labai mandagūs. Apskritai krepšininkų elgesys keičiasi – jie tapo kultūringesni ir protingesni.“

D.Kuklieriūtė tvirtino, kad jokių rūpesčių „Cibona“ norai viešbučiui nepadarė.

„Įprastai prieš atvykdamos komandos mums atsiunčia pageidaujamą valgiaraštį. Mes surašome, kiek visa tai kainuos, ir tada jų pageidavimų sąrašas dažniausiai tampa paprastesnis. Dauguma užsieniečių iki šiol mano, kad Lietuvoje viskas pigiau, ir nustemba pamatę, jog pas mus jau europietiškos kainos“, – sakė viešbučio vadovė.

Įkurdino prie žirgų ir angelų

„Juventus“ varžovai FIBA Europos taurės turnyre įprastai atskrenda į Vilnių ir, uteniškių atsisiųstu autobusu nukeliavę beveik šimtą kilometrų, įsikuria Utenoje.

Jei praėjusį sezoną trečiąją vietą LKL pirmenybėse užėmęs Utenos klubas būtų pasirinkęs Europos taurės varžybas, svečius, matyt, būtų apgyvendinęs Anykščiuose.

„FIBA varžybose reikalavimai yra mažesni, – pažymėjo „Juventus“ prezidentas Žydrūnas Urbonas. – Utenoje nėra 4 ar 5 žvaigždučių viešbučių – tik nedideli ekonominės klasės viešbučiai. Todėl mes turime numatę dvi apgyvendinimo vietas svečiams – komandai ir teisėjams.“

Arbitrai apgyvendinami per 3 km nuo Utenos nutolusiuose svečių namuose „Kamanos“ ir turi progą gėrėtis puikiais žirgais, nes šalia yra arklidės bei hipodromas.

Krepšininkai iš užsienio įsikuria dviejų žvaigždučių viešbutyje „Angelas“, kuriame yra 33 kambariai, 3 pirtys ir restoranas „Angelo menė“.

„Iki šiol niekas nesiskundė, o ilgametės šio turnyro dalyvės Južnės „Chimik“ ekipos atstovai tvirtino, kad viskas pas mus yra puiku, – sakė Ž.Urbonas. – Žinoma, mums tai yra nemenkas iššūkis, nes tarptautiniame turnyre „Juventus“ rungtyniauja pirmą sykį.“

Turnyru klubai nenusivylė

Praėjusią vasarą Europos taurės turnyro ir FIBA Europos taurės varžybas ant svarstyklių dėliojęs Utenos klubas nesigaili dėl savo pasirinkimo.

„Žinoma, Europos taurės varžybose žaidžia daugiau aukšto lygio komandų. Nesakau, kad FIBA varžybose tokių nėra, tačiau bent jau pirmajame etape kovoti lengviau, – dėstė Ž.Urbonas. – Mums FIBA turnyras tinka idealiai – ir dėl pajėgumo, ir dėl to, kad esame naujokai, ir dėl finansinių detalių.“

Skirtingai nei Eurolygos rengiamame Europos taurės turnyre, FIBA varžybose klubams nereikia apmokėti teisėjų priėmimo išlaidų.

Be to, patekę į antrąjį turnyro etapą klubai gavo po 10 tūkstančių eurų.

„Ši suma neatperka mūsų išlaidų, nes kelionės ir varžovų priėmimas kainuoja daugiau, bet tai tikrai geriau negu nieko“, – pabrėžė „Juventus“ prezidentas.

Vertindamas šį sezoną įgytą patirtį Ž.Urbonas mano, kad ateityje Utenos krepšininkai vėl dalyvautų tarptautinėse varžybose, jei ten patektų, ir jau planuoja namų darbus – dairosi modernių reklaminių stendų.

Pasvalio klubo direktorius A.Burkevičius toli į priekį nesižvalgė ir vis krimtosi dėl praėjusį trečiadienį apmaudžiai paleistos galimybės įveikti „Cibona“, nepaisant Stepono Babrausko, Dovydo Rediko, Dericko Low ir kitų žaidėjų pastangų.

„Po šių rungtynių mūsų galimybės iškopti į kitą etapą tapo labai miglotos, – pripažino pasvalietis. – Tačiau šiame turnyre žaidėjai stengiasi labiau nei LKL pirmenybėse. Dalis jų ketina tęsti karjerą užsienyje, todėl jiems tai gera galimybė atkreipti į save dėmesį.“

FIBA Europos taurės turnyras

Trečiąjį pagal pajėgumą Europos krepšinio klubų turnyrą šį sezoną pradėjo 56 komandos iš 23 valstybių, tarp jų – ir Lietuvos.

Ne pirmą kartą šiame turnyre rungtyniavę „Šiauliai“ neperžengė pirmojo etapo barjero, o Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“ nukeliavo toliau, nors grupių varžybose visos trys mūsų šalies ekipos iškovojo po 3 pergales iš 6 rungtynių.

Antrajame etape S grupėje Manto Šerniaus treniruojamos „Pieno žvaigždės“ svečiuose 84:96 pralaimėjo Havro „St.Thomas“, namie 90:95 nusileido Zagrebo „Cibona“, o šią savaitę Pasvalyje žais su Tirgu Žiu „Energia“.

T grupėje Antano Sireikos treniruojama „Juventus“ komanda išvykoje 57:77 pralaimėjo Monso Eno „Belfius“, namie 91:67 sutriuškino Orhuso „Bakken Bears“ ir šią savaitę žais Ukrainoje su Južnės „Chimik“ krepšininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.