EUROLYGA 2023

Už pergalę prieš „Lietuvos rytą“ – premijos Panevėžio žaidėjams

„Lietkabelio“ krepšininkai, sekmadienį LKL čempionate 75:65 įveikę Vilniaus „Lietuvos rytą“, nusipelnė premijų. Taip teigia Panevėžio klubo prezidentas Alvydas Bieliauskas.

A.Bieliauskas.
A.Bieliauskas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2016, 5:05 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 10:17 AM

Į kklietkabelis.lt klausimą, kaip vertina pergalę prieš vilniečius, A.Bieliauskas atsakė: „Esame labai patenkinti šiuo laimėjimu, bet kartu suprantame, jog tai buvo vienos reguliariojo sezono rungtynės ir jokio titulo neiškovojome, tiesiog pagerinome savo turnyrinę situaciją. „Lietkabeliui“ nugalėti tokio kalibro varžovą yra didelė garbė. Tikimės, jog šis laimėjimas paskatins vyrus dar sunkiau dirbti ir siekti daugiau pergalių. Rūbinėje pasakėme, jog kiekvienas krepšininkas gaus premiją už šį laimėjimą. Reikia žaidėjus ne tik barti, bet ir lepinti“.

„Lietkabelio“ prezidentas A.Bieliauskas tikisi, kad sirgaliai ir toliau gausiai rinksis palaikyti savo miestą komandą bei padės jai pasiekti dar ne vieną skambią pergalę šiame sezone.

– Šiek tiek nuslūgus emocijoms, kaip dabar vertinate pergalę prieš „Lietuvos rytą“? – kklietkabelis.lt paklausė A.Bieliausko.

– Esame labai patenkinti šiuo laimėjimu, bet kartu suprantame, jog tai buvo vienos reguliaraus sezono rungtynės ir jokio titulo neiškovojome, tiesiog pagerinome savo turnyrinę situaciją. „Lietkabeliui“ nugalėti tokio kalibro varžovą yra didelė garbė. Tikimės, jog šis laimėjimas paskatins vyrus dar sunkiau dirbti ir siekti daugiau pergalių.

– Skyrėte žaidėjams premijas už šį laimėjimą?

– Taip, rūbinėje pasakėme, jog kiekvienas krepšininkas gaus premiją už šį laimėjimą. Reikia žaidėjus ne tik barti, bet ir lepinti.

– „Lietkabelis“ sezoną pradėjo labai sunkiai. Kodėl?

– Tam buvo objektyvių priežasčių. Pirmoji – nedėkingas tvarkaraštis – pirmajame rate namie žaidėme prieš „Žalgirį“, „Lietuvos rytą“ ir „Neptūną“, o visi kiti varžovai mūsų laukė savose arenoje. Antroji bėda – Brandonas Woodas. Jis buvo rezultatyviausias LKL žaidėjas, bet netiko mūsų komandai, kadangi pirmiausia žiūrėjo, kaip pačiam pelnyti taškus, o ne kaip sukurti progą komandos draugams. Jis pažeidė klubo vidaus taisykles, todėl turėjo palikti ekipą. Po jo išvykimo ekipos kreivė ėmė kilti aukštyn. Tai parodo, jog mūsų sprendimą kritiškai įvertinę žmonės buvo neteisūs.

– Kaip vertinate Miljano Pavkovičiaus įsiliejimą į komandą?

– Patyręs serbas yra toks įžaidėjas, kokio mums ir reikėjo. Jis puikiai supranta žaidimą, moka surasti atsidengusius komandos draugus ir juo pasitiki treneris Maksvytis. Įsigijome Raley-Rossą, kuris turėtų dar labiau sustiprinti mūsų ekipą, kadangi antrojo įžaidėjo stygius tikrai jautėsi.

– Visi stebisi Juricos Žužos žaidimu.

– Jurica yra tikras profesionalas. 37-erių kroatas atvyko į Lietuvą mums padėti, nors buvo jau sugalvojęs baigti karjerą. Jam prireikė laiko, jog įgytų sportinę formą, bet dabar aikštelėje moko jaunimą, kaip žaisti krepšinį. Labiausiai džiugina, jog „Lietkabelyje“ visi žaidėjai nuoširdziai dirba ir nėra nė vieno, kuris žaidžia tik tam, kad atidirbtų savo atlyginimą.

– Panevėžio pergalių simboliu tapo Kazys Maksvytis.

– Taip, su trenerio atėjimu išgyvename didelį pakilimą. Manau, jog lūžio taškas buvo pergalė prieš „Vytautą“. Tada visi žaidėjai suprato, jog gali ir moka žaisti krepšinį ir toliau kopėme į viršų. Treneris Maksvytis įnešė teigiamų korekcijų ir to rezultatas matomas jau dabar. Džiugina, jog Maksvytis puikiai sutaria su Gintaru Kadžiuliu ir jie kartu sudaro labai gerą trenerių tandemą. Vienas kitą suprantantys treneriai – labai svarbus faktorius bet kurioje komandoje.

– „Cido“ arenoje su lyg kiekvienomis rungtynėmis vis daugėja žiūrovų. Kas tai lemia?

– Pirmiausia – pergalės. Kaip ir sakė treneris Maksvytis, žmonės myli pergales ir jos labiausiai pritraukia sirgalius į areną. Padarėme eilę veiksmų, kad žmonės norėtų ateiti į mūsų rungtynes: patrauklios abonementų ir bilietų kainos, įvairios akcijos ir nuolaidos, pakeistas arenos pranešėjas, suburtos naujos šokėjos ir mačo metu grojantis orkestras „Aukštyn“. Taip pat labai aktyviai dalyvaujame įvairiuose socialiniuose projektuose.

– „Lietkabelio“ ir „Lietuvos ryto“ mačą komentavęs vyrukas teigė, jog dar to Panevėžyje nebuvo matęs – žiūrovai darė bangą. Ar jūsų ji nenustebino?

– Maloniai nustebino ir per kūną net ėmė bėgioti šiurpuliukai. Seniai Panevėžyje neteko matyti šio reiškinio. Noriu pasidžiaugti ir kartu padėkoti panevėžiečiams, kurie vis aktyviau palaiko „Lietkabelį“. Komandai labai reikalingas aistruolių palaikymas, nes norime, jog „Cido“ arenoje šį sezoną kristų dar ne vienas pajėgus varžovus.

– „Lietkabelio“ rungtynės tampa tikra švente panevėžiečiams. Kiek prie to prisideda savivaldybė?

– Mūsų tikslas sugrąžinti didįjį krepšinį į Panevėžį, nes šis miestas turi labai gilias šio sporto tradicijas. Klubo valdyba savo darbais nori įrodyti, kad „Lietkabelis“ Panevėžyje tampa reiškiniu, į kurį panevėžiečiai traukia kaip į šventę. Tai nuostabu. Manau, kad tiek rėmėjai, tiek miesto bei rajono savivaldybės ir jų tarybos skirs reikiamą paramą šio tikslo įgyvendinimui. Visi kartu tai galime pasiekti!

– Kokie tolimesni šio sezono tikslai?

– Tęsti darbus. Neketiname sustoti ir norime kilti LKL turnyrinėje lentelėje. Antrajame rate atsigriebėme ir dabar mus bei trečioje vietoje esantį „Neptūną“ skiria vos dvi pergalės, tad visos kovos prieš akis. Baltijos krepšinio lygoje pirmaujame savo grupėje ir šią poziciją norime išlaikyti tam, jog atkrintamosiose gautume kaip įmanoma palankesnį varžovą. Šioje lygoje nežaidžia nei „Žalgiris“, nei „Lietuvos rytas“ ar Rygos VEF, todėl visos komandos įveikiamos. BBL bandysime siekti aukščiausių tikslų, bet, žinoma, mūsų prioritetu išlieka LKL pirmenybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.