EUROLYGA 2023

D. Maskoliūnas: „Kokios ten dar derybos? Paskambino ir sutikau“

Kauno „Žalgirio“ krepšinio ekipa ir vėl turi pilnai sukomplektuotą trenerių štabą. Šeštadienį iš „Žalgirio“ dėl nesėkmingo starto Eurolygos „Top 16“ etape atsisakius Gintaro Krapiko paslaugų, jau sekmadienį komandai vadovavo buvęs stratego asistentas Šarūnas Jasikevičius. Klubo vadovai per pastarąsias dvi dienas suderėjo su Š.Jasikevičiumi 2,5 metų kontrakto sąlygas, o jis pranešė, kad savo asistentu nori matyti buvusį žalgirietį Darių Maskoliūną.

D.Maskoliūnas yra ir Lietuvos krepšinio rinktinės trenerių štabo narys.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Maskoliūnas yra ir Lietuvos krepšinio rinktinės trenerių štabo narys.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2016, 12:51 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:18 AM

Derėdamasis su klubo vadovu Pauliumi Motiejūnu ir keldamas sau tikslus, Š.Jasikevičius pirštu parodė į žmogų, su kuriuo jis sieks tų aukštumų šį sezoną: asistentu dabartinis žalgiriečių norėjo matyti anksčiau „Žalgiryje“ jau dirbusį vieną Lietuvos rinktinės trenerių Darius Maskoliūnas. Trenerių štabe liks dirbti ir Darius Songaila.

„Čia net nebuvo derybos. Kokios derybos... Kai geras tavo draugas paskambina, pakviečia tave padėti, komandos treneriu būti... Kokios čia derybos – čia net galvoti nėra ko. Ir dar – kviečia juk į „Žalgirį. Pasakysiu taip – viskas įvyko labai greitai“, – apie užkulisius kalbėjo 45 metų Darius Maskoliūnas.

„Š.Jasikevičius verčia naują savo karjeros puslapį. Kartu su juo naują etapą pradedame ir mes. Kaip ir minėjome anksčiau, tikimės „Žalgirio“ žaidimo pagerėjimo. Šarūnas buvo itin ambicingas krepšininkas, todėl tikimės, kad šios jo savybės padės siekti kuo geresnių rezultatų ir trenerio poste. Jo pageidavimas buvo savo štabe turėti D.Maskoliūną, o mums jo kandidatūra irgi tiko“, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius P.Motiejūnas.

Naujasis trenerio asistentas D.Maskoliūnas pasirašė sutartį iki šio sezono pabaigos.

45-erių D.Maskoliūnas trenerio karjerą pradėjo 2007 metų sausį, o pirmoji jo ekipa – gimtasis „Žalgiris“, kuriame, kaip įžaidėjas, jis kovojo 7 metus.

D.Maskoliūnas dvejus metus dirbo Rimanto Grigo ir Gintaro Krapiko asistentu, kol galiausiai pats stojo prie „Žalgirio“ vairo. Atėjęs naujasis klubo vadovas Vladimiras Romanovas atleido D.Maskoliūną iš pareigų 2010 metų gegužės 11 dieną su formuluote „Dėl esminio sportinės veiklos sutarties pažeidimo“

2010-2013 m. D.Maskoliūnas treniravo įvairiose pareigose Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą, o 2013-2014 m. sezone – Lenkijos Sopoto „Trefl“ klubą.

– Kada prasidėjo šnekos tarp „Žalgirio“ trenerio ir jūsų?, – lrytas paklausė D.Maskoliūno.

– Kai tik Šarūnas buvo paskirtas vadovauti žalgiriečiams, jis iškart man ir paskambino. Paklausė, ar sutikčiau padėti. Tada viskas ir išsisprendė.

- Ar Š.Jasikevičius sudėliojo taškus – kas už ką bus atsakingas komandoje?

– Tik dvi treniruotės buvo pas jį – dabar visko yra per daug... Kaip sakė pats Š.Jasikevičius, jis turi labai daug idėjų ir jas reikės įgyvendinti. Kol kas viskas yra „ant karštųjų“ ir nieko išskirti negalima. Sakysime taip – kol kas ekipoje visi už viską bus atsakingi. Bet tik kol kas...

- Dirbate Vilniuje ir gyvenate Vilniuje. Kraustysitės į Kauną?

– Taip. Žinoma.

- Ką galėtumėte pasakyti apie šio sezono „Žalgirį“ – ko reikėtų imtis, kad rezultatai būtų dar geresni, ko trūksta komandai?

– Leiskite apšilti kojas. Negaliu iškart kažką pasakoti, kažką aiškinti. Gal po savaitės ir įmanoma bent šiek tiek susidaryti nuomonę apie situaciją ekipoje, pradėti dėliotis. O dabar nesolidu – tik ateini, o jau iškart pradedi aiškinti, ko reikia, ko kam trūksta... Nelabai solidu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.