EUROLYGA 2023

Šaro „Žalgiris“ – laisvesnis, bet rinktinės žaidėjai liūdina

Šarūnas Jasikevičius paliko savo potėpių ant Kauno „Žalgirio“ drobės. Lietuvos čempionų vyriausiuoju treneriu tapęs vienas geriausių Europos įžaidėjų penktadienį trenerio amplua debiutavo Eurolygoje.

Š.Jasikevičius parodė kovingą „Žalgirio“ veidą, bet kai kuriems rinktinės žaidėjams dar nepavyksta įsižaisti.<br>lrytas.lt montažas.
Š.Jasikevičius parodė kovingą „Žalgirio“ veidą, bet kai kuriems rinktinės žaidėjams dar nepavyksta įsižaisti.<br>lrytas.lt montažas.
R.Seibutis – vienas svarbiausių ekipos ramsčių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Seibutis – vienas svarbiausių ekipos ramsčių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-01-16 10:09, atnaujinta 2017-06-11 00:41

Š.Jasikevičiaus debiutas pažymėtas dramatiška kova iki pat pabaigos Madride, bet pergalės „Žalgiriui“ išsivežti nepavyko – „Real“ laimėjo 92:86.

„Krepšinis pasidarė atviresnis ir mielesnis akiai. Kalbu apie puolimą. Anksčiau komanda atrodė susikausčiusi, nepasitikinti savimi. Penktadienio rungtynėse postūmis į priekį tikrai buvo matyti“, – sakė krepšinio specialistas Algirdas Brazys. Jis pridūrė, kad „Real“ šį sezoną neprimena tos komandos, kuri pernai laimėjo Eurolygos trofėjų, tačiau tvirtą charakterį demonstruojančio „Žalgirio“ žaidimo nemenkino.

A.Brazys su nekantrumu laukia ir tolesnių „Žalgirio“ rungtynių Eurolygoje. Būtent ateityje turėtų atsiskleisti tikrasis Šaro indėlis, o iš buvusio įžaidėjo daug tikisi ir sirgaliai, ir specialistai. Ne veltui Š.Jasikevičių prieš mačą su „Real“ Ispanijos žiniasklaida lygino su neseniai Madrido „Real“ futbolo klubą treniruoti pradėjusia legenda Zinedine'u Zidane'u.

„Kai komanda pakeičia trenerį, įprastai matome šiokį tokį pakilimą. Taip būna visose komandose, nebūtinai „Žalgiryje“. O vėliau jau nuo trenerio labiau priklauso, ar komanda judės į priekį, ar ne. Madride matėme tą teigiamą impulsą“, – sakė krepšinio specialistas.

Vietoje duobių – gražus greitas žaidimas

Gintaras Krapikas su „Žalgiriu“ atsisveikino po dvejų Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynių, kurios baigėsi labai skausmingai. F grupės starte „Žalgiris“ namuose 68:89 krito prieš Vitorijos „Laboral Kutxa“ ekipą. O Bamberge pralaimėjo 63:96. Vokietijos klubui „Žalgiris“ dar niekada nebuvo pralaimėjęs, o abu šie klubai buvo patekę į sąrašą ekipų, kurias įveikti būtina.

„Žalgiriui“ Madride pavyko išvengti duobių, kokias matydavome išvykose. Ekipa krisdavo į duobę ir nesugebėdavo išlipti. Penktadienį to nebuvo, ir tai – didelis pranašumas. Taip, komanda turėjo dviženklį deficitą, bet rado jėgų ir kilo aukštyn bei kovojo iki pabaigos. Ironiška – „Žalgiris“ pralaimėjo, bet žaidimas – teigiamas. Postūmis į priekį džiugina“, – sakė A.Brazys.

Jis mėgavosi momentais, kai „Žalgiris“ greitai pasileisdavo į priekį ir pelnydavo lengvus taškus, nes „Real“ nespėdavo sustyguoti gynybos.

„Anksčiau nelabai patiko, kad to nebuvo, o dabar atsirado greitos atakos. Įveikti tokio lygio varžovus penki prieš penkis – labai sudėtinga, todėl reikia lengvų taškų. Madride jautėsi, kad komanda – gyvesnė ir žaidžia greičiau“, – įžvalgomis dalijosi A.Brazys.

Trukdo rinktinės žaidėjai

Krepšinio specialistas pabrėžė, kad situacija būtų dar geresnė, jeigu rinktinės žaidėjai kiltų iš duobės. Ryškių problemų turi Mantas Kalnietis, kuris per 26 minutes pelnė 9 taškus ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, bet padarė tris klaidas, prametė 5 dvitaškius ir du tritaškius.

„Rinktinės žaidėjai visą vasarą praleido stovyklose, žaidžia turnyruose ir tos duobės yra neišvengiamos, bet krepšininkai iš jų išlipa. Taip, šiandieną jie nėra iš jos išlipę, tad „Žalgiriui“ dėl to – labai blogai. Galbūt kai kurių rinktinės žaidėjų meistriškumas neatitinka Eurolygos reikalavimų? Kalbu ir apie kitus rinktinės žaidėjus. Gal prie Š.Jasikevičiaus jie labiau atsiskleis, bet tai – antroji sezono pusė ir mes vis dar laukiame, kada jie pasieks reikiamą formą. „Lietuvos rytas“ irgi daug tikėjosi iš rinktinės žaidėjų ar kandidatų, bet jie lūkesčių nepateisina. Atsirado didelė spraga, nes abu klubai veltui dėjo viltis į tuos krepšininkus. Šiandieną jų žaidimas – didelis klausimas.

Su Lietuvos rinktine žaidęs Lukas Lekavičius šį sezoną yra savo šešėlyje. Vilčių nepateisina ir Lietuvos rinktinėje ne kartą žaidęs Martynas Pocius.

„Luko gaila, tas jausmas atsirado nuo vasaros, kai krepšininkas žaidė rinktinėje. Jis pateko į duobę, bet mano akimis, tai – naujas Lietuvos krepšinio šviesulys. Penktadienį Š.Jasikevičius dažniau leido jį į aikštę, labiau pasitikėjo. Rungtynių pabaigoje buvo matyti, kad treneris juo tiki. Anksčiau ar vėliau tai atsipirks, nes Lukas nėra blogas žaidėjas“, – sakė A.Brazys.

Sekmadienis parodys, kas yra kas

Koją Eurolygoje kišo ir kova dėl kamuolių. Traumą patyręs Robertas Javtokas tikrai būtų padėjęs „Žalgiriui“, kuris po savo krepšiu „Real“ ekipai leido nusiimti 18 kamuolių. „Real“ iš viso atkovojo 39 kamuolius, o devyniolikmetį Martyną Sajų į starto penketą leidęs ir taip nustebinęs „Žalgiris“ – 21.

„Roberto tikrai trūko. Šarūnas bandė mačą pradėti su M.Sajumi ir tai buvo įdomus žingsnis. Krepšininkas – aukštas, bet jam sunku žaisti tokiu lygiui. Buvo nemažai momentų, kai „Žalgiris“ „Real“ komandai suteikdavo antrąjį šansą ir tai labai krito į akis. Kalbant apie gynyboje atkovotus kamuolius, R.Javtokas būtų didelė paspirtis. Trūkumas buvo akivaizdus“, – sakė A.Brazys.

Tačiau R.Javtoką „Žalgiriui“ tenka pamiršti, o Lietuvos krepšinio sirgaliai visą dėmesį sutelkė į sekmadienį. 17 valandą sostinėje „Žalgiris“ susikaus su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Tomas Pačėsas, Š.Jasikevičius – vien dėl to bus labai įdomu, – sakė A.Brazys. – „Žalgiris“ parodė, kad atsigavo, bet nepasakyčiau, kad „Lietuvos rytas“ sparčiai pažengė į priekį. Vilniaus komanda turėjo daugiau laiko ruoštis, bet tas mačas su „Neptūnu“ (gruodžio 27 dieną „Lietuvos rytas“ laimėjo 80:76) kelia klaustukų. Ten ne Vilniaus komanda laimėjo, o „Neptūnas“ pralaimėjo. Dar pralaimėjimas „Lietkabeliui“ (65:75). Nepasakyčiau, kad komanda žengia į priekį, tad sekmadienis parodys, kaip yra iš tikrųjų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.