EUROLYGA 2023

Kaune – šešiolikmetės merginos bomba

„Hoptrans-Sirenos“ išplėšė pratęsimą po K.Serkevičiūtės (Nr.4) tritaškio.<br>LMKL nuotr.
„Hoptrans-Sirenos“ išplėšė pratęsimą po K.Serkevičiūtės (Nr.4) tritaškio.<br>LMKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LMKL inf.

Jan 17, 2016, 11:05 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 10:56 PM

Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ žaidėjai Klaudijai Serkevičiūtei ilgam įsimins trečiasis šio sezono mačas Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) su Vilniaus „Kibirkštimi“.

Nors kaunietėms pergalės iškovoti ir nepavyko, tačiau 16-metė gynėja, kuri profesionalioje komandoje rungtyniauja pirmą sezoną, įspūdingu tolimu metimu išgelbėjo savo komandą paskutinėmis sekundėmis ir išplėšė pratęsimą.

Šį sezoną per aštuonis mačus K.Serkevičiūtė vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 10 minučių, o susitikime su vilnietėmis pirmą kartą ant parketo žengė likus vos 8 sekundėms iki rungtynių pabaigos, kai penktą kartą prasižengė pagrindinė „Hoptrans-Sirenų“ įžaidėja Santa Okockytė.

Linas Šalkus galėjo pasirinkti bet kurią kitą krepšininkę, tačiau jo nuojauta neapgavo ir K.Serkevičiūtė pasitikėjimą pateisino – pati nusprendė baigti lemiamą ataką.

Jaunoji krepšininkė LMKL.lt teigė, kad galvoti apie baimę, ar metimas bus tikslus, laiko nebuvo.

„Žinojau, kad nebėra laiko kurti atakai ir likusios vos kelios sekundės, todėl apie baimės jausmą nebuvo kada galvoti. Kamuolys buvo mano rankose, o laisvų komandos draugių nemačiau, todėl supratau, kad ataką baigti turiu pati“, – įspūdžiais po metimo dalijosi 170 cm gynėja.

Pataikiusi tritaškį metimą ir išlyginusi rezultatą krepšininkė neslėpė nuostabos, o pati tikina apie šią sėkmę sužinojusi tik pribėgus komandos draugėms.

„Turbūt toks jausmas, pataikius lemiamą metimą, būna tik kelis kartus gyvenime. Iš pradžių nepatikėjau, kad kamuolys įkrito, kol komandos draugės pribėgo ir pradėjo džiaugtis pratęsimu. Po rungtynių jos džiaugėsi, kad iškart pakilusi nuo suolo sėkmingai įsijungiau į žaidimą ir nepabijojau mesti“, – pasakojo jaunoji krepšininkė.

„Hoptrans-Sirenų“ krepšininkė sulaukė sveikinimų ne tik iš komandos draugių, tačiau ir iš draugų, kurie negailėjo pagyrų socialiniuose tinkluose.

„Sulaukiau dėmesio ir socialiniuose tinkluose, kai draugai pradėjo dalytis mano paskutinės sekundės metimo vaizdais. Kai kurie draugai juokavo, kad su tokiu metimu tikrai galėčiau patekti į savaitės gražiausių metimų dešimtuką“, – džiaugėsi K.Serkevičiūtė.

Įspūdingai pasižymėjusi „Hoptrans-Sirenų“ žaidėja pastarąsias dvi vasaras atstovavo ir Lietuvos šešiolikmečių merginų krepšinio rinktinei. Šią vasarą L.Serkevičiūtė su šešiolikmečių rinktine pasipuošė Europos čempionato B diviziono aukso medaliais. Iš Kauno kilusi gynėja per susitikimą vidutiniškai rinkdavo po 7,4 taško, atkovodavo 3,5 kamuolio ir atlikdavo po daugiau nei 3 rezultatyvius perdavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.