EUROLYGA 2023

Mantas Kalnietis palieka Kauno „Žalgirį“

Penktadienio Eurolygos mačas su Pirėjo „Olympiacos“ Mantui Kalniečiui bus paskutinis vilkint Kauno „Žalgirio“ marškinėlius. Įžaidėjas kelsis rungtyniauti į Milano „Emporio Armani“ ekipą – tokią informaciją skelbia krepšinio portalas „Basketnews.lt“.

M.Kalnietis vyks į Italiją.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Kalnietis vyks į Italiją.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2016, 9:15 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 12:47 PM

Pasak portalo, tokią jų turimą informaciją patvirtino keli šaltiniai. Teigiama, kad kauniečiai už įžaidėją gaus 250 tūkst. eurų sumą.

M.Kalnietis praėjusią vasarą su „Žalgiriu“ pasirašė beveik 450 tūkstančių eurų vertės sutartį ir buvo vienas brangiausių žaidėjų komandoje, nusileisdamas tik Pauliui Jankūnui.

M.Kalniečio išėjimas tik reiškia, kad ekipoje liks trys įžaidėjai – Lukas Lekavičius, Olivier Hanlanas ir Kasparas Vecvagaras. Iki pirmo Eurolygos „Top 16“ etapo pabaigos „Žalgiris“ negali registruoti naujų žaidėjų.

Milano komanda M.Kalniečiu domėjosi kurį laiką – tai buvo vieša paslaptis, tačiau klubams susitarti nepavykdavo. 

28 metų 195 cm ūgio M.Kalnietis šį sezoną „Žalgirio“ sirgalių buvo kritikuojamas už tai, jog jo žaidimas neatitiko kainos ir kokybės santykio.

M.Kalnietis Eurolygoje žaisdavo po 24 minutes, įmesdavo 7,2 taško, atkovodavo 2,2 kamuolio, atlikdavo 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 6,1 naudingumo balo. 

Sezoną Eurolygoje pradėjusi Italijos ekipa „Emporio Armani“ dabar varžosi Europos taurės „Last 32“ etape, kur rungtyniauja vienoje grupėje su Klaipėdos „Neptūnu“. Italai sausio 26 dieną uostamiestyje sužais antrąjį susitikimą su Klaipėdos komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.