EUROLYGA 2023

Iš Kauno išvykstantis Mantas Kalnietis: „Jaučiausi negerai“

Dar prieš Eurolygos „Top 16“ etapo namų dvikovą su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa, šį sezoną paskutinį kartą žalgiriečių marškinėlius vilkėjęs ir apšilimą daręs Mantas Kalnietis iš sirgalių sulaukė įvairios reakcijos. Vieni 29-erių žaidėjui linkėjo sėkmės, šiek tiek alaus padauginę aisrtuoliai – norėjo išsiaiškinti, kodėl jis palieka komanda, o per krepšininkų pristatymą ties M.Kalniečio pavarde skambėjo kur kas didesnės ovacijos.

Mantas Kalnietis išvyksta į Milaną.<br>P.Mantauto nuotr.
Mantas Kalnietis išvyksta į Milaną.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-22 21:02, atnaujinta 2017-06-10 11:00

„Prieš rungtynes sužinojau, kad aš keliuosi į Milaną. Žinote, nei man, nei komandai šis sezonas nebuvo toks geras. Bet džiaugiuosi, kad išvažiuoju su gera nuotaika – įveikėme „Olympiakos“. Manau ši pergalė nuteiks ekipą šauniems tolimesniems darbams“, – po pergalės teigė į Milano „Emporio Armani“ klubą besikeliantis M.Kalnietis.

Šiandien vakare Kauno „Žalgiris“ sukūrė savotišką stebuklą – nuo savo kelio nušlavė Pirėjo „Olympiakos“ 75:55 ir iškovojo pirmąją sėkmę Eurolygos „Top 16“ etape. Tačiau komandos draugus nuliūdino, kad ekipą palieka M.Kalnietis.

„O kaip jūs galvojate, kaip galima jaustis, kai vienas iš pagrindinių komandos įžaidėjų išvažiuoja? Tačiau tai jo sprendimas“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Pirmųjų dviejų M.Kalniečio taškų Kauno arenos sirgaliams penktadienį teko laukti net keturis kėlinius – likus grumtis 4 min. su klubu atsisveikinantis M.Kalnietis prasiveržė ir pelnė dvitaškį. Tai buvo vienintelis jo taiklus metimas.

Ketvirtadienio vakarą kaip iš giedro dangaus atskriejo žinia, kad Lietuvos rinktinės įžaidėjas palieka „Žalgirį“ ir keliasi iki 2017-ųjų sezono pabaigos į Italijos Milano „Emporio Armani“ komandą.

Mače su „Olympiakos“ komanda M.Kalnietis nepasirodė aikštėje, kaip buvo įprasta – startiniame penkete jį pakeitė Lukas Lekavičius. Tačiau baigiantis pirmajam ketvirčiui jis jau buvo aikštėje.

- Kas lėmė jūsų išvykimą į Milaną?

– Iš tikrųjų, visoms pusėms tai buvo geriausias sprendimas. Mano žaidimas netenkino nei mane, nei klubą. Aš pats nesijaučiau gerai, jaučiausi negerai. Ta prasme, nesijaučiau gerai aikštelėje. Milano pasiūlymas buvo labai viliojantis man ir tuo pačiu, klubas gavo gerą išpirką. Suprantu, kad dar kol kas emocijų yra daug, tačiau jas atmetus, galima pasakyti, kad tokį žingsnį reikėjo žengti, reikėjo apsispręsti.

- Ar galvojate, kad dar kartą galėsite žaisti „Žalgiryje?

– Manau, kad taip. Juk Kaunas yra mano namai, čia tikrai sugrįšiu ir gyvensiu. O ar žaisiu „Žalgiryje“ – matysime.

- Ką palinkėsite komandai?

– Toliau taip žaisti, kaip šiandien...

- Kaip galvojate, kaip į jūsų išvyką reaguoja kiti komandos žaidėjai?

– Paklauskite jų... Na, komandose kasmet vyksta tam tikri pokyčiai. Žaidėjai profesionalai – supranta. Darbas yra darbas.

 - Ar jau kalbėjotės su Milano ekipos treneriais?

– Taip. Jau kalbėjomės. Dabar sekmadienį jau skrendu į Milaną, turėsiu medicininį patikrinimą. Jei viskas gerai – pirmadienį atgal į Lietuvą: su „Emporio Armani“ klubu atskrisiu kovoti Europos taurėje su Klaipėdos „Neptūnu“.

M.Kalnietis šio sezono Eurolygoje sužaidė 14 rungtynių, per kurias pelnydavo po 7,2 taško ir atlikdavo po 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

Naujoji M.Kalniečio ekipa Milano „EA7 Emporio Armani“ šiuo metu pirmauja Europos taurės „Last 32“ etapo J grupėje, kurioje rungtyniauja kartu su Klaipėdos „Neptūno“, Berlyno ALBA ir Salonikų „Aris“ komandomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.