EUROLYGA 2023

S.Jovaiša: „Pripažinkime, Mantas Kalnietis nepateisino vilčių“

„Žinote, yra toks pasakymas – nieko asmeniško, tai tik verslas. Būtent šiuo aspektu reikia ir žiūrėti į ketvirtadienio vakaro sensaciją, kai buvo nutarta parduoti Mantą Kalnietį į Italiją“, – teigė Seimo narys, praeityje garsus „Žalgirio“ žaidėjas ir treneris Sergejus Jovaiša. Krepšinio specialisto nuomone, Kauno „Žalgirio“ ekipa nepraloš atidavusi savo pagrindinį įžaidėją, o už gautą išpirkos sumą būtinai įsigis porą krepšininkų, kurie apkamšys atsivėrusias komandos spragas LKL čempionate. Apie Eurolyga S.Jovaiša turi aiškią nuomonę – ji „Žalgiriui“ jau yra praeitis.

Mantas Kalnietis ir Sergejus Jovaiša.
Mantas Kalnietis ir Sergejus Jovaiša.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2016, 9:28 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 12:22 PM

Mantas Kalnietis rengiasi keltis iš Lietuvos krepšinio mekos Kauno į Italijos madų sostinę Milaną. Italų žiniasklaidos duomenimis, M.Kalnietis su Milano „Emporio Armani“ klubu susitarė dėl 1,5 metų kontrakto, pagal kurį jo alga per metus sieks apie 600 tūkst. eurų.

„Žalgiryje“ įžaidėjo atlyginimas siekė apie 400 tūkst. eurų ir tai buvo antras pagal dydį atlyginimas po ekipos kapitono Pauliaus Jankūno, kuris gauna 50 tūkst. eurų daugiau.

Be to teigiama, kad Milano klubas LKL čempionams atseikės 250 tūkst. eurų išpirkos mokestį.

Tai jau antras kartas, kai „Žalgiris“ gauna solidžius pinigus už Lietuvos krepšinio rinktinės narį M.Kalnietį. 2012 metais rusų Krasnodaro „Lokomotiv“ klubas už lietuvį sumokėjo 500 tūkst. eurų išpirką.

„Tuomet M.Kalnietis buvo visiškai kitas – kiti greičiai, kitas mąstymas. Reikia pripažinti, kad jis dabar ne tas, ir mes nematome to jo žaidimo, kurio tikėjomės. Manto reabilitacija po traumos užsitęsė. Jis jau nėra tas žaidėjas, kuris buvo geriausiais laikais. Todėl kalbėti apie didelę netektį – nevertėtų. Mantas iš esmės nepateisino „Žalgirio“ dedamų vilčių“, – apie rinktinės ir žalgiriečių ekipos įžaidėją sakė S.Jovaiša.

Jis apgailestavo, kad po šio sandėrio Kauno klubas nedviprasmiškai parodė, jog ant Eurolygos varžybų yra dedamas riebus kryžius.

„Žinoma, tai įvyko ne po to, kai tik sužinojau, kad kauniečiai parduoda Mantą. Po pirmųjų dviejų mačų Eurolygos „Top 16“ etape tapo aišku, kad „Žalgiris“ neišsikapstys iš grupės. Ji per sunki Kaunui. Joje nėra autsaiderių ir pralaimėjimas namuose reiškia tik vieną – jei tu galingas, turi ieškoti pergalių išvykoje, o jei ne – kovoji bent jau dėl garbės. Nežinau, kodėl bijoma garsiai pasakyti, tačiau aišku visiems – „Žalgiris“ Eurolygoje daugiau kalnų nenuvers ir į geriausių ketvertą grupėje neprasimuš. Juk atsisakę M.Kalniečio, Kauno ekipos treneriai bus priversti verstis su Luku Lekavičiumi ar Kasparu Vecvagaru. Kitų įžaidėjų nebus, nes Eurolyga šiuo metu neleidžia registruoti naujų krepšininkų. Tad – Eurolyga yra laidojama“, – kalbėjo praeityje „Žalgirio“ ekipoje žaidęs S.Jovaiša.

Sudėliojęs turimą informaciją, Seimo narys tikino, kad „Žalgiris“ dabar sieks pasistiprinti, greičiausiai, dviems žaidėjais – dar vienu įžaidėju ir geru vidurio puolėju, kuris turėtų pakeisti iš rikiuotės iškritusį Robertą Javtoką.

„Mūsų dar laukia Karaliaus Mindaugo taurės turnyras vasarį, tačiau jis nėra pasaulio pabaiga. Visos pajėgos bus metamos į LKL čempionatą, todėl „Žalgirio“ vadovui Pauliui Motiejūnui teks užduotis surasti tokius krepšininkus, kurie galėtų duoti naudos būtent lemiamoms LKL čempionato kovoms.

Kaip suprantu, žalgiriečiams atsirišo „piniginės rankos“ ir jie dabar turi apie 400 tūkst. eurų pirkiniams. Tai nemaža suma ir gerai paieškojus, galima pusmečiui surasti neblogų žaidėjų. Tad iš M.Kalniečio pardavimo ir galimo pirkimo loterijos galima gauti neblogą naudą“, – aiškino S.Jovaiša.

Jis nenorėjo susieti M.Kalniečio pardavimo su Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo „perstatymais“ – naujo įžaidėjo ir vidurio puolėjo įsigijimu.

„Manau, tai tik sutapimas. Jei vienas į kitą žiūrėtų, tuomet būtų daug nelogiškų sprendimų. Mano galva, šis M.Kalniečio pardavimas buvo šiokia tokia krepšininko auka klubui. Žinome, kad jis yra ekipos patriotas, jam patogiau kovoti namie, jis jaučiasi tarp savų patogiau. Tačiau galimybė padėti komandai papildyti biudžetą davė tam tikrų vaisių. Tai buvo abipusė nauda. Nors... Manau, jog „Žalgirio“ žingsnis siekiant parduoti Mantą yra netikėtai geras sprendimas“, – baigė pokalbį S.Jovaiša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.