EUROLYGA 2023

V. Spanoulis: „Man buvo didelė garbė rungtyniauti kartu su Šaru“

Vassilis Spanoulis<br>AFP nuotr.
Vassilis Spanoulis<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2016, 1:53 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 11:44 AM

Triskart Eurolygos finale per pastaruosius keturis metus žaidusi Pirėjo „Olympiakos“ ekipa penktadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje surengė rytinę treniruotę prieš vakare vyksiančias Eurolygos „Top 16“ etapo ketvirtojo turo rungtynes.

2011–2012 ir 2012–2013 m. sezonuose Eurolygos čempionų trofėjų iškovojusi ekipa į Laikinąją sostinę atvyko su lyderiu, triskart Eurolygos čempionu graiku Vassiliu Spanouliu priešakyje, kuris kartu su komandos draugu amerikiečiu D.J. Strawberry pasidalino mintimis apie artėjančias rungtynes su „Žalgiris TV“.

„Rungtynės yra rungtynės. 40 minučių aikštelėje būsime oponentai, – apie buvusius komandos draugus „Žalgiryje“ kalbėjo V.Spanoulis. – Su Š.Jasikevičiumi buvome komandos draugai ir man buvo didžiulė garbė rungtyniauti kartu su juo. Jau žaisdamas su juo žinojau, kad vieną dieną jis bus treneriu. Jau tuomet jis buvo kaip treneris aikštelėje. Taigi įsivažiuoti į vyriausiojo trenerio rolę jam nebus sunku.“

Kauno klubui rungtynėse vakare teks organizuoti puolimą prieš geriausiai Eurolygoje besiginančią ekipą. „Olympiacos“ į savo krepšį varžovams leidžia įmesti tik po 69,8 taško. Geležinė gynyba leido graikų klubui iškovoti aštuonias pergales pirmajame etape ir dvejomis pergalėmis pradėti „Top 16“ etapą.

„Manau, tai lemia darbas treniruočių metu ir mūsų aistra gynyboje. Mes mėgstame gintis, vaikytis ginamuosius. Apsigynę mėgstame skubėti į greitąjį puolimą ir jame esame talentingi. Norėdami pulti greitai, turime gerai gintis“, – apie puikią savo komandos gynybą kalbėjo 30 m. 196 cm ūgio D.J. Strawberry.

Graikai į Lietuvą atvyko po praėjusią savaitę namuose patirto pralaimėjimo Bambergo „Brose Baskets“ ekipai 72:77. Pirmoji nesėkmė „Top 16“ etapo F grupėje iš naujo pažadino graikų ekipos apetitą pergalėms, tačiau „Žalgiriui“ pergalė šiandien būtų dar svarbesnė – kauniečiai atsidarytų laimėjimų sąskaitą itin pajėgioje grupėje.

Kalbėdamas apie būsimas žalgiriečių stiprybes rungtynėse, V.Spanoulis dar sykį užsiminė apie Š.Jasikevičiaus efektą komandos žaidimui.

„Visų pirma, jie turi naują treneri, kas duoda galimybę žaidėjams parodyti, ką jie gali aikštelėje esant naujam strategui. Be to, „Žalgirio“ arena nuolat užpildyta sirgaliais ir fanai drąsina žaidėjus žaisti geriau. Bus sunku“, – teigė jau dabar legenda vadinamas Graikijos krepšininkas.

V.Spanouliui antrino Lietuvoje 2010–2011 m. sezone rungtyniavęs D.J.Strawbery, teigęs, kad „Žalgiris“ namuose visada rungtyniauja kietai.

„Nemačiau itin daug „Žalgirio“ rungtynių. Žinau, kad ši komanda visuomet rungtyniauja kietai namuose prieš savo sirgalius. Žinau, kad varžovai žais kietai, jie turi naują trenerį. Žiūrėsime, kaip seksis“, – kalbėjo krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.