EUROLYGA 2023

V. Alekna ir R. Šiškauskas neįveikė LMKL žvaigždžių

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) „Visų žvaigždžių“ dieną Utenoje vainikavo garsių šalies vyrų ir lygos žvaigždžių susitikimas. Dvikovą rezultatu 52:47 (17:10, 20:19, 15:18) laimėjo LMKL rinktinė.

LMKL tritaškių konkurse eilinį kartą triumfavo Ela Briedytė.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo.
LMKL tritaškių konkurse eilinį kartą triumfavo Ela Briedytė.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2016, 5:00 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 7:45 AM

Naudingiausia rungtynių žaidėja tapo „Utenos“ gynėja Dalia Belickaitė. Ji gavo prizą iš Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus rankų.

Ginčo kamuolį, aidint audringiems aplodismentams, išmetė premjeras A.Butkevičius. Tai jis darė dukart – vieną kartą kamuolį sugriebė Virgilijus Alekna, o kitą – Ieva Šimkutė.

LMKL rinktinė greitai atidarė taškų sąskaitą ir tai padarė Laura Svarytė, o vyrams tam prireikė kelių minučių – 2:2. Visus žiūrovus ant kojų pakėlė greitą ataką dėjimu baigęs V.Alekna – 8:4. Po minutės pertraukėlės krepšininkės surengę spurtą 8:0 bei truktelėjo į priekį – 12:8. V.Alekna keliskart bandė pakelti Dalią Belickaitę jog ši atliktų dėjimą, bet mėginimai buvo nesėkmingi. Paskutinę pirmojo kėlinio sekundę Neringa Skadaitė pataikė iš aikštės vidurio – 17:10.

L.Svarytė antrojo kėlinio pradžioje pademonstravo savo gynybiniu sugebėjimus per vieną ataką dukart blokavo vyrų metimus, bet Ramūnas Šiškauskas galiausiai rado kelią krepšio link – 17:23. Abi komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis ir tai buvo palanku LMKL rinktinei, kuri toliau išliko priekyje – 32:25. Antrasis kėlinys baigėsi merginoms turint 8 taškų pranašumą – 37:29.

Trečiajame ir paskutiniame kėlinyje vyrai siekė išvengti pralaimėjimo ir tai darė sėkmingai – likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutes deficitą sumažino iki vieno metimo – 39:41. Likus kiek daugiau nei 2 minutėms buvo užgesintos šviesos ir aikštelėje pasirodė visi abiejų komandų žaidėjai. Vis dėlto tai situacijos nepakeitė ir persvarą išsaugojusios LMKL krepšininkės laimėjo šį mačą 52:47.

LMKL rinktinė: I.Šimkutė 10, D.Belickaitė 9, K.Druskytė 7, N.Skadaitė ir L.Svarytė po 6, J.Marmienė 5, S.Kuodienė 4, L.Juškaitė ir R.Žemantauskaitė-Matlašaitienė po 2, J.Matuzonytė 1.

„Lietuva“: R.Gudas 11, D.Montvydas 8, D.Šemberas 7, V.Alekna ir R.Šiškauskas po 6, R.Brazauskas 5, V.Chomičius ir L.Pernavas po 2.

LMKL tritaškių konkursą septintą kartą karjeroje laimėjo E.Briedytė

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) „Visų žvaigždžių“ dienos šventę pradėjo tritaškių konkursas. Jame septintą kartą per savo karjerą triumfavo Marijampolės „Sūduvos“ žaidėja Ela Briedytė.

Pirmajame etape geriausiai sekėsi „Kibirkšties“ krepšininkei Agnei Bobinaitei, kuri pelnė 21 tašką. Į pusfinalį taip pat pateko Ieva Stankevičiūtė („Aistės-LSU“) ir Ela Briedytė („Sūduva“) surinkusios po 20 taškų bei 18 taškų surinkusi Rita Milieškienė.

Už borto liko ir į pusfinalį nepateko 16 taškų surinkusi Andra Gabalytė („Sūduva“), 13 taškų surinkusi Akvilė Baronėnaitė („Hoptrans-Sirenos“), 11 taškų pelniusi Simona Dobrovolskytė („Fortūna“) bei 7 taškus surinkusi Aistė Vaitekūnaitė („Šiauliai-Universitetas“).

Pusfinalyje visos dalyvės pademonstravo gerą pataikymą, bet už borto liko I.Stankevičiūtė (18 tšk.) bei A.Bobinaitė (15 tšk.). Į finalą žengė dvi patyrusios snaiperės bei po 21 tašką surinkusios R.Milieškienė ir daugkartinė tritaškių konkurso nugalėtoja E.Briedytė.

Finalo seriją pradėjusi uteniškių gausiai palaikoma R.Milieškienė prastokai šaudė finalo serijoje ir surinko 14 taškų. E.Briedytė rekordo nepagerino, tačiau surinkusi 18 taškų septintą kartą tapo LMKL žvaigždžių dienos snaiperės konkurso nugalėtoja. Nugalėtojai atiteko ne tik apdovanojimas, bet ir „Top Sport“ įsteigtas 800 eurų piniginis čekis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.