EUROLYGA 2023

Izraelyje iš septynių milijonų „Cavaliers“ sirgalių liko septyni

„Izraelyje buvo mažiausiai septyni milijonai „Cleveland Cavaliers“ gerbėjų. Dabar liko gal kokie septyni“, – parašė žinomas Izraelio apžvalgininkas Sharonas Davidovitchius po to, kai NBA klubo vadovai netikėtai paskelbė, kad atleidžia trenerį Davidą Blattą.

D.Blattas ir L.Jamesas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Blattas ir L.Jamesas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Blattas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
D.Blattas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
D.Blattas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
D.Blattas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

AP ir lrytas.lt inf

Jan 25, 2016, 1:18 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 6:13 AM

„Daugybei izraeliečių baigėsi magiška ir jaudinanti gyvenimo atkarpa – dažnai nepaaiškinama logiškai, kurios metu jie palaikė Blattą pakeliui į pasaulio viršūnę. Ar bent jau labai arti jos“, – teigė Sh.Davidovitchius

Nors „Cavaliers“ rezultatai buvo geri, sprendimą keisti strategą tikriausiai nulėmė Klivlando superžvaigždės LeBrono Jameso nesantaika su D.Blattu.

Žydų kilmės D.Blattas yra gimęs JAV mieste Bostone, bet būtent Izraelyje jis sutiko savo būsimąją žmoną Kinneret, užaugino keturis vaikus ir išgarsėjo kaip puikus krepšinio specialistas. Todėl jo atleidimą Izraelio gyventojai priėmė kaip asmenišką įžeidimą.

Šis įvykis iš Izraelio pirmųjų laikraščių puslapių pastūmėjo net nesibaigiantį kruviną konfliktą tarp žydų ir arabų.

Provincialų pasididžiavimą D.Blattu akimirksniu pakeitė pyktis ant „Cavaliers“. Daugiausia įtūžio teko L.Jamesui, kurio santykiai su treneriu visada buvo aštrūs.

„Pagaliau aš vėl galiu nekęsti LeBrono ir nesijausti kaltas. Tikiuosi, jis daugiau niekada gyvenime nelaimės jokio titluo“, – kalbėjo 38-erių Gila Eyalas, kuris įprastai palaiko „Boston Celtics“ ekipą.

Izraelio televizijos kanalo „Channel 10“ pagrindinė apžvalginė laida D.Blatto atleidimą titulavo svarbiausiu savaitės įvykiu, o jos vedėjas Avivas Bushinsky pareisškė, kad nuostabus trenerio sezonas baigėsi „dėl vieno žmogaus – Le Brono Jameso“.

Pykčio bomba sprogo ir socialiniuose tinkluose. Kažkas pajuokavo, kad Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu dėl trenerio atleidimo turėtų kaltinti JAV prezidentą Baracką Obamą.

56-erių D.Blattas yra turbūt mylimiausias Izraelio sūnus dėl jo pergalių, asmeninio žavesio ir tvirto izraelietiško patriotizmo. Treneris puikiai kalba hebrajiškai.

D.Blattas augo JAV ir žaidė studentų krepšinį Prinstono komandoje, bet Izraelį savo namais ėmė vadinti nuo 1981-ųjų, kai pirmą kartą apsilankė šalyje dalyvauti Makabiados žaidynėse.

Jis solidžiai rungtyniavo Izraelio krepšinio lygoje, o 1993-iaisiais pradėjo dar sėkmingesne tapusią trenerio karjerą. Per kitus du dešimtmečius D.Blattas užsitarnavo aukščiausio lygio reputaciją, Rusijos rinktinę 2007-aisiais atvedęs į Europos čempionato viršūnę, o 2012-ųjų olimpiadoje pelnęs bronzą.

Izraelyje jo karjeros viršūnė buvo 2014-ieji, kai daug kam sensacingai Tel Avivo „Maccabi“ tapo Eurolygos čempionu. Šis titulas atvėrė D.Blattui kelią į NBA, „Cavaliers“ klubą.

Nuo tada Klivlando komandos rungtynės Izraelyje buvo transliuojamos tiesiogiai. Per naktį po D.Blatto paskyrimo treneriu „Cavaliers“ pavirto „Izraelio komanda“, pakeistusi tradicines žydų numylėtines „Boston Celtics“, „New York Knicks“, „Chicago Bulls“ ir „Los Angeles Lakers“.

Bet viskas aukštyn kojomis Izraelyje apvirto vėl per vieną valandą – vos tik „Cavaliers“ atsisakė D.Blatto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.