EUROLYGA 2023

V.Gomelskis nupiešė „Žalgirio“ perspektyvą Eurolygoje

Žinomiausias Rusijos krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis, kuris teigia puikiai žinąs Lietuvos krepšinio povandenines sroves, išdėstė savo nuomonę apie Kauno „Žalgirio“ ekipos situaciją Eurolygos turnyre ir trenerių pakeitimą. Prieštaringai vertinamas V.Gomelskis  nuomonę apie kauniečius išrėžė savo rengiamoje NTV televizijos laidoje „NBA savaitė“ bei komentarų skiltyje.

V.Gomelskis išdėstė nuomonę apie „Žalgirį“.<br>news.pn
V.Gomelskis išdėstė nuomonę apie „Žalgirį“.<br>news.pn
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2016, 1:59 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 6:13 AM

„Mano manymu, „Žalgiris“, patekęs į Eurolygos į „Top 16“ etapą, jau įvykdė visas keliamas užduotis. Komanda nėra sukomplektuota taip, kad galėtų kautis su stipriausiais Europos klubais“, – dėstė 62-ejų krepšinio specialistas, stebintis kauniečių pasirodymą Eurolygoje visą šį sezoną.

V.Gomelskis akcentavo problemas, kurios vis tiek turėjo išlįsti – ekipa jau sezono pradžioje turėjo bėdų priekinėje linijoje.

„Iš anksto buvo aišku, kad Kauno komandos „centro“ pozicijoje – skylė. Su visa pagarba R. Javtokui, jis negali sukurti spaudimo varžovams trijų sekundžių zonoje. Apskritai treneriai pirmoje sezono pusėje akcentavo pozicinį žaidimą ir greitas kontratakas, tačiau pasitikėjimas Manto Kalniečio ir Renaldo Seibučio duetu vilčių nepateisino“, – sakė V.Gomelskis.

Dar nežinodamas, kad M.Kalniečio „Žalgiryje“ neliks, V.Gomelskis davė suprasti, kad vienam iš tandemo „Kalnietis ir Seibutis“ narių teks palikti komandą.

Su M. Kalniečiu „Žalgiris“ išsiskyrė praėjusį penktadienį – 29-erių įžaidėjas karjerą tęs Milano „Emporio Armani“ gretose. Kauno ekipa už lietuvį gavo 250 tūkst. eurų išpirką, o M.Kalnietis sudarė pusantrų metų sutartį su Italijos klubu.

V.Gomelskio manymu, Gintaro Krapiko atleidimas iš „Žalgirio“ trenerio posto buvo klaida.

„Gintaras jau yra geras treneris, o nuo pralaimėjimų niekas neapsaugotas. Klubo vadovai jį padarė atsakingą už rezultatus, kurių komanda dėl objektyvių priežasčių negalėjo demonstruoti, – teigė rusas. – Dabar visas problemas bandys srėbti Šarūnas Jasikevičius. Aš nesu įsitikinęs, kad jis pasieks geresnių rezultatų. Neįsitikinęs, kad jis ką nors padarys geriau. Dabar Kaunui reikia galvoti apie perspektyvą. Formuoti biudžetą ateinančiam sezonui, rinktis žaidėjus, atsisveikinti su veteranais“, – konstatavo krepšinio specialistas.

Tiesa, V.Gomelskis savo mintis dėstė nežinodamas akistatos Eurolygoje su Pirėjo „Olympiakos“ rezultato. Tame mače Š.Jasikevičiaus vedami kauniečiai iškovojo įspūdingą pergalę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.