EUROLYGA 2023

56 taškų autorius – Joną Valančiūną užmušti grasinęs „centras“

Per NBA dvikovą su „Charlotte Hornets“ net 56 taškus įmetęs „Sacramento Kings“ vidurio puolėjas DeMarcusas Cousinsas Lietuvos krepšinio sirgaliams priminė akimirkas iš 2014-ųjų pasaulio čempionato – tik nesusijusias su rezultatyvumu.

J.Valančiūnas ir D.Cousinsas prieš dvejus metus buvo įsivėlę į konfliktą per pasaulio čempionato pusfinalį.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
J.Valančiūnas ir D.Cousinsas prieš dvejus metus buvo įsivėlę į konfliktą per pasaulio čempionato pusfinalį.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2016, 12:38 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:19 AM

Tada JAV rinktinei atstovavęs 211 cm ūgio krepšininkas per pusfinalį antrajame kėlinyje susikibo su Jonu Valančiūnu.

Po Rudy Gay baudos metimo dėl geresnės pozicijos po krepšiu kovojęs lietuvis įrėmė alkūnę amerikiečiui į gerklę. D.Cousinsas pašėlo: pastūmė varžovą ir prapliupo keiksmais.

Krepšininkai stojo veidu prieš veidą, ir tik komandų draugai neleido įsiplieksti muštynėms.

D.Cousinso emocijų proveržis buvo įvertintas technine pražanga, o JAV rinktinės treneris Mike‘as Krzyzewski savo „centrą“ pakvietė ant atsarginių suolo.

„Lietuvos ryto“ fotografas Gintaras Šiuparys tada Barselonos arenoje tapo liudininku, kaip D.Cousinsas nenurimo ir pasodintas. Kai J.Valančiūnas perėjo į JAV ekipos aikštės pusę, „Sacramento Kings“ aukštaūgis nuo suolo vėl paleido keiksmažodžių ir grasinimų.

„Aš tave užmušiu!“ – keiksmų bangą užbaigė D.Cousinsas.

Pasaulio čempionato pusfinalį JAV laimėjo 96:68.

O antradienio naktį NBA sezono rezultatyvumo rekordą pagerinusio D.Cousinso 56 taškai neišgelbėjo „Kings“: po dviejų pratęsimų 129:128 laimėjo „Hornets“ ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.