EUROLYGA 2023

Davidas Blattas sutinka be užmokesčio padėti Rusijos krepšiniui

Rusija nepamiršta žmogaus, padariusį stebuklą su jų krepšiniu. Iš „Cleveland Cavaliers“ atleistam Davidui Blattui pasiūlyta treniruoti rusų jaunimą, jei žinomas specialistas neturės geresnių variantų.

D.Blattas laukiamas Rusijoje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
D.Blattas laukiamas Rusijoje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
D.Blattas laukiamas Rusijoje. Kairėje – A.Kirilenka.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
D.Blattas laukiamas Rusijoje. Kairėje – A.Kirilenka.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-01-26 16:24, atnaujinta 2017-06-10 03:49

Dienraščio „Izvestija“ teigimu, 56-erių treneris, neradęs naujo darbo kuriame nors NBA klube, atvyks į Maskvą ir taps Rusijos krepšinio federacijos (RFB) rengiamos treniruočių stovyklos jauniems krepšininkams vyriausiuoju treneriu.

RFB prezidentas Andrejus Kirilenka teigė: „Mes paklausėme Blatto, ar jis norėtų dalyvauti Rusijos rinktinės gyvenime. Jis sutinka. Gegužę RFB rengs treniruočių stovyklą ir tikimės Davidą matyti ten vyriausiuoju treneriu. Atlyginimo klausimo su juo nesvarstėme, nes jis pats niekada apie tai neužsimena. Kontrakto nebus. Esame geri draugai ir sugebėsime susitarti be pinigų“.

Maskvoje ketvirtą kartą rengiamoje stovykloje gegužę bus surinkta pusšimtis talentingiausių Rusijos 14-15 metų krepšininkų – po 25 vaikinus ir merginas. Planuojama, kad su jais D.Blattas dirbs 8-10 dienų, taip pat ves seminarus jauniems rusų treneriams.

Teigiama, kad D.Blattas Rusijoje nepasirodys vieninteliu atveju – jei jį pakvies kuris nors NBA klubas. Treneris neketina grįžti nuolat dirbti į Europą, o susidomėjimas juo iš NBA ekipų jaučiamas.

D.Blattas buvo išvarytas iš „Cavaliers“ praėjusį penktadienį, nors Klivlando ekipa pirmauja Rytų konferencijoje. Šis atvejis unikalus tuo, kad jo pergalių procentas NBA yra didžiausias iš visų kada nors atleistų trenerių.

Kalbama, kad pagrindinė atleidimo priežastis – „Cavaliers“ superžvaigždės LeBrono Jameso nusiteikimas prieš D.Blattą.

Rusijos rinktinę D.Blattas treniravo nuo 2006-ųjų iki 2012-ųjų. Per tą laiką komanda 2007-aisiais tapo Europos čempione ir Londono olimpiados bronzine prizininke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?