EUROLYGA 2023

Mantas Kalnietis derinius mokėsi mačo su „Neptūnu“ metu

Mantas Kalnietis pasirodė „Švyturio“ arenoje su nauja raudona apranga bei užrašu EA7 ir išsivežė pergalę iš Klaipėdos. Buvęs žalgirietis per debiuto rungtynes Milano „Emporio Armani“ klube žaidė 18 minučių ir pelnė 6 taškus, o Italijos klubas 74:73 pranoko „Neptūną“.

Mantas Kalnietis Milano klube debiutavo 6 taškai š „Neptūno“ krepšį.<br>‘IndrePix/ Prokadras.lt’
Mantas Kalnietis Milano klube debiutavo 6 taškai š „Neptūno“ krepšį.<br>‘IndrePix/ Prokadras.lt’
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Jan 26, 2016, 9:15 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 3:39 AM

„Nieko nekūriau, tiesiog išsimečiau savio metimus,“ – pirmąsias rungtynes už Italijos klubą įvertino M.Kalnietis, pataikęs 2 tritaškius iš 3.

Milano krepšininkai (3 pergalės ir 1) pralaimėjimas įsitvirtino pirmojoje Europos taurės turnyro J grupės vietoje, palikdami mažai vilčių Klaipėdos komandai (1 ir 3).

Klaipėdos žiūrovai, išpirkę visus 5,5 tūkst. bilietų į rungtynes (klubas pristatė papildomų kėdžių „Švyturio“ arenoje) švilpimu pasitiko Milano krepšininkus, bet ne M.Kalnietį.

Praėjusį savaitgalį pusantrų metų sutartį su „Emporio Armani“ pasirašiusiam 29 metų kauniečiui buvo skirti smagūs šūksniai.

Tiesa, tik prieš mačą.

Kai pirmojo kėlinio pabaigoje Milano komandos treneris Jasminas Repeša pakėlė M.Kalnietį nuo suolo, „Neptūno“ sirgaliai jau smarkia švilpimo banga gąsdino varžovu tapusį Lietuvos rinktinės įžaidėją.

Klaipėdiečiai dar garsiau subaubė antrojo kėlinio pradžioje, kai M.Kalnietis įskraidino tritaškį. Paskui – dar vieną.

Iš Kauno „Žalgirio“ į 26 kartus Italijos ir 3 sykius Eurolygos čempionu tapusį Milano klubą perėjęs lietuvis su naujaisiais bendraklubiais treniravosi vos porą kartų.

Jis dar nėra iškalęs iki tobulumo derinių, tad rungtynes pradėjo ant atsarginių suolo, klausydamas komandos senbuvio Bruno Cerellos paaiškinimų ir surikdamas „bravo“ po sėkmingų Milano krepšininkų atakų.

Būdamas aikštėje M.Kalnietis vienu metu pribėgo prie trenerio J.Repešos pasitikslinti kaip atliekamas vienas derinių.

Bet jis buvo aikštėje dramatišką paskutinę minutę, kai Milano ekipa surengė organizuotą paskutinę ataką, po kurio Jamelis McLeanas stojo prie baudų metimų linijos ir pataikė lemtingą metimą likus žaisti 1,8 sek.

Dar po kelių minučių Milano krepšininkai jau linksmai juokavo persirengimo kambaryje – J.McLeanas irgi prikišo savo telefoną, vaidindamas žurnalistą.

„Tau prireiks „google vertėjo,“ – šyptelėjo M.Kalnietis, prisėdęs atsakyti į kelis klausimus.

– Kaip vertinate savo debiutą, Mantai? – lrytas.lt paklausė M.Kalniečio

– Toks ir debiutas. Svarbu, kad tašką paėmėme. Žinojome, kad Klaipėdoje sunku žaisti visoms Europos taurės turnyro komandoms.

O debiutas sudėtingas – kone kiekvieną ataką klausdavau žaidėjų, kur reikia bėgti. Dar sudėtinga aikštėje.

– Dar nesate išmokęs visų derinių, ar ne?

– Taip, dar reikės užsiimti šia veikla. Kai ką bandžiau ir patarti, nes žinojau kur koks „Neptūno“ žaidėjas turi bėgti, ką jie gali.

– Sportas yra sportas, bet turbūt nebuvo smagu, kai salė švilpė jums pataikius tritaškį?

– Įpratęs. Tam ir yra geri sirgaliai, kad palaikytų savus. Tai – nieko nauja.

– Ar nustebino tai, kad treneris J.Repeša leido į aikštę paskutinę minutę?

– Šiek tiek nustebau. Iškart pagalvojau, kokį čia derinį reikėtų man sušaukti. Gerai, kad greitai nubraižė ant lentos. Paskutinę ataką pavyko atlikti taip, kaip norėjome.

– Komandoje tapote devintuoju užsieniečiu. Kaip sudėtinga pritapti komandoje?

– Nežinau, dar net nebandžiau pritapti – praėjau medicininį patikrinimą ir atkeliavau su komanda. Bet pažįstu kelis žmones, su kuriais teko žaisti anksčiau. Viskas gerai – komanda draugiška, kiek girdėjau visi „super“ bendrauja tarpusavyje. Jokių problemų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.