EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ vadovas: „Už skolą yra kam piktai pasakyti „ačiū“

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo vadovams vėl tenka srėbti prieš penketą metų buvusių kauniečių ekipos gelbėtojų privirtą košę. Nuo bankroto komandą gelbėjusio bankininko Vladimiro Romanovo užsukta žaidėjų sutarčių pasiutpolkė šiandien verčia verstis per galvą naująjį klubo vadovą Paulių Motiejūną. „Nėra jokių komentarų. Yra teismo sprendimas, turime jį vykdyti“, – be emocijų lrytas.lt aiškino „Žalgirio“ vadovas, ryte sužinojęs, kad teks ieškoti daugiau kaip 266 tūkst. eurų buvusiam žalgiriečiui Rimantui Kaukėnui.

„Žalgirio“ vadovas P.Motiejūnas teigia nežinojęs, kokias sutartis su žaidėjais sudarė bankininkas V.Romanovas.<br>P.Mantauto nuotr.
„Žalgirio“ vadovas P.Motiejūnas teigia nežinojęs, kokias sutartis su žaidėjais sudarė bankininkas V.Romanovas.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2016, 3:57 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 11:15 PM

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį sulaukė nemalonių žinių, susijusių su skolomis buvusiems krepšininkams. FIBA Arbitražo teismas nusprendė, kad Lietuvos klubas turės atsiskaityti su dabar Italijoje žaidžiančiu 38-erių Rimantu Kaukėnu.

FIBA priteisė sumokėti 254 tūkst. 106 eurus krepšininkui, kuris „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjo 2012–2013 metais. Tiek „Žalgiris“ liko skolingas, nes nesumokėjo visos algos ir priedų. Sutartį su lietuvių sudarė tuometis ekipos prezidentas V.Romanovas, negailėjęs pinigų garsiems žaidėjams į ekipą pritraukti, tačiau taip ir nesumokėjęs daugeliui jų už darbą.

Per FIBA Arbitražo teismą atskleista įdomių R.Kaukėno sutarties detalių. Už LKL čempionų žiedą žaidėjui buvo pažadėta 10 tūkst. eurų, už LKF taurę – 5 tūkst. eurų premija, už Eurolygos čempionų titulą žaidėjui buvo peršama 50 tūkst. eurų premija, o už patekimą į „Top 16“ etapą – 10 tūkst., ketvirtfinalį – dar 10 tūkst., finalo ketvertą – 25 tūkst. eurų.

Keistai atrodė ir dar viena skiltis – V.Romanovas žadėjo krepšininkui tam tikras premijas už rinkimus į Seimą ir parlamentaro vietą. Bankininkas kartu su R.Kaukėnu bei broliais Darjušu ir Kšištofu Lavrinovičiais 2012-aisiais siekė patekti į Seimą, tačiau didelių kalnų nenuvertė.

Be to, R.Kaukėnui žalgiriečių vadovybė iš savo biudžeto turės sumokėti kiek daugiau nei 12 tūkst. eurų už patirtus nuostolius teisme.

R.Kaukėnas Kaune turėjo uždirbti 400 tūkst. eurų., tačiau negaudamas algos 2013-ųjų spalį paliko klubą ir persikėlė į Vitorijos „Laboral Kuxta“ ekipą.  Po mėnesio veteranas pasirašė sutartį su Emilijos Redžo „Grissin Bon“ ekipa, su kuria praėjusiame sezone tapo Italijos vicečempionu. Šiame klube R.Kaukėnas rungtyniauja iki šiol.

R.Kaukėnas Eurolygos varžybose žaisdamas „Žalgiryje“ vidutiniškai rinkdavo 6,4 taško ir atlikdavo 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

Tai ne pirmas kartas, kai Kauno klubas pralaimi FIBA Arbitražo teismus ir yra priverstas mokėti šimtatūkstantines skolas: 2014-aisiais kroatui Marko Popovičiui teko atseikėti 400 tūkst. eurų, o 800 tūkst. eurų – serbui Milovanui Rakovičiui. „Žalgiriui“ teko prašyti Kauno miesto savivaldybės pagalbos, kad rastų pinigų skoloms padengti

Paklaustas, ar turėjo bent šiokių tokių žinių apie tuometes sutartis „Žalgiryje“, P.Motiejūnas atsakė: „Ne, tuomet dar nedirbau Kauno klube ir neįsivaizdavau, kokios tos sutartys. Ar pykstu, kad dabar užkrauti ant mūsų šie skolų maišai, ir kam dėkoti? Yra kam padėkoti – tuo metu „Žalgirio“ sutartis dėliojo su žurnalistais dabar mėgstantis pabendrauti ir nuomonę išsakyti Vitoldas Masalskis. Tad jam ačiū.“

– Kaip apibūdintumėte situaciją dėl skolos R.Kaukėnui? lrytas.lt paklausė P.Motiejūno.

– Sakau: niekaip. Pralaimėjome, turėsime mokėti.

– Gal vertėtų pakalbėti su R.Kaukėnu dėl šios skolos? Gal sudarytumėte taikos sutartį?

– Mes su Rimantu kalbėjomės dar prieš FIBA Arbitražo teismą. Po pokalbio jau bendravo tik abiejų pusių advokatai. Siūlėme jam skolos išmokėjimo grafikus...

– Kas bus dabar? Ir vėl „Žalgiriui“ teks veržtis diržus ir prašyti Kauno miesto pagalbos brendant iš sunkios situacijos?

– Galiu pasakyti, kad savo biudžete buvome numatę po truputį mažinti skolą Rimantui. Buvo įtraukti pinigai tam tikslui. Tikiuosi, šįkart nebus taip, kaip buvo prieš dvejus metus, ir gaisro Kauno miestui ar ekipai neteks gesinti. Dabar viskas priklausys nuo R.Kaukėno geranoriškumo.

– Praėjusioje skolų istorijoje FIBA uždraudė „Žalgirio“ ekipai sudaryti sutartis su naujais krepšininkais, kol nebus išmokėti pinigai. Taip bus ir šįkart?

– Šioje situacijoje FIBA žiūri ne į klubą, o į žaidėją, kad jam būtų geriau. Jei nepavyksta tartis ir sudaryti skolų grafiko, tuomet viskas vyksta kur kas griežčiau. Turime sprendimą, žinome, kad reikia mokėti, o kaip bus, negaliu pasakyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.