EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ skola R. Kaukėnui – dar ne pabaiga. Laukia mokesčiai

FIBA arbitražo teismo sprendimas priteisti „Žalgiriui“ sumokėti Rimantui Kaukėnui 254 tūkst. 106 eurų skolą nereiškia galutinio skaičiaus. Kauno klubui teks ieškoti dar gerokai didesnės sumos. Pagal Lietuvos įstatymus, mokėdamas sutartą atlyginimą kiekvienas darbdavys privalo sumokėti Gyventojų pajamų mokestį (GPM) ir mokesčius „Sodrai“.

Iš „Žalgirio“ R.Kaukėnas laukia uždirbtų pinigų, o Lietuvos biudžetas – mokesčių.<br>P.Mantauto nuotr.
Iš „Žalgirio“ R.Kaukėnas laukia uždirbtų pinigų, o Lietuvos biudžetas – mokesčių.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-31 12:29, atnaujinta 2017-06-09 17:19

R.Kaukėno atveju – 15 procentų. Gyventojų pajamų mokesčio įsipareigojimas  „Žalgirio“ klubo biudžetą papildomai patuštins 38 116 eurų. „Sodrai“ privaloma atseikėti dar mažiausiai 646 eurus.

„Žalgirio“ marškinėlius R.Kaukėnas vilkėjo 2012–2013 metais. Tuomečio klubo šeimininko Vladimiro Romanovo nurodymu sudarytoje sutartyje už LKL čempionų žiedą žaidėjui buvo pažadėta 10 tūkst. eurų premija, už LKF taurę – 5 tūkst. eurų, už Eurolygos čempionų titulą – 50 tūkst. eurų, už patekimą į „Top 16“ etapą – 10 tūkst., į ketvirtfinalį – dar 10 tūkst., į finalo ketvertą – 25 tūkst. eurų.

Beje, V.Romanovas žadėjo krepšininkui tam tikras premijas už rinkimus į Seimą ir parlamentaro vietą. Bankininkas kartu su R.Kaukėnu bei broliais Darjušu ir Kšištofu Lavrinovičiais 2012-aisiais siekė patekti į Seimą, tačiau politikoje kalnų nenuvertė.

Kauno klubas R.Kaukėnui taip pat turės padengti kiek daugiau nei 12 tūkst. eurų išlaidas arbitražui.

Viską susumavus galutinis atsisveikinimas su R.Kaukėnu „Žalgirui“ kainuos apie 305 tūkst. eurų.

R.Kaukėnas Kaune turėjo uždirbti 400 tūkst. eurų, tačiau negaudamas algos 2013-ųjų spalį paliko klubą ir persikėlė į Vitorijos „Laboral Kutxa“. Po mėnesio veteranas pasirašė sutartį su Emilijos Redžo „Grissin Bon“ ekipa, su kuria praėjusį sezoną tapo Italijos vicečempionu. Šiame klube R.Kaukėnas rungtyniauja iki šiol.

Eurolygos varžybose žaisdamas „Žalgiryje“ krepšininkas vidutiniškai rinkdavo 6,4 taško ir atlikdavo 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

Tai ne pirmas kartas, kai Kauno klubas pralaimi FIBA Arbitražo teismus ir yra priverstas mokėti šimtatūkstantines skolas: 2014-aisiais kroatui Marko Popovičiui teko atseikėti 400 tūkst. eurų, o 800 tūkst. eurų – serbui Milovanui Rakovičiui. „Žalgiriui“ teko prašyti Kauno miesto savivaldybės pagalbos, kad rastų pinigų vykdyti įsipareigojimus buvusiems žaidėjams.

Lrytas.lt paklaustas, ar turėjo žinių apie tuometes sutartis, dabartinis „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas atsakė: „Ne, tuomet dar nedirbau Kauno klube ir neįsivaizdavau, kokios tos sutartys. Ar pykstu, kad dabar užkrauti ant mūsų šie skolų maišai, ir kam dėkoti? Yra kam padėkoti – tuo metu „Žalgirio“ sutartis dėliojo su žurnalistais dabar mėgstantis pabendrauti ir nuomonę išsakyti Vitoldas Masalskis. Tad jam ačiū.“

P.Motiejūnas pridūrė: „Pralaimėjome, turėsime mokėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.