EUROLYGA 2023

LKL klubo prezidentas mano, kad jo vyrus teisėjai nušvilpė

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) kyla naujos bangos dėl teisėjų darbo. Šįkart – iš „Lietkabelio“ stovyklos. Panevėžio klubo prezidentą Alvydą Bieliauską papiktino teisėjavimas per mačą su Utenos „Juventus“ sausio 23 dieną. Šias rungtynes panevėžiečiai pralaimėjo 70:84.

A.Bieliauskas.
A.Bieliauskas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2016, 2:39 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 5:06 PM

Pirmiausiai A.Bieliauską nustebino, kad prieš dvikovą LKL teisėjų direktorius Tomas Rimkus ilgai kalbėjosi su „Juventus“ treneriais Antanu Sireika ir Žydrūnu Urbonu.

„Nereikėtų su vienos ar kitos komandos vadovais ar treneriais prieš rungtynes kažką aptarinėti. Nežinau, apie ką buvo kalbama, bet, žiūrint iš etinės pusės, to apskritai neturėtų būti“, – mano A.Bieliauskas.

Šioms rungtynėms teisėjavo Gytis Vilius, Antanas Ramanauskas ir Gintaras Mačiulis.

„Teisėjai gal ir patyrę, bet jie skirtingai vertino situacijas: vieni švilpė vienaip, kiti – kitaip. Prasidėjo ginčai, vyko chaotiškas teisėjavimas, o rungtynės buvo sugadintos“, – sakė A.Bieliauskas.

„Lietkabeliui“ šiame mače buvo skirtos trys techninės ir viena nesportinė pražanga. Techninėmis pražangomis nubausti Simas Buterlevičius, Mile Iličius ir komandos atsarginių suolas. Nesportinė pražanga skirta Jermaine'ui Love.

„Juventus“ komandoje nesportinę pražangą gavo Laurynas Simėnas, techninę – Egidijus Dimša.

„E.Dimša nubaustas už tai, kad vijosi M.Iličių. Šis atsisukęs tik paklausė, ko jis nori. Dėl to mūsų žaidėjas gavo techninę pražangą“, – stebėjosi „Lietkabelio“ prezidentas.

A.Bieliauskui labiausiai užkliuvo A.Ramanausko darbas, tačiau jis vis dar laukia oficialios rungtynių inspektoriaus ataskaitos ir neskuba kaltinti vieno teisėjo.

„Juventus“ buvo atitrūkęs 53:40, tačiau „Lietkabelis“ pavijo ir sugebėjo persverti rezultatą 57:56. Būtent tada, A.Bieliausko manymu, arbitrai padarė kelias klaidas, kurios leido Utenos komandai ir vėl perimti iniciatyvą.

„Buvo 2-3 švilpukai, kurie nulėmė rungtynių eigą, – pyko A.Bieliauskas. – Viskas bus daug aiškiau, kai turėsime ataskaitą. Manau, ne mūsų naudai buvo apie dešimt momentų, kuriuos galime ginčyti.“

„Teisėjų kvalifikacija auga ne taip greitai, kaip lygos lygis. Teisėjai labai dažnai klysta“, – sakė „Lietkabelio“ prezidentas.

LKL prieš šį sezoną garsiai skelbė, kad spręs pastaraisiais metais itin skausminga tema tapusį prastą teisėjavimą. Lygoje atsirado teisėjų direktoriaus pareigos, už 100 tūkstančių eurų nusipirkta skubaus pakartojimo peržiūros sistema. Bet kol kas pastangos pagerinti arbitrų darbo kokybę rezultato neduoda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.