EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ komanda – tarsi sergantis ligonis

Vilniaus „Lietuvos rytas“ neslepia ambicijų blankų sezono paveikslą nutapyti spindinčiomis trofėjaus spalvomis, bet komandos skaičiai po vienos skambiausių pergalių vėl tapo pilki. Tomas Pačėsas įpūtė vilties ugnį, kai su „Lietuvos rytu“ apkartino Šarūno Jasikevičiaus debiutą grandų kovose ir nutraukė septynių mačų prakeiksmą prieš Kauno „Žalgirį“.

Krepšininkų klaidos T.Pačėso abejingo nepalieka.<br>M.Kulbio nuotr.
Krepšininkų klaidos T.Pačėso abejingo nepalieka.<br>M.Kulbio nuotr.
„Lietuvos ryto“ komanda sausį pralaimėjo tris mačus.<br>M.Kulbio nuotr.
„Lietuvos ryto“ komanda sausį pralaimėjo tris mačus.<br>M.Kulbio nuotr.
Krepšininkų klaidos T.Pačėso abejingo nepalieka.<br>M.Kulbio nuotr.
Krepšininkų klaidos T.Pačėso abejingo nepalieka.<br>M.Kulbio nuotr.
Krepšininkų klaidos T.Pačėso abejingo nepalieka.<br>M.Kulbio nuotr.
Krepšininkų klaidos T.Pačėso abejingo nepalieka.<br>M.Kulbio nuotr.
T.Pačėsas iš K.Browno tikisi gerokai daugiau nei šis parodė.<br>M.Kulbio nuotr.
T.Pačėsas iš K.Browno tikisi gerokai daugiau nei šis parodė.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2016-02-01 12:14, atnaujinta 2017-06-09 15:18

„Lietuvos rytas“ 78:72 nugalėjo „Žalgirio“ komandą, bet tai buvo sausio 17-oji.

Vilniaus klubo sirgaliai jau užmiršta siautulingą džiaugsmą „Siemens“ arenoje, šias emocijas nustumia ir itin skausmingi rezultatai.

Per sausio mėnesį „Lietuvos rytas“ pralaimėjo tris mačus ir tarp jų nebuvo „Žalgirio“. T.Pačėsas su komanda krito Panevėžyje, Pasvalyje ir Utenoje.

„Lietkabeliui“ pralaimėjo 65:75, „Pieno žvaigždėms“ – 77:81, o sekmadienį mėnesį užbaigė antausiu Utenoje. „Juventus“ savo aikštėje pergalę šventė per pratęsimą – 92:88. „Lietuvos rytas“ padarė 21 klaidą.

„Turime problemų. Didžiausia – per daug klystame nepriverstinėse situacijose. Su „Juventus“ padarėme 21 klaidą, ir jas varžovai pavertė lengvais greitais taškais. Utenoje per pirmus tris kėlinius visiškai neveikė mūsų puolimo ir gynybos detalės. Malonu, kad per 6 minutes paskutiniame ketvirtyje pavyko sugrįžti į žaidimą, bet tai kainavo per daug jėgų“, – po rungtynių kalbėjo T.Pačėsas.

Jis pasigedo ir charakterio, ir kovos, ir susikaupimo rungtynių pradžioje.

Kamuoja liga?

Tokie „Lietuvos ryto“ suklupimai gerokai stebina ir krepšinio specialistus. Tarp jų – ir Rūtenis Paulauskas.

„Pergalė prieš „Žalgirį“ buvo geras ženklas „Lietuvos ryto“ kelyje. Tai buvo optimizmo suteikianti akimirka, bet dabar jau nežinau. „Lietuvos ryto“ komanda iš šalies primena sunkiai sergantį ligonį. Vis nauji medikai mėgina atrasti ligos priežastį, bet kol kas rezultatų nėra“, – sakė R.Paulauskas.

Tačiau jis nėra linkęs teisti T.Pačėso – ir ne tik dėl to, kad yra puikūs bičiuliai su treneriu, kuris rankomis su „Lietuvos rytu“ sukirto tada, kai komanda baigė pasirodymą tarptautinėje arenoje. R.Paulauskas mano, kad ekipą kamuoja problemos, kurios taip greitai nesutvarkomos.

„Gal reikia ilgiau palaukti? Galbūt komanda per giliai įsisirgusi? T.Pačėsas tikrai žino, ką daro“, – sakė R.Paulauskas.

Laukia atsigavimo

„Lietuvos rytas“ europinį sezoną baigė dar iki Naujųjų metų, tačiau T.Pačėsas atvyko gelbėti situacijos. „Lietuvos ryto“ gerbėjai trofėjaus tikisi jau šį mėnesį: vasario 19–21 dienomis vyks kovos dėl Karaliaus Mindaugo taurės. Būtent čia laukiama „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovos finale.

„Žinant Tomo maksimalizmą – jam svarbios visos kovos. Juk rungtynių mažai. Tai treneris, kuris iš savęs ir kitų mėgina išspausti viską, ką galima. Kiekviena treniruotė ir rungtynės – laiptelis į kokybę ir galimybę pasiekti gerą lygį, artėti prie „Žalgirio“ ir svarbiausio turnyro artimiausiu metu“, – sakė R.Paulauskas.

Jis neatmetė galimybės, kad komanda gali būti susitelkusi į kovas su „Žalgiriu“, tad nukenčia kokybė su kitomis ekipomis. R.Paulauskas mano, kad vasario mėnesį „Lietuvos rytas“ gali parodyti ir kitokį veidą. Ar tai nutiks, bus galima stebėti vasario 7 dieną, kai vilniečiai Alytuje susitiks su „Dzūkijos“ krepšininkais.

„Galbūt tai laikinas formos suprastėjimas. Galbūt strategiškai planuojama vasario mėnesį geriau pasirengti, – svarstė R.Paulauskas. – Bet čia reikėtų informacijos iš klubo vidaus, nes aš spėlioju.“

– Ne kartą matėme vaizdo įrašus iš rungtynių, kur T.Pačėsas šaukia ant krepšininkų. Kartais jis pats užsimena, kad ne visi krepšininkai pateisina viltis. Kodėl ne visiems vilniečiams pavyksta žaisti taip, kaip jie turėtų? – lrytas.lt paklausė R.Paulausko.

– Jeigu krepšininkai būtų nustoję žaisti, kai atėjo Tomas, tuomet galėtume sakyti, kad kaltas – jis. Bet tie krepšininkai nekovoja nuo sezono pradžios. Kokios išorinės priežastys? Pasakyti sunku. O ir vidinių priežasčių yra įvairiausių – psichologija, motyvacija, sveikata ar prisitaikymas prie krūvių. Tokios mano prielaidos.

- Žaidimą pagyvinti turėjo Kendrickas Brownas. Jo debiutas prieš „Žalgirį“ nebuvo nuostabus, bet jis sukūrė momentų, po kurių sirgaliai plojo atsistoję. Tačiau po mačo Utenoje T.Pačėsas buvo nepatenkintas, kad legionierius nežaidžia taip, kaip turėtų. Jam reikia daugiau laiko?

– Jis gali tapti vienu iš lyderių. „Lietuvos rytas“ nenupirko pirmo pasitaikiusio žaidėjo, kurį būtų pamatę ir griebę. Sprendimas buvo pasvertas.

Pirmiausia K.Brownas gali gintis. Jis – vikrus ir kibus, galvoja apie aukštesnį lygį ir yra motyvuotas. Jis turi visai neblogą techninių veiksmų arsenalą.

Starto pozicija jam buvo gera ir žaidėjas arba laikinai pateko į prastesnę formą, arba tiesiog dar bando susivokti, kokioje situacijoje atsidūrė.

- Nemažai krepšinio sirgalių primena, kad K.Brownas neturi patirties gerose komandose, o atvyko iš Olandijos. Ar esate iš tų, kuriems šie faktai neleidžia turėti didelių lūkesčių?

– Ne. Ateina laikas, kai reikia užmiršti, iš kokių šalių atvažiuoja krepšininkai. Dažnai būna, kai atvyksta ne iš krepšinyje gerai vertinamos Europos valstybės, bet žaidžia gerai. Visaip pasitaiko – ir iš Šveicarijos, Austrijos ar Olandijos.

Kai amerikiečiai vyksta į Europą, jie pernelyg neskirsto, kur yra Lietuva, Kroatija ar Ispanija. Jiems atrodo, kad už Atlanto viskas – panašu. O tada žaidėjus nugvelbia tie, kurie turi gerus skautus ir laimi loteriją, ištraukia gerąjį kamuoliuką.

Tyrese'as Rice'as irgi buvo mažai kam žinomas, kai atvyko į „Lietuvos rytą“. Tada pažaidė ir šiuo metu, ko gero, yra geriausias įžaidėjas Eurolygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.