EUROLYGA 2023

Eurolygos poziciją jų atžvilgiu rusai vadina absoliučiu blogiu

Rusijos krepšinio federacijos (RFB) prezidentas Andrejus Kirilenka kategoriškai prieš, kad jų šaliai kitą sezoną Eurolygoje numatyta tik viena vieta.

A.Kirilenka.<br>„Izvestija“ nuotr.
A.Kirilenka.<br>„Izvestija“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2016, 10:13 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 1:47 PM

Taip pat RFB nesutinka su Eurolyga, kad ši dėliodama savo tvarkaraštį nepaiso naujojo rinktinių varžybų kalendoriaus.

Jordi Bertomeu pozicija Rusijos klubų ir rinktinės atžvilgiu – absoliutus blogis, – sakė A.Kirilenka. – Mūsų pozicija paprasta: maksimalus Rusijos klubų skaičius turi dalyvauti Europos turnyruose, o rinktinė turi sulaukti geriausių žaidėjų. Todėl mes vienareikšmiškai palaikome FIBA. Eurolyga nenumato savo tvarkaraštyje „langų“ rinktinių varžyboms. Vadinasi, jeigu mūsų rinktinei reikėtų žaisti jau šį vasarį, treneris Sergejus Bazarevičius neturėtų krepšininkų iš Maskvos CSKA, „Chimki“, Krasnodaro „Lokomotiv“, taip pat – Mozgovo ir Karasiovo iš NBA. Tai ne toks rinktinės variantas, apie kurį visi svajoja“.

RFB vadovas pabrėžė, kad tik FIBA rengiamos varžybos yra oficialios, o Eurolyga – komercinis turnyras.

„Žinoma, federacija nežada nurodinėti klubams, kur jiems žaisti – Eurolygoje, FIBA Čempionų lygoje ar dar kur nors. Tegul žaidžia nors ir NBA, jei šį atidarys pas mus savo atstovybę. Tiesiog reikia paisyti rinktinės interesų. Todėl stipriausiems Rusijos klubams privalu apsispręsti dėl ateities“, – kalbėjo A.Kirilenka.

Anot RFB vadovo, CSKA, kuri turi garantuotą vietą Eurolygoje, joje norės ir pasilikti.

„Bet kokia prasmė „Chimki“ ar „Lokomotiv“ žaisti Europos taurės turnyre? FIBA Čempionų lyga atrodo daug patrauklesnė ir sportiniu, ir finansiniu požiūriu. Iki kovo 20-osios, kai bus traukiami Čempionų lygos burtai, mūsų klubai turi išsakyti galutinę savo poziciją“, – teigė A.Kirilenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.