EUROLYGA 2023

V. Šeškus: „Tikiu, kad galime laimėti Karaliaus Mindaugo taurę“

Kai prieš dvejus metus Prienų klubas sukūrė vieną didžiausių Lietuvos krepšinio sensacijų per visą istoriją, Virginijus Šeškus iš laimės net vartėsi ant Panevėžio „Cido“ arenos parketo. Pusfinalyje Kauno „Žalgirį“, o finale Vilniaus „Lietuvos rytą“ patiesę prieniškiai 2014-aisiais pasakiškai tapo LKF taurės turnyro čempionais. Šiemet prieniškiai vėl medžios sensaciją „KIDY tour-Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyre.

Pusfinalyje Kauno „Žalgirį“, o finale Vilniaus „Lietuvos rytą“ patiesę prieniškiai 2014-aisiais pasakiškai tapo LKF taurės turnyro čempionais.<br>M.Kulbio nuotr.
Pusfinalyje Kauno „Žalgirį“, o finale Vilniaus „Lietuvos rytą“ patiesę prieniškiai 2014-aisiais pasakiškai tapo LKF taurės turnyro čempionais.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2016, 3:29 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 2:30 PM

Pernai šiuo trofėjumi džiaugėsi Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, bet formaliai Prienų komanda su Virginijumi Šeškumi nebuvo nukarūnuoti.

Finansinių problemų kamuotas ir nusilpęs Prienų klubas tada net nepateko tarp aštuonių geriausių komandų ir LKF taurėje nekovojo. Tuo tarpu V.Šeškus 2014-2015 m. sezoną pradėjo prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairo, bet prieš pat turnyrą buvo atleistas iš pareigų.

Turnyro čempionai lemiamas kovas „Žalgirio“ arenoje stebėjo tik per televizorių. Bet šiemet bus kitaip.

Turnyras buvo pakrikštytas „KIDY tour-Karaliaus Mindaugo taurės“ vardu ir jame varžysis visa V.Šeškaus kariauna.

„Kai prisimeni Panevėžį, tai atsiranda noras laimėti taurę dar kartą, – juokėsi V.Šeškus. – Žinote, sukūrėme tikrą stebuklą ir pakeitėme istoriją. Parodėme kitoms komandoms, kad tai nėra neįmanoma. Pernai ir „Šiauliams“ nedaug trūko, kad pusfinalyje būtų nugalėję „Lietuvos rytą“. Manau, visos komandos patikėjo, kad gali laimėti tą vieną mačą prieš favoritus. Bus įdomu!“

Prienuose dar liko trys auksinio triumfo kalviai – puolėjas Laimonas Kisielius, „centras“ Vaidas Čepukaitis ir gynėjas Paulius Ivanauskas. Tik komanda jau nebe Prienų „TonyBet“, o Prienų-Birštono „Vytautas“.

Iš Prienų neišgaravo ir tas dvelkiantis troškimas sumedžioti favoritus. Pakartoti triumfą „Vytautui“ bus dar sunkiau. Turnyras vyksta nebe dvi, o tris dienas iš eilės – komandos žaidžia be poilsio.

„Šansai netikėtai laimėti taurę kitoms komandoms apmažėja. Kaip bebūtų, tų visų komandų suoliukai ilgesni. Bet sakau, kodėl gi ne? LKL lygis tikrai kyla. „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ treneriai sako, kad važiuoja į išvykas pasiruošę rungtynėms tikrai atsakingai. Ne kaip seniau, kai važiuodavo žinodami, kad tikrai laimės. Manau, kad dabar viskas kitaip“, – pasakojo V.Šeškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.