EUROLYGA 2023

„Neptūno“ treneris: „Žinome – tik pergalė mūsų dar nenuskandins“

Klaipėdos „Neptūnas“ – nepavydėtinoje padėtyje. Vienintelis likęs mūsų šalies krepšinio klubas Europos taurės turnyre ne tik negali daugiau suklupti, tačiau bus priverstas sulaukti ir varžovų malonės. Pirmąją iš griežtų taisyklių klaipėdiečiams nevalia bus pažeisti jau trečiadienį, kai Europos taurės „Last 32“ etapo J grupės akistatoje „Neptūnas“ namie susigrums su labai pajėgia Salonikų „Aris“ komanda. Pralaimėjimas svečiams reikš tik vieną – kelias link Europos taurės lietuviams bus baigtas.

Dainius Adomaitis<br>M.Kulbio nuotr.
Dainius Adomaitis<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-02 16:54, atnaujinta 2017-06-09 11:44

„Visi puikiai supranta – tik laimėdami prieš Salonikus dar turime šansą. Analizavome varžovus ir pamatėme – savo aikštėje jie žaidžia labai agresyvų ir kietą krepšinį. Puolime tuomet padarėme per daug klaidų, per daug neteisingų sprendimų atlikome. Dabar viskas priklausys nuo mūsų – kaip mes kontroliuosime varžybų tempą“, – trečiadienio vakarą per treniruotę tikino „Neptūno“ treneris Dainius Adomaitis.

Pajūrio klubas atsidūrė iškritimo iš turnyro riba. J grupėje mūsiškiai teturi vieną laimėjimą prieš Berlyno „Alba“ ir net tris nesėkmes. „Neptūnui“ ne tik reikia nugalėti rytojaus varžovus iš Graikijos ir vokiečių „Alba“, bet ir tikėtis, kad pergalių nebarstys pirmąją vietą užimanti Manto Kalniečio atstovaujamas Milano „Emporio Armani“.

Trečiadienio varžovas iš Atėnų savo aikštėje nepaliko jokių šansų klaipėdiečiams pirmame J grupės mače.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai Salonikuose „Aris“ ekipai nusileido net 58:84.

Salonikų žaidėjai jau dvikovos pradžioje nokautavo lietuvius ir atitrūko – 27:5. Nors trečiajame kėlinyje, po trijų iš eilės taiklių tritaškių neptūniečiai buvo sumažinę atsilikimą iki 15 taškų – 35:50, tačiau ką nors daugiau nuveikti nesugebėjo ir pralaimėjo net 26 taškų skirtumu.

Norint palengvinti savo situaciją „Neptūnas“ savo „Švyturio“ arenoje turi įveikti oponentus 27 taškų persvara.

- Ką reikia daryti, kad įveiktumėte „Aris“, – buvo paklaustas D.Adomaitis.

– Neleisti graikams būti agresyviems, o patys privalome žaisti labai greitai. Tai bus mūsų lemiama persvara. Bet negalime įsivelti į per daug greitą žaidimą. Varžovas nebijo jo ir gali atsakyti tuo pačiu.

- Ar visi sveiki žaidėjai „Neptūno“ komandoje?

– Visi klubai pastaruoju metu turi savų problemų. Tačiau šiuo metu, šioje situacijoje mums jau neverta žiūrėti ar kas sveikas, ar kas serga – žaidėjai turi eiti ir kaip kariai kautis. Ir viskas...

Tuo tarpu „Neptūno“ ekipos žaidėjas Martynas Mažeika tikino, kad akistatoje su „Aris“ galima sulaukti revanšo.

„Žinoma, kad turėtų būti revanšas, – kalbėjo M.Mažeika. –  Namuose mes žaidžiame kitaip. Tas pralaimėjimas mus sukėlė bangą pykčio, tad rytoj bus visiškai kitaip. Žinome, kad jie labai agresyvūs, žaidžia kietai – tas mus ir išmušė iš vėžių pirmame mače. Dabar mes stengsimės tuo pačiu atsakyti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.