EUROLYGA 2023

D. Lavrinovičius Italijoje laukia tikrojo Manto Kalniečio veido

36-erių Darjušas Lavrinovičius mėgaujasi dar vienu sezonu Italijoje, kuris sėkmingas ne tik asmeniškai jam, bet ir Emilijos Redžo „Grissin Bon“ ekipai, kurios marškinėlius vilki ir kitas Lietuvos krepšinio veteranas Rimantas Kaukėnas.

D.Lavrinovičius Italijoje stebina stabilumu.<br>ilrestodelcarlino.it nuotr.
D.Lavrinovičius Italijoje stebina stabilumu.<br>ilrestodelcarlino.it nuotr.
D.Lavrinovičius Italijoje stebina stabilumu.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Lavrinovičius Italijoje stebina stabilumu.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 2, 2016, 9:14 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 1:03 PM

Kol 38-erių gynėjas gydosi traumą ir tik rengiasi grįžti į aikštę, 212 cm ūgio D.Lavrinovičius veda Italijos ekipą link pergalių – šalies čempionate jie žengia pirmojoje vietoje, sezoną tęsia ir Europos taurės turnyre.

Italijoje lietuvis renka po 10,9 taško, o Europos taurėje – 11,1 taško. Už sėkmingą ir stabilų žaidimą D.Lavrinovičius dėkingas klubo draugams ir treneriui Massimiliano Menetti.

„Treneris labai pasitiki ir gerbia mane – džiaugiuosi dėl to. Žaidėjai irgi gerbia mane, vertina pasiekimus ir negaili man kamuolių“, – lrytas.lt pasakojo krepšininkas.

Nors klubo vadovai krepšininkams nėra užbrėžę griežtų tikslų, D.Lavrinovičius ir kompanija norėtų ištaisyti praėjusio sezono klaidą, kai iš rankų paleido šalies čempionų taurę.

Tada „Grissin Bon“ pirmavo serijoje 3:2, tačiau pralaimėjo du mačus iš eilės Sasario „Banco di Sardegna“ komandai.

Paskutinėje kovoje lietuvių klubas pirmavo 67:59, tačiau rungtynių pabaigoje Sasario krepšininkai surengė spurtą 14:0 ir laimėjo 75:73.

– Šiuo metu su Milano „Emporio Armani“ ekipa žengiate turnyro lentelės viršuje. Kas lemia sėkmingą žaidimą – juk jūsų komanda nėra nei turtingiausia, nei talentingiausia Italijoje? lrytas.lt paklausė D.Lavrinovičiaus.

– Manau, kad pirmiausia tą lemia puiki organizacija. Čia dirba žinomi ir patyrę žmonės. Jie mėgsta sunkiai dirbti ir nori laimėti. Treneris vadovauja taip, kad visi žaistų ir būtų patenkinti komandoje. Manau, tai ir lemia gerus rezultatus.

– Ekipos viduje atmosfera turbūt puiki?

– Taip, tą labai akcentuoja treneris, vadovybė. Jie nori, kad komandos viduje būtų gera atmosfera, o žaidėjams savo darbą beliktų daryti aikštėje.

– Praėjusį sezoną išleidote čempionų titulą iš rankų. Taisysite šią klaidą?

– Bandysime (juokiasi). Neturime kokių nors užbrėžtų tikslų, kad būtinai reikėtų kažką padaryti. Mūsų tikslas – išeiti ir laimėti kiekvienas rungtynes. Esame profesionalai ir suprantame, kad jeigu norime rezultato, jis priklauso nuo kiekvienų rungtynių. Nėra svarbių ar nesvarbių rungtynių. Norime išeiti ir laimėti kiekvienas jų.

– „Emporio Armani“ gretas papildė Mantas Kalnietis. Gal jau spėjote pasikalbėti?

– Ne, dar nespėjome. Nebuvome susitikę, jie žaidė namie, mes išvykoje. Dar per mažai laiko, bet tikrai pasikalbėsime.

– Kaip manote, ar M.Kalniečiui pavyks atgauti sportinę formą Italijoje – ar tai tinkama vieta jam?

– Labai priklausys nuo sistemos ir trenerio reikalavimų. Nebūtinai taškai tai lemia, gal treneris reikalaus įžaisti kamuolį ir jį perduoti draugams. Aš žinau, kad jeigu esi geras žaidėjas, negali per dieną tapti blogu. Gal Mantui kas nesisekė, gal sportinė forma ne ta. Manau, kad jis aukšto lygio krepšininkas ir daug padės Milano komandai.

– Pats žaidžiate dar vieną gerą sezoną. Statistiniai skaičiai atrodo gražūs – kaip jaučiatės psichologiškai, fiziškai?

– Ačiū, pagal savo amžių jaučiuosi neblogai. Būna geresnių, blogesnių dienų. Bet šiaip viskas gerai – treneris labai pasitiki manimi, gerbia mane – džiaugiuosi dėl to. Žaidėjai irgi gerbia mane, vertina pasiekimus ir negaili kamuolių.

Stengiuosi sunkiai dirbti kiekvieną dieną, kad nenuvilčiau jų aikštėje.

– Dar daug jėgų turite?

– Kiekvienais metais atrodo, kad dar žaisiu vienus metus. Kiekvienais metais, jei dar siūlo kontraktą, esi laimingas, nes mėgstu  krepšinį ir noriu dar žaisti, jei tik yra sveikatos. Labai džiaugiuosi, kad esu dar vertinamas ir turiu pasiūlymų.

– Kaip sekasi R.Kaukėnui – ar jis artėja prie grįžimo į aikštę?

– Rimantas jau priėjo prie kamuolių, šiek tiek juda aikštėje, bet dar be kontakto. Artimiausiu metu jis jau turėtų grįžti. Bijau pameluoti, bet 2–3 savaičių laikotarpiu jis jau turėtų grįžti. Tikiuosi to.

– Komandai trūko R.Kaukėno?

– Labai. Jis mums labai svarbus. Ko jau ko, bet jo tikrai trūksta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.