EUROLYGA 2023

Darjušas Lavrinovičius nejaučia metų naštos

Darjušas Lavrinovičius mėgaujasi dar vienu sezonu Italijoje. Jis sėkmingas ne tik jam, bet ir Emilijos Redžo „Grissin Bon“, kurio marškinėlius vilki ir kitas Lietuvos krepšinio veteranas Rimantas Kaukėnas. Kol 38-erių gynėjas gydosi traumą ir rengiasi grįžti į aikštę, 36 metų D.Lavrinovičius veda Italijos ekipą į pergales.

D.Lavrinovičius (su kamuoliu) pateisina „Grissin Bon“ komandos lūkesčius.<br>„Pallacanestroreggiana.it“ nuotr.
D.Lavrinovičius (su kamuoliu) pateisina „Grissin Bon“ komandos lūkesčius.<br>„Pallacanestroreggiana.it“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mažvydas Laurinaitis („Lietuvos rytas“)

Feb 3, 2016, 8:14 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 10:51 AM

Italijos čempionate „Grissin Bon“ žengia pirmojoje vietoje, sezoną tęsia ir Europos taurės turnyre.

Italijoje lietuvis renka po 10,9 taško, o Europos taurėje – 11,1 taško. Už sėkmingą ir stabilų žaidimą D.Lavrinovičius dėkingas klubo draugams ir treneriui Massimiliano Menetti.

„Treneris labai pasitiki ir gerbia mane – džiaugiuosi dėl to. Žaidėjai irgi gerbia mane, vertina laimėjimus ir negaili man kamuolių“, – pasakojo krepšininkas.

Nors klubo vadovai krepšininkams nėra užbrėžę griežtų tikslų, D.Lavrinovičius su kompanija norėtų ištaisyti praėjusio sezono klaidą, kai iš rankų paleido šalies čempionų taurę.

Tada „Grissin Bon“ pirmavo serijoje 3:2, tačiau pralaimėjo du mačus iš eilės Sasario „Banco di Sardegna“ komandai.

– Kartu su Milano „Emporio Armani“ ekipa esate turnyro lentelės viršuje. Kas lemia sėkmingą žaidimą – juk jūsų komanda nėra nei turtingiausia, nei talentingiausia Italijoje? – „Lietuvos rytas“ paklausė D.Lavrinovičiaus.

– Manau, kad svarbiausia – puikus veiklos organizavimas. Klube dirba žinomi ir patyrę žmonės. Jie sunkiai dirba ir nori laimėti.

Treneris vadovauja taip, kad visi žaistų ir būtų patenkinti komandoje. Manau, tai ir lemia gerus rezultatus.

– Klube puiki atmosfera?

– Taip, tai labai akcentuoja treneris ir klubo vadovybė. Jie nori, kad komandoje būtų gera atmosfera, o žaidėjams savo darbą liktų padaryti aikštėje.

– Praėjusį sezoną išleidote čempionų titulą iš rankų. Kaip taisysite šią klaidą?

– Bandysime. (Juokiasi.) Neturime nubrėžtų tikslų, kad būtinai reikėtų ką nors padaryti. Mūsų tikslas – eiti žaisti ir laimėti kiekvienas rungtynes.

Esame profesionalai ir suprantame, kad jeigu norime rezultato, jis priklauso nuo kiekvieno mačo. Mums nėra svarbių ar nesvarbių rungtynių.

– „Emporio Armani“ gretas papildė Mantas Kalnietis. Gal jau spėjote pasikalbėti?

– Dar nebuvo progos. Praėjusiame ture jie žaidė namie, mes – išvykoje. Dar per mažai laiko praėjo, bet tikrai pasikalbėsime.

– Kaip manote – M.Kalniečiui pavyks atgauti sportinę formą Italijoje?

– Labai priklausys nuo klubo ir trenerio reikalavimų. Nebūtinai taškai tai lemia, gal treneris reikalaus įžaisti kamuolį ir dažnai jį perduoti draugams. Žinau viena: jei esi geras žaidėjas, negali per dieną tapti blogas.

Gal Mantui kas nors Kaune nesisekė, gal sportinė forma buvo ne ta. Manau, kad jis – aukšto lygio krepšininkas ir daug padės Milano komandai.

– Statistika nemeluoja – jums šis sezonas labai sėkmingas. Kaip jaučiatės psichologiškai ir fiziškai?

– Atsižvelgiant į amžių, jaučiuosi tikrai neblogai. Būna geresnių, būna blogesnių dienų. Stengiuosi sunkiai dirbti kasdien, kad nenuvilčiau komandos draugų ir trenerių.

– Dar daug jėgų turite?

– Kasmet atrodo, kad dar žaisiu metus. Jei dar siūloma sutartis, aš esu laimingas, nes mėgstu krepšinį ir noriu dar žaisti, jei tik yra sveikatos.  Labai džiaugiuosi, kad dar esu vertinamas ir turiu pasiūlymų.

– Kaip sekasi R.Kaukėnui – kada jis grįš į aikštę?

– Rimantas paima į rankas kamuolį, šiek tiek juda aikštėje, bet dar be kontaktų. Bijau pameluoti, bet po 2–3 savaičių jis jau turėtų grįžti. Tikiuosi to.

– Trūksta R.Kaukėno?

– Labai. Jis mums labai svarbus. Ko jau ko, bet jo tikrai trūksta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.