EUROLYGA 2023

Lietuvos klubų dvikova „FIBA Europe“ turnyre? Tikėtina!

„FIBA Europe“ taurės turnyre kovojančios Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos gali susitikti pirmajame atkrintamųjų varžybų etape. Jei trečiadienį abu Lietuvos klubai pasieks pergales, jų dvikova yra net labai tikėtina.

„FIBA Europe“ taurės turnyre kovojančios Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos gali susitikti pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.
„FIBA Europe“ taurės turnyre kovojančios Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos gali susitikti pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Feb 3, 2016, 1:56 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 9:57 AM

„Pieno žvaigždės“ varžosi S grupėje, „Juventus“ – T grupėje. Šių grupių komandos aštuntfinalyje susikaus tarpusavyje. S grupės pirmoji ekipa žais su T grupės antrąja, T grupės pirmoji – su S grupės antrąja.

Trečiadienį įvyks antrojo etapo paskutinio turo rungtynės, po kurių ir paaiškės atkrintamųjų varžybų poros. Jei uteniškiai laimės namie, jie tikrai užims pirmąją vietą T grupėje, o pasvaliečiai pergalės atveju tikriausiai bus antri S grupėje. Tiesa, „Pieno žvaigždžių“ situacija prieš lemiamą dvikovą yra daug keblesnė ir painesnė.

„Pieno žvaigždžių“ situacija

S grupėje po 3 pergales turi Tyrgu Žijaus „Energia“ ir Havro „St.Thomas“, po 2 – Zagrebo „Cibona“ ir „Pieno Žvaigždės“.

Paskutiniajame ture „Pieno žvaigždės“ svečiuose žais su „Energia“, o „St.Thomas“ priims „Cibona“ (abejos rungtynės prasidės tuo pačiu metu).

Jei „Pieno žvaigždės“ laimės 22 taškų skirtumu, pasvaliečiams kitų rungtynių rezultatas bus nesvarbus ir jie tikrai pateks į kitą etapą.

Jei „Pieno žvaigždės“ laimės mažesniu skirtumu, galimi keli variantai.

Pergalės 1-16 taškų skirtumu atveju, pasvaliečiams reikės, kad kitas rungtynes laimėtų „St.Thomas“.

Jei Prancūzijoje nedideliu skirtumu laimėtų „Cibona“ (1-5 taškais), Pasvalio komandą tenkintų jos pačios pergalė 17-21 taško skirtumu (kuo didesniu skirtumu laimėtų „Cibona“, tuo didesnės pergalės reikėtų „Pieno Žvaigždėms“; visos komandos surinktų po 3 pergales ir būtų skaičiuojamas taškų skirtumas visose rungtynėse).

„Juventus“ situacija

T grupėje 4 pergales turi Južno „Chimik“, po 3 – „Juventus“ ir Monso „Belfius“, 0 – Orhuso „Bakken Bears“.

Paskutiniajame ture „Juventus“ namie žais su „Chimki“, „Bakken Bears“ – su „Belfius“.

Jei „Juventus“ laimės bent 1 tašku (tokiu skirtumu uteniškiai pralaimėjo Južne), ne tik pateks į kitą etapą, bet ir užims pirmąją vietą bei užsitikrins aikštės pranašumą aštuntfinalyje. „Juventus“ gali patekti į atkrintamąsias varžybas ir pralaimėjęs, bet tik tuo atveju, jei „Belfius“ pralaimės Danijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.