EUROLYGA 2023

Naudingiausi NBA mėnesio žaidėjai – J. Valančiūno ekipos draugai

Naudingiausio Šiaurės

D.DeRozanas ir K.Lowry tapo naudingiausiais sausio mėnesį.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
D.DeRozanas ir K.Lowry tapo naudingiausiais sausio mėnesį.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2016, 3:48 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 9:31 AM

„Raptors“ krepšininkai tapo klubo rekordininkais, sausio mėnesį iškovoję 11 pergalių iš eilės, o iš viso jų sąskaitoje praėjusį mėnesį – 12 pergalių ir 2 pralaimėjimai.

29-erių metų 183 cm ūgio K. Lowry'is šiuose mačuose savo komandai pelnė po 21,7 taško (septintas rezultatas Rytų konferencijoje), atliko 6,7 rezultatyvaus perdavimo (ketvirtas rezultatas Rytuose) ir perėmė 2,36 kamuolio (geriausias rezultatas Rytuose).

Gynėjas tritaškius metė 40,2 proc. taiklumu, o iš žaidimo pataikė 45,1 proc. metimų.

Devyniuose sausio mėnesio mačuose K. Lowry'is pelnė 20 ir daugiau taškų, o ketveriose rungtynėse atliko 10 bei daugiau rezultatyvių perdavimų.

Tuo tarpu 26-erių 201 cm ūgio D. DeRozanas buvo antras Rytų konferencijoje pagal rezultatyvumą (23,9 tšk.). Be to, jis vidutiniškai atkovojo po 4,2 kamuolio ir atliko 3,8 rezultatyvaus perdavimo.

Keturis kartus gynėjas į varžovų krepšį įmetė 30 ir daugiau taškų, o sausio 8 dienos mače su Vašingtono „Wizards“ krepšininkais pelnė 35 taškus.

Vakaruose naudingiausiu pripažintas 27-erių metų 206 cm ūgio puolėjas K. Durantas sausio mėnesį buvo antras visoje NBA lygoje pagal rezultatyvumą (28,5 tšk.), o „Thunder“ krepšininkai laimėjo trylika rungtynių iš šešiolikos.

Puolėjas šiuose mačuose pataikė 49,7 proc. metimų iš žaidimo, realizavo 88,8 proc. baudų metimų, po krepšiais atkovojo 9,3 kamuolio ir atliko 4,3 rezultatyvaus perdavimo. Mažiausiai 10 kamuolių jis sugriebė aštuoneriose rungtynėse, o 5 ir daugiau rezultatyvių perdavimų atliko šešiuose mačuose.

Per 11 rungtynių K. Durantas pelnė 25 ir daugiau taškų, o sėkmingiausias jam buvo sausio 26 dienos mačas (128:122; po pratęsimo) su Niujorko „Knicks“ krepšininkais – 44 taškai (sezono rezultatyvumo rekordas).

Be laureatais tapusių krepšininkų, į naudingiausių NBA lygos sausio mėnesio žaidėjo titulus Rytų bei Vakarų konferencijose pretendavo Jimmy'is Butleris (Čikagos „Bulls“), LeBronas Jamesas (Klivlando „Cavaliers“), Stephenas Curry'is („Golden State Warriors“), Jamesas Hardenas (Hjustono „Rockets“), DeAndre Jordanas ir Chrisas Paulas (abu – Los Andželo „Clippers“), Chrisas Boshas bei Dwyane'as Wade'as (Majamio „Heat“), Russellas Westbrookas (Oklahomos „Thunder“), Damianas Lillardas (Portlando „Trail Blazers“) ir DeMarcusas Cousinsas bei Rajonas Rondo (abu – Sakramento „Kings“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.