EUROLYGA 2023

Negirdėta istorija: kodėl M.Kalnietis veržėsi palikti „Žalgirį“

Mantas Kalnietis Italijos žurnalistams atskleidė pagrindinę priežastį, kodėl 2009 metais buvo susikrovęs lagaminus ir pasirengęs Kauno „Žalgirį“ iškeisti į Trevizo „Benetton“ klubą. Pagrindinis Lietuvos įžaidėjas teigė, kad į Italiją išvykti ketino vedamas itin kilnaus tikslo – krepšininkas tikėjosi uždirbti daugiau pinigų, kurių prireikė dėl sunkios tėvo Virginijaus ligos – vėžio.

M.Kalnietis teigė, kad 2009 metais jam buvo svarbiausia kuo greičiau gauti pinigų, skirtų tėvui gydyti.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Kalnietis teigė, kad 2009 metais jam buvo svarbiausia kuo greičiau gauti pinigų, skirtų tėvui gydyti.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2016, 12:06 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 10:02 AM

„Gydymas buvo brangus, reikėjo vaistų. „Žalgiris“ turėjo finansinių bėdų, tad negalėjo garantuoti sutarties, todėl susitariau su „Benetton“, – „ La Gazetta dello Sport“ pasakojo M.Kalnietis.

M.Kalniečio tėvas mirė 2010-aisais, o krepšininkas taip ir neišvyko į Trevizo klubą. Visai neseniai „Žalgirį“ į Milano „Emporio Armani“ iškeitęs įžaidėjas tuomet liko dėl pokyčių Kauno klube.

„Pasikeitė „Žalgirio“ savininkas. Jis buvo turtingesnis ir norėjo mane išlaikyti, todėl į Trevizą nepersikėliau“, – sakė krepšininkas.

2009 metų gegužę „Žalgiris“ atsidūrė skandalingojo verslininko Vladimiro Romanovo rankose. V.Romanovo kalbų sužavėtas M.Kalnietis patikėjo vizija ir toliau vilkėjo „Žalgirio“ marškinėlius. Tiesa, iki 2012 metų, kai išvyko į Krasnodaro „Lokomotiv“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.