EUROLYGA 2023

5 priežastys, kodėl L.Jamesas su „Cavaliers“ nelaimės NBA titulo

Į Klivlando „Cavaliers“ komandą sugrįžęs LeBronas Jamesas dar kartą pažymėjo, jog jo tikslas yra laimėti NBA žiedą būtent su šia ekipa. Praėjusį sezoną L.Jameso vedamas klubas nužygiavo iki superfinalo, o šiemet atvirai deklaravo tikslą iškovoti titulą, tačiau JAV žiniasklaida abejoja „Cavaliers“ galimybės ir tai pagrindinė penkiais veiksniais.

L.Jamesas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
L.Jamesas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
„Warriors“ gina titulą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Warriors“ gina titulą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Jeffersonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Jeffersonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
T.Lue.<br>AFP/Scanpix nuotr.
T.Lue.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K.Love'as.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K.Love'as.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Cavaliers“ sirgaliai jaučiasi tarsi užkeikti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Cavaliers“ sirgaliai jaučiasi tarsi užkeikti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

krepsinis.net

Feb 4, 2016, 6:25 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 5:46 AM

5. „Dievas nekenčia Klivlando“

„Cavaliers“ sirgaliai vartoja frazę „Dievas nekenčia Klivlando“ arba „Mes nesame Detroitas“.

Pastarąjį kartą Klivlando miesto komandą profesionalų čempionatą yra laimėjusi 1964 metais. Žinoma, jog tai nebuvo NBA, kadangi „Cavs“ vis dar neturi nė vieno titulo. Prakeikimu „Cavaliers“ aistruoliai laiko ir praėjusius metus, kai Kevinas Love'as atkrintamosiose patyrė peties traumą, o finalo serijoje Kyrie Irvingas susižeidė koją ir prieš „Golden State Warriors“ liko kovoti tik vienas didžiojo trejeto narys – L.Jamesas.

Kaip juokauja patys „Cavaliers“ sirgaliai, L.Jamesas paskutinę sekundę nepataikytų lemiamo dvitaškio iš po krepšio septintosiose NBA finalo rungtynėse namuose.

4. Trumpas atsarginių suolas

L.Jamesas, K.Love'as, J.R.Smithas ir K.Irvingas žaidžia po 30 ir daugiau minučių. Sužiba ir Tristanas Thompsonas ar Timofejus Mozgovas, bet tai yra viskas, ką turi „Cavaliers“.

Matthew Dellavedova aikštelėje praleidžia nemažai laiko, bet tai nėra tas žaidėjas, kuris finale galėtų padėti komandai laimėti žiedą. Toks nėra ir Imanas Shumpertas ar veteranas Richardas Jeffersonas, kuriais pasitikima mažokai.

Dar viena „Cavs“ viltis – Mo Williamsas, bet jis iškritęs iš rotacijos ir jeigu pasirodo ant parketo, tai labai epizodiškai.

Daug žaidžiantys krepšininkai gali ir neatlaikyti iki finalo.

3. Amžius

„Cavaliers“ amžiaus vidurkis siekia 29,1 ir tai yra viena vyriausių lygos komandų, nusileidžianti tik San Antonijaus „Spurs“ (30,8), Memfio „Grizzlies“ (29,5) bei Dalaso „Mavericks“ (29,3).

Jauniausias Klivlando ekipos narys yra K.Irvingas, kuriam 23-eji. Net pusę komandos žaidėjų (7 iš 14) yra sulaukę 30-ies arba daugiau, o 35-erių R.Jeffersonas bei Jamesas Jonesas apskritai galėjo jau būti baigę karjeras.

Moksliškai įrodyta, jog vyresni krepšininkai turi kur kas didesnę traumų riziką, todėl mažą rotaciją turinti „Cavaliers“ turėtų saugoti 31-erių L.Jamesą ar 30-metį J.R.Smithą.

2. L.Jamesas – ne tik žaidėjas, bet ir treneris bei direktorius

„Cavaliers“ generaliniam direktoriui Davidui Griffinui turėtų būti labai nelengva. Vieša paslaptis, kad L.Jamesas reikalavo Davido Blatto atstatydinimo, todėl treneris ir buvo atleistas.

Vienas „Miami Heat“ savininkų neseniai atskleidė, kad L.Jamesas taip pat reikalavo atsisakyti Erico Spoelstros paslaugų, bet klubo prezidentas Patas Riley užėmė tvirtą poziciją ir net nesileido į diskusijas su NBA žvaigžde. Viso to rezultatas – „Heat“ laimėjo du čempionų žiedus.

Dabar „Cavaliers“ vairą perėmė Tyronnas Lue, tačiau nereikėtų tikėtis, jog viskas bus šio specialisto rankose.

L.Jamesas ir anksčiau yra vadovavęs, kai komandos draugams nurodydavo, kokį gi derinį reikia atlikti ar kaip gintis prieš varžovus, nepaisant to, jog treneris lentoje buvo nubraižęs kitokią schemą. Geriau LeBronas žaistų krepšinį ir nesikištų ten, kur jam nereikia.

1. Vakarų konferencija

Rytuose „Cavaliers“ pirmauja ir vargu, ar kas sugebės išversti šią ekipą iš sosto. Galbūt „Heat“ mes rimtesnį iššūkį, bet „Cavaliers“ turėtų triumfuoti ir žengti į superfinalą, o tada prasidės tikrosios problemos.

Vakaruose yra bent jau keturios komandos, kurios galėtų pranokti „Cavaliers“: Oklahomos „Thunder“, Los Andželo „Clippers“ su Blake'u Griffinu, San Antonijaus „Spurs“ ir, žinoma, „Golden State Warriors“.

Neseniai „Cavaliers“ sudaužė „Spurs“, bet reikia priminti, jog ši ekipa geriausią sportinę formą įgyja tik atkrintamosiose varžybose. Tuo tarpu prieš „Warriors“ dukart Klivlando krepšininkai neturėjo nė menkiausių šansų.

„Cavaliers“ dar turi laiko tam, jog sustiprintų savo sudėtį, bet tam reikėtų tinkamų mainų ir gerai sustyguoto žaidimo, tačiau net ir tokiu atveju favoritė superfinale būtų Vakarų konferencijos komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.