EUROLYGA 2023

Eurolygos vadovas nebijo „FIBA Europe“ politinių grasinimų

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu davė išskirtinį interviu „Eurohoops.net“ svetainei, kur pasidalino savo mintimis apie „FIBA Europe“ norą valdyti Europos klubinį krepšinį. Jis atskleidė, kad FIBA net neatsako į jo skambučius.

J.Bertomeu nebijo FIBA grasinimų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Bertomeu nebijo FIBA grasinimų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2016, 4:04 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 6:06 AM

Anksčiau buvo kalbėta, kad Eurolyga ir FIBA gali susivienyti ir rengti bendrą turnyrą, tačiau galiausiai ši idėja žlugo. ULEB, organizuojanti Eurolygos ir Europos taurės turnyrus, paskelbė, kad pasiekė susitarimą su galingiausiais klubais dėl dešimties metų sutarties.

Eurolyga norėjo tęsti diskusiją su „FIBA Europe“ vardan naudos krepšiniui, tačiau J.Bertomeu teigimu nuo tada, kai ULEB paskelbė susitarusi su stipriausiomis komandomis, FIBA atstovai net neatsiliepia į skambučius.

„Dvi dienos po to, kai pasiekėmė susitarimą, išsiuntėme kvietimą FIBA atstovams, nes norėjome, kad jie prisijungtų prie projekto. Klubai patys to norėjo. Tada FIBA atsakė, kad jiems reikia laiko, kad atsakytų. Taip atsakymo ir nesulaukėme“, – sakė J.Bertomeu.

J.Bertomeu žadėjo, kad plėtra ir pokyčiai palies ne tik Eurolygą, bet ir Europos taurės turnyrą, kuriame nuo šiol dalyvaus 24 komandos.

Jis sulaukė ir klausimo, ar nebijo, kad dėl komandų noro žaisti Europos taurėje turės kovoti su FIBA Čempionų lygos projektu.

„Norime pamatyti, kokį politinį spaudimą ar grasinimus klubams panaudos FIBA. Klubai patys turės nuspręsti, kas jiems naudingiausia“, – atsakė Eurolygos vadovas.

Jis taip pat pripažino, kad artimiausiu metu Eurolygoje žais tik 16 komandų, o plėtra galima tik netolimoje ateityje – jeigu bus matoma, kad to reikia.

„Ateityje tai tikrai įmanoma. Bet tą darysime ne dėl politinių sumetimų, o matydami augantį potencialą ir galimą verslo plėtrą“, – pažymėjo J.Bertomeu.

Praėjusiais metais FIBA paskelbė, kad nepripažįsta Adrijos krepšinio lygos. Tokiu atveju šalių klubai turėjo pasitraukti iš varžybų, jeigu nenorėjo, kad nacionalinės federacijos sulauktų sankcijų.

Tačiau J.Bertomeu nebijo, kad toks scenarijus gali ištikti ir Eurolygą bei joje žaidžiančius klubus.

„Klubai patys tvarko savo likimą. Jie nepaliks Eurolygos tik todėl, kad dalyvauja mūsų turnyre – tai turi būti aišku. Patys klubai priims sprendimą kaip elgtis – niekas kitas už juos to nepadarys“, – ryžtingas J.Bertomeu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.