EUROLYGA 2023

FIBA Europos taurės geografija: likę 16 klubų – net iš 13 šalių

FIBA Europos taurės taurės turnyro geografija vis dar lieka labai plati. Iš 56 praėjusį rudenį startavusių ekipų į atkrintamąsias varžybas pateko 16, bet jos – net iš 13 šalių komandos.

„Juventus“ tęs kovą dėl taurės.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Juventus“ tęs kovą dėl taurės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Feb 4, 2016, 12:49 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 6:50 AM

Į aštuntfinalį pateko po dvi Belgijos, Prancūzijos ir Turkijos, po vieną – Lietuvos, Italijos, Izraelio, Kipro, Kroatijos, Latvijos, Rumunijos, Rusijos, Ukrainos ir Vokietijos ekipą.

Utenos „Juventus“ kovos su Zagrebo „Cibona“. Tuo tarpu Pasvalio „Pieno Žvaigždėms“ iki atkrintamųjų pritrūko vieno metimo ir geresnio įmestų bei praleistų taškų skirtumo.

Antrajame etape Lietuvos krepšininkai žaidė ir trijose užsienio komandose. Dvi iš jų pateko į atkrintamąsias varžybas. Aštuntfinalyje kovos Frankfurto „Skyliners“ su Tomu Dimša ir Varėzės „Openjobmetis“ su Ovidijumi Varanausku.

Tartu „Rock“ komanda, kurios aprangą vilki Evaldas Žabas ir Karolis Petrukonis, įsitrigo antrajame etape.

Aštuntfinalyje komandos kovos iki dviejų pergalių. Pirmosios rungtynės vyks vasario 17 d., antrosios – vasario 24 d., trečiosios (jei reikės) – kovo 2 d. „Juventus“ savo aikštėje žais pirmąsias ir trečiąsias (jei reikės) rungtynes.

„Juventus“ ir „Cibona“ dvikovos nugalėtojai ketvirtfinalyje rungsis su Ankaros „Turk Telekom“ arba Krasnojarsko „Jenisej“.

„Pieno žvaigždės“ šeštajame ture išvykoje nugalėjo Tyrgu Žijaus „Energia“ komandą 101:86, tačiau pasvališkiams pritrūko vieno taiklaus metimo. S grupėje visos keturios komandos iškovojo po tris pergales, todėl buvo skaičiuojamas taškų skirtumas visose rungtynėse. Grupės nugalėtoja tapusios „Energia“ taškų skirtumas buvo plius 11, „Cibona“ – minus 2, „Pieno Žvaigždžių“ – minus 3, Havro „St.Thomas“ – minus 6.

Vienas taiklus pasvaliečių dvitaškis arba vienas netaiklus Zagrebo krepšininkų metimas bet kuriose rungtynėse būtų sukeitęs šias komandas vietomis, o „Juventus“ varžove aštuntfinalyje būtų tapusi ne „Cibona“, bet „Pieno Žvaigždės“.

Beje, trečiadienį Rumunijoje „Pieno Žvaigždės“ pirmavo net 23 taškų skirtumu, bet jo neišsaugojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.