EUROLYGA 2023

Lažybų skandale nuskambėjęs Lietuvos krepšininkas žais Latvijoje

Augustino Jankaičio karjera krypsta į Latviją. 21-erių 206 cm ūgio puolėjas lrytas.lt patvirtino: „Informacija yra teisinga, bet kol susitarimas nėra pasiektas, negaliu sakyti, kokia tai komanda“.

A.Jankaitis žaidė Lietuvos jaunimo rinktinėje.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Jankaitis žaidė Lietuvos jaunimo rinktinėje.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2016, 12:57 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 4:15 AM

Praėjusių metų pabaigoje A.Jankaičio paslaugų atsisakė Raseinių „Rasų“ komanda, mesdama kaltinimus dėl dalyvavimo lažybose. Jam ir kitam „Rasų“ žaidėjui Edvinui Šeškui buvo uždegta raudona šviesa Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Abu krepšininkai priklausė „Lietuvos rytui“, bet netrukus Vilniaus klubas su jais nutraukė kontraktus.

E.Šeškus po skandalo greitai atrado vietą tėvo Virginijaus treniruojamoje Prienų-Birštono „Vytauto“ komandoje, o A.Jankaitis  beveik du mėnesius laukė pasiūlymo, kol šis atskriejo iš Latvijos.

A.Jankaitis pripažino, kad po lažybų skandalo dėmesio iš Lietuvos klubų nesulaukė. Rimtesnių kontaktų su kaimyninių šalių komandomis taip pat nebuvo – tik šnekos.

„Tas skandalas tikrai labai stipriai atsiliepia karjerai, ypač Lietuvoje. Tiesiog džiaugiuosi, kad kažkas susidomėjo iš aplinkinių šalių. Skandalo pradžioje jaučiausi sukrėstas, nemalonu kai kaltina tokiais dalykais lygioje vietoje. Dabar viskas gerai,   į visą tą situaciją žiūriu neutraliai“, – sakė jis.

NKL lygoje A.Jankaitis rinko po 13,9 taško ir atkovodavo 8 kamuolius, o pastaruosius beveik du mėnesius sportavo individualiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.