EUROLYGA 2023

Susipešė Utena ir Pasvalys: ar veikė rusiška propaganda?

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynės tarp Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ prasidėjo pasigirdus nemalonioms žinioms. Penktadienį „Juventus“ paskelbė, kad susirgo dalis ekipos krepšininkų, o vakarą su temperatūra praleido treneris Antanas Sireika bei Žydrūnas Urbonas.

M.Šernius mano, kad „Juventus“ klubas melavo, skelbdamas apie ligos išguldytą komandą.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Šernius mano, kad „Juventus“ klubas melavo, skelbdamas apie ligos išguldytą komandą.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-06 22:36, atnaujinta 2017-06-08 23:43

Pastarasis šeštadienį ir vadovavo rungtynėms prieš „Pieno žvaigždes“, o A.Sireikos nebuvo. „Juventus“ skelbė, kad Saulius Kulvietis turi 39 laipsnius temperatūros.

Rungtynės Utenoje Baigėsi „Pieno žvaigždžių“ naudai 100:83, bet kova čia tik prasidėjo.

„Pieno žvaigždžių“ treneris Mantas Šernius po mačo leido suprasti, kad „Juventus“ klubo pranešimus laiko melagyste.

„Tos emocijos buvo sukurtos, galima pasakyti, lyg rusiška propaganda. Jie bandė nukelti rungtynes, bet matėme, kad buvo visi žaidėjai. Dieną prieš jie paskelbė, kad susirgo šeši ar septyni žaidėjai, o liko keturi. Bet matėme, kad rungtynėse žaidė 10-11 žaidėjų. Nemačiau tos bėdos, nes visi galėjo kovoti visa jėga“, – piktinosi M.Šernius.

Jis teigė, kad „Juventus“ klubas melavo Lietuvos krepšinio gerbėjams.

„Krepšininkai tarpusavyje bendrauja ir mano žaidėjams jie sakė: „Esame visi sveiki, išskyrus tai, kad serga A.Sireika.“ Aš nematau, kur bėda. Neturėjome tikslo rungtynių nukelti. Tai suteikė motyvacijos ir matėme, kad vyrai kovojo dėl pergalės“, – aiškino M.Šernius.

Pamatęs šiuos M.Šerniaus pareiškimus, „Juventus“ direktorius Eimantas Skersis pažadėjo visiems komandoms sirgaliams apmokėti išvykos į Pasvalį išlaidas. „Garbės nenupirksi!“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė jis.

Jis piktinosi M.Šerniaus žodžiais, o rašydamas eilutes stengėsi pašiepti „Pieno žvaigždžių“ strategą, naudodamas kabutes.

„Geriausias LKL treneris“ dar sykį parodė savo lygį. Jei žaidėjas eina į aikštę (ne „treneriui“ suprast, jam ką atveža, su tuo ir žaidžia) karščiuodamas, tai nereiškia, kad jis neserga, – rašė E.Skersis. – Didžiulė pagarba vyrams, kurie ėjo į aikštę, nors galėjo gulėti lovoje. Sveikinu su pergale varžovus ir „geriausią LKL trenerį“, bet gyvenime niekas nevyksta be pagrindo. Linkiu, kad niekada neatsidurtumėte situacijoje, kurioje šiandien buvome mes.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.