EUROLYGA 2023

Į NBA neskubantis Domantas Sabonis aikštėje įveikė tėvą Arvydą

Domantas Sabonis sugrįžo ten, kur 1996 metais gimė – Portlandą. Čia jis su „Gonzaga Bulldogs“ sužais NCAA pirmenybių rungtynes, o prieš jas lietuvis pasikalbėjo su vietine žiniasklaida.

D.Sabonis grįžta į Portlandą.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Sabonis grįžta į Portlandą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-10 10:07, atnaujinta 2017-06-08 15:21

Šį sezoną žibantis 19-metis D.Sabonis sulaukia vis didesnio NBA skautų dėmesio, o iš dalies jis dėl to gali būti dėkingas komandos draugo traumai.

Sezono pradžioje Pšemyslawui Karnowskiui patyrus traumą, jo vietą starto penkete užėmė 208 cm ūgio lietuvis.

„Pirmasis mačas starto penkete buvo sunkus, nes nebuvau pratęs tiek daug žaisti. Bet vėliau susitvarkiau su ištverme ir viskas tapo lengviau“, – pasakojo D.Sabonis.

Dabar jis vidutiniškai pelno po 17,4 taško ir atkovoja 11,5 kamuolio. Savo dominavimą lietuvis bandys pratęsti ir rungtynėse su „Portland Pilots“ studentais.

Būtent šiame mieste gimė D.Sabonis, kai Arvydas Sabonis vilkėjo „Portland Trail Blazers“ marškinėlius.

Lietuvis pamena, kada pirmą kartą įveikė savo tėvą krepšinio aikštėje. Tada jie žaidė „minuso“ žaidimą. Tada Domantui buvo 16-17 metų, o žaidimą jis vadina nesąžiningu – juk tėvas visą gyvenimą garsėjo taiklia ranka.

„Buvo labai sunku jį įveikti. Jis pataikydavo neįtikėtinus metimus“, – prisiminė jis.

NBA skautai stebėti Domanto ateina ne dėl jo pavardės – lietuvis savo žaidimu ir aistra pats nusipelnė visų gerų žodžių.

Domanto aistrą aikštėje išskiria ne tik jo komandos draugai, kurie mėgaujasi žaidimu su lietuviu, bet ir vyresnis brolis Tautvydas.

„Net mūsų tėvas nežaidė su tokia ugnimi, kaip Domantas. Jis kovoja dėl kiekvieno kamuolio – jis turi liūto širdį“, – brolį gyrė Tautvydas.

Šį sezoną D.Sabonis išsprendė pagrindinę savo bėdą – greitai surenkamas pražangas ir kartu pagerino metimą iš tolimesnių distancijų. Lietuvis nebijo mesti toliau nuo krepšio, o jam įtaką daro trys NBA žvaigždės.

D.Sabonis žavisi Blake'o Griffino, Danillo Gallinari ir Kevine'o Love'o žaidimu. Jam patinka kaip B.Griffinas karaliauja po krepšiu, o D.Gallinari ir K.Love'as pataiko iš toli ir taip išplečia komandos puolimą.

Prie jų NBA lygoje D.Sabonis gali prisijungti jau artėjančią vasarą, kai vyks lygos Naujokų birža. Tačiau Domantas neskubės.

„Jis tikrai apie tai galvoja ir mes dažnai apie tai kalbamės. Jis žengs į NBA kai bus pasirengęs. Jeigu jaus, kad reikia likti dar metus NCAA, jis tai ir padarys. Domantas nenori skubėti, o nori būti pasirengęs“, – pasakojo T.Sabonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.