EUROLYGA 2023

Ch. Barkley išdavė, kodėl specialiai darkė J. Valančiūno pavardę

Ch.Barkley ir J.Valančiūnas<br>AFP nuotr.
Ch.Barkley ir J.Valančiūnas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2016, 9:19 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 8:26 AM

Savo laiku charizmatiškas krepšininkas, o dabar televizijoje NBA analitiku ir komentatoriumi dirbantis Charlesas Barkley specialiai neteisingai tarė lietuvio Jono Valančiūno pavardę, kad šis taptų savotišku pajuokos objektu. Taip jis norėjo, kad lietuvis užpyktų ant savęs ir Ch.Barkley bei rodytų vis geresnį žaidimą. Apie tai interviu thestar.com papasakojo buvusi NBA žvaigždė.

Praėjusį sezoną ne vienas krepšinio aistruolis leipo nuo Ch.Barkley pastangų ištarti teisingai J.Valančiūno pavardę – to jam neva nesisekė padaryti ir komentatoriaus bandymai buvo tapę pokštų objektu. Kaip ir Jonas Valančiūnas... Kaip tik nebuvo darkoma Jono Valančiūno pavardė – „vasaiusias“, „vasaciucas“ ar net „valaciussisas“.

Bet komentuodamas NBA atkrintamųjų kovų mačą praėjusio sezono rungtynes tarp „Toronto Raptors“ ir „New York Knicks“, Ch.Barkley per TNT kanalą pagaliau ištarė neiškraipydamas: „Jonas Valančiūnas“.

„Aš tam turėjau pilną teisę – kraipyti žaidėjo pavardę“, – aiškino Ch.Barkley, kai jam priminė istoriją, jog komentatorius ilgokai nesugebėjo teisingai „susitvarkyti“ su Lietuvos rinktinės žaidėjo pavarde.

„Tai buvo tas pats, kaip ir su kitu krepšininku – Kawhi Leonardo. Man patinka juoktis iš vaikinų ir jų keistokų pavardžių. Tai tikrai labai linksma... Vienas iš mano draugų, buvusių „Toronto Raptors“ trenerių Billas Bayno man paskambino ir perdavė ragelį Jonui Valančiūnui. Šis pasakė, kad norėtų, jog jo pavardė būtų tariama teisingai. Ir tuomet aš jam pasakiau – aš puikiai žinau, kaip tariasi pavardė Valančiūnas. Tačiau jūs dar nesate toks puikus žaidėjas po krepšiais ir nesugebate atsikovoti tiek kamuolių, kiek jums privalu. Todėl aš vadinu jus taip, kaip vadinu. Pasakiau, jei tik reikalai pagerės, jis atkovos po 12-17 kamuolių, aš teisingai tarsiu jo pavardę. Jis šią teisę užsidirbo ir aš privalėjau savo pažadą vykdyti“.

Ch.Barkley jau atvyko į Torontą, kur savaitgalį vyks „NBA visų žvaigždžių“ mačas bei kiti konkursai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.