EUROLYGA 2023

Iš už Atlanto – įspėjimas Kauno „Žalgiriui“

Kol visų krepšinio sirgalių dėmesį kaustė NBA Visų žvaigždžių savaitgalis, analitikų, trenerių ir skautų dėmesį pritraukė tuo pat metu vykusi jaunųjų talentų stovykla „Basketball Without Borders“.

I.Hartensteinas sulaukė ir kritikos, ir pagyrimų.<br>P.Mantauto nuotr.
I.Hartensteinas sulaukė ir kritikos, ir pagyrimų.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2016, 9:36 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 11:25 PM

Čia dalyvavo du lietuviai – 18-metis 203 cm ūgio Tadas Sederskis, 18-metis 205 cm ūgio Arnoldas Kulboka, taip pat – Kauno „Žalgiriui“ priklausantis 17-metis Isaiah Hartensteinas.

Būtent 209 cm ūgio vokietis sulaukė išskirtinio dėmesio stovykloje, nes jau 2017 metais jam prognozuojamas itin aukštas šaukimas NBA naujokų biržos metu.

Tačiau „Žalgirio“ įsigytas talentas sužavėjo ne visus. Stovykloje apsilankęs „Bleacher Report“ žurnalistas Jonathanas Wassermanas išsakė savo abejones dėl vokiečio.

„Jo pasirodymas buvo gana nuviliantis. Žinoma, jis turi ūgį, atletiškumą ir jėgą. Jis jaučiasi patogiai žaisdamas veidu į varžovą, gali veržtis ar mesti iš vidutinio nuotolio. Bet jis nuolat darė klaidų ir nesugebėjo pataikyti nei iš arti, nei iš toliau. Per anksti jį vadinti tvirtu biržos šaukimu“, – rašė jis.

Tačiau vokietį užstojo krepšinio skautas Bradas Wintonas: „Mane labai sužavėjo I.Hartensteinas. Jis turi tinkamų gabumų, puikiai juda ir yra itin fiziškai galingas po krepšiu.“

B.Wintonui įspūdį padarė ir A.Kulboka, o J.Wassermanas gyrė abu lietuvius.

„Stovykloje buvo du lietuviai, kurie tikrai išsiskyrė. A.Kulboka puikiai meta iš toli. Jam būtina priaugti daug raumenų, bet jo gebėjimas atakuoti nustebino.

T.Sederskis išsiskyrė universalumu. Jis puikiai valdo kamuolį, pats susikuria progų mesti ir jas kuria komandos draugams. Tai, ką jis parodė, suteikė vilčių. Jis buvo vienas produktyviausių žaidėjų stovykloje“, – rašė žurnalistas.

T.Sederskis priklauso Ispanijos grandui Vitorijos „Laboral Kutxa“, bet šiuo metu žaidžia antrojoje šalies lygoje.

A.Kulboka priklauso Bambergo „Brose Baskets“ klubui iš Vokietijos ir šiuo metu taip pat rungtyniauja antrojoje šalies lygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.