EUROLYGA 2023

Didžiulės „Žalgirio“ legionieriaus ambicijos kainavo karjerą NBA

Kauno „Žalgiris“ šeštadienį sulaukė pastiprinimo – į LKL čempionų ekipą atvyko naujasis legionierius, gavęs gerą progą atsigauti po nesėkmių. Jerome'as Randle'as iki sezono pabaigos rungtyniaus Kauno komandoje, o tada, kaip jau įprasta, turėtų eilinį kartą mėginti patekti į NBA.

J.Randle'as vakar vakare atskrido į Lietuvą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
J.Randle'as vakar vakare atskrido į Lietuvą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
J.Randle'as niekaip nepatenka į NBA.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
J.Randle'as niekaip nepatenka į NBA.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
J.Randle'o sprendimas prieš pat 2010 metų NBA naujokų biržą kainavo gerą karjeros šansą.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
J.Randle'o sprendimas prieš pat 2010 metų NBA naujokų biržą kainavo gerą karjeros šansą.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 17, 2016, 3:59 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 6:34 PM

28 metų 175 cm ūgio krepšininkas tai daro kone kiekvieną vasarą, bet pajėgiausios krepšinio lygos durys jam tvirtai užvertos.

Pastaruosius penkerius metus J.Randle'as klajojo po Europą, netgi gavo Ukrainos pilietybę, prisijungė prie šios ekipos rinktinės, bet „Žalgiris“ jį atrado Australijoje.

Nė viename rimtame klube Europoje taip ir nežaidęs krepšininkas nepraranda vilties sugrįžti į NBA. Bet vis dar į ją žiūri tik pro langelį.

„Viskas priklauso nuo laiko ir to, ko ieško komandos. NBA matau žemus gynėjus ir žinau, kad turiu tokių pat įgūdžių, kaip ir jie. Man šiek tiek skaudu, nes žinau, ką galiu. Jeigu gaučiau progą stoti prieš bet kurį tų NBA žaidėjų, jie mane gerbtų“, – smh.co.au užtikrintai kalbėjo J.Randle'as.

NBA – per žemas?

Krepšininkui duris į NBA lygą uždaro ūgis. Žinoma, jeigu tai būtų tik šis aspektas, o kiti tobuli – NBA skautai nelaikytų krepšininko už durų, tačiau kai tik pasisuka kalba apie didžiausius minusus, ūgis nuskamba pirmiausia.

„Svarbiausia turėtų būti širdis, o ne centimetrai“, – mano krepšininkas.

J.Randle'as yra žaidęs NBA Plėtojimosi lygoje (NBDL). Ten jis vilkėjo „Texas Legends“ ir „Maine Red Claws“ komandų marškinėlius. NBA Vasaros lyga jo kalendoriuje pažymėta visuomet.

„Jeigu man būtų suteiktas šansas NBA, žinau, kad ten likčiau. Jaučiu, kad ten žaisčiau iki karjeros pabaigos“, – sakė jis.

Ir šansą J.Randle'as būtų turėjęs. Apie jį krepšininkas pasakojo portalui adelaidenow.com.au.

Atmetė dviejų NBA klubų pasiūlymus

Pasirodo, prieš šešerius metus J.Randle'as kaip niekada pervertino savo galimybes ir tai jam kainavo labai daug.

Prieš 2010 metų NBA naujokų biržą J.Randle'as jautėsi savo rankose laikąs nuostabias kortas. Juk tais metais jis tapo NCAA „PAC-10“ konferencijos naudingiausiu žaidėju. Jis „Bears“ komandai leido pirmą kartą per 50 metų iškovoti konferencijos čempionų vardą.

Komandą jis paliko kaip rezultatyviausias žaidėjas, jam priklausė tritaškių ir baudų metimų rekordai.

Skaičiai J.Randle'ą užbūrė.

„Naujokų biržos vakarą man paskambino dvi komandos ir aš atmečiau pasiūlymus. Nenorėjau žengti tik antrajame šaukimų rate“, – sakė J.Randle'as.

Tai buvo „Houston Rockets“ ir „Toronto Raptors“.

Dairosi atgal ir gailisi

J.Randle'as ir jo vadybininkai nutarė, kad patekti į komandą po antrojo rato šaukimo – per didelė rizika, todėl būtų protingiau palaukti ir pažiūrėti, kuriai ekipai po biržos prireiks jo metimo ir žaidimo organizavimo įgūdžių.

Tuomet „Rockets“ pasirinko Ishą Smithą. Krepšininką, prieš kurį J.Randle'ui yra tekę žaisti. Jis dominavo.

J.Randle'as prieš jį sugebėjo pelnyti 18 taškų ir atlikti 10 rezultatyvių perdavimų. I.Smithas pelnė šešis taškus ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Dar skaudžiau nuaidėjo naujiena, kad „Rockets“ starto penketo įžaidėjas Aaronas Brooksas sezoną pradėjo traumuotas.

Sąlygos būtų buvusios tobulos, bet J.Randle'as dabar mėgina atrasti savo kelią ir blaškosi, o I.Smithas žaidžia jau šeštąjį NBA sezoną.

„Tai blogiausias sprendimas mano gyvenime. Gailiuosi to. Niekada negavau progos sugrįžti į NBA radarą. Žiūriu atgal ir svarstau: „O kas jeigu?“ – sakė krepšininkas.

Turėjo sutartį, bet nežaidė

J.Randle'as teoriškai buvo įžengęs į NBA. 2011 metais per NBA lokautą jis pasirašė sutartį su „Dallas Mavericks“ klubu. Gruodžio 14 dieną jis prisijungė prie ekipos treniruočių stovykloje, sužaidė du iki sezoninius mačus, bet nesužavėjo klubo vadovų.

Po 8 dienų J.Randle'as buvo atleistas. Tada jis dar pažaidė „Mavericks“ antrinėje komandoje  „Texas Legends“  NBDL ir galiausiai sezoną baigė „Maine Red Claws“ ekipoje.

Dabar J.Randle'as arčiausiai NBA būna per Vasaros lygos kovas.

„Negaunu tiek progų ir galimybių vasarą. Ten viskas šiek tiek kitaip. Jie žiūri į krepšininkus, kuriuos jau turi. Viskas pasikeistų, jeigu žaisčiau su NBA veteranais ir jie pamatytų, ką sukuriu kitiems“, – teigė krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.