EUROLYGA 2023

Artūras Milaknis – Lietuvoje, kiti „Uniks“ žaidėjai – tankuose

K.Kaimakoglu, J.Colomas ir M.Baničius.<br>„Instagram“ nuotr.
K.Kaimakoglu, J.Colomas ir M.Baničius.<br>„Instagram“ nuotr.
A.Milaknis.<br>„Unics.ru“ nuotr.
A.Milaknis.<br>„Unics.ru“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-02-18 16:37, atnaujinta 2017-06-07 15:05

Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas Artūras Milaknis šiomis dienomis būtų galėjęs įlįsti ir net pabandyti vairuoti rusišką tanką. Tačiau jis buvo išvykęs namo. Tuo met beveik visi Kazanės „Uniks“ ekipos žaidėjai ir klubo administracija praėjusį savaitgalį apsilankė Kazanės aukštojoje tankistų mokykloje, kur juos pasitiko šios karinės įstaigos direktorius Rusijos armijos generolas majoras Vladimiras Maistrenka.

„Tuo metu buvau grįžęs į Lietuvą, todėl nespėjau ten sudalyvauti“, – apie ekskursiją į Kazanės tankistų mokyklą lrytas.lt pasakė A.Milaknis. Jis gavo laisvų dienų, nes gydėsi traumą.

Nors Rusijoje ne itin mėgstama leisti užsieniečius į karinius objektus ar prie šios šalies karinės technikos, šįkart nė vienam legionieriui nebuvo uždrausta įžengti į dalinį.

„Tai vienintelė aukštoji tankistų mokykla Rusijoje, rengianti vadus“, – teigė ekipos žaidėjus sutikę šios mokyklos vadovai.

Įžengti į muziejų, palandžioti po tanko liukus ar net su simuliatoriumi išbandyti savo galimybes pavairuoti tanką galėjo ne tik klubo valdžia ar treneris Jevgenijus Pašutinas su kitais „Uniks“ ekipoje žaidžiančiais rusais, bet ir amerikiečiai Keithas Langfordas, Lataviousas Williamsas, graikas Konstantinos Kaimakoglou, ispanas Joaquinas Colomas ir kroatas Marko Baničius.

Didžiausias iššūkis krepšininkams buvo įlįsti į tanką pro liuką: mat šios mašinos nepritaikytos aukštiems žmonėms. Kaip teigia vietos žiniasklaida, mokytis į tankistų mokyklą priimami vaikinai ne aukštesni nei 175 cm, o „Uniks“ ekipoje žemiausio žaidėjo ūgis yra 186 cm.

Tiesa, „Uniks“ graikas K.Kaimakoglou, kurio ūgis 206 cm, bandė įsisprausti į tanką pro liuką, bet tai baigėsi tik bandymu. Kaip ir siekis pavairuoti tanką.

„Jei tu rusiškos mašinos nevairavai niekada gyvenime, tau iš vietos nepajudinsi ir tanko. Tokią techniką galima suprasti tik bent kartą su ja važiavus“, – mokė legionierius „Uniks“ rusas Ruslanas Chabirovas.

Po ekskursijos Kazanės komandos žaidėjai sužaidė parodomąjį mačą su kursantais.

A.Milaknis su „Uniks“ sudarė sutartį praėjusiais metais – jis Rusijos ekipoje žais dar vieną sezoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.