EUROLYGA 2023

Karaliaus Mindaugo taurė: viešbučiai – tik galingiems klubams

Vilnius savaitgalį iš Kauno perims krepšinio mekos vardą – į Lietuvos sostinę sugužės ne tik aštuonios stipriausios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandos, tačiau ir šių ekipų gausūs sirgaliai. Per tris kovų dienas turėtų paaiškėti komanda, kuri Vilniaus „Siemens“ arenoje taps karališkąja – sekmadienį laimės pagrindinį Karaliaus Mindaugo taurės turnyro trofėjų.

Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubai įvardijami kaip vieni pagrindinių „Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyro favoritų.<br>P.Mantauto nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubai įvardijami kaip vieni pagrindinių „Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyro favoritų.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-18 17:02, atnaujinta 2017-06-07 14:44

Jau ketvirtadienį į Vilnių atvyko Prienų-Birštono „Vytauto“ kariauna su Virginijumi Šeškumi priešakyje ir Dainiaus Adomaičio treniruojama Klaipėdos „Neptūno“ komanda. Abiejų ekipų vadovai nutarė, kad neverta penktadienį tiesiai iš autobuso žengti į krepšinio aikštę, o geriau apsiprasti sostinėje. Kitos ekipos Vilnių pasieks tik penktadienio rytą.

„Pagal turnyro nuostatas, penktadienį „Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyro ketvirtfinalyje pergales šventę klubai už LKL lėšas gyvens „Vilnius Grand Resort“ viešbutyje. Pralaimėjusios ekipos iškart vyks namo – jiems viešnagė sostinėje nenumatyta. Tad viskas paprasta – LKL apmokės pragyvenimą Vilniuje tik stipriausioms keturioms ekipoms“, – lrytas.lt pasakojo LKL direktorius Romualdas Brazauskas.

Už Vilniaus esančiame viename iš prabangių sostinės viešbučių žada apsistoti trys būsimi turnyro pusfinalio klubai, o Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda pasirinko viešbutį arčiau miesto centro – „Comfort Hotel LT- Rock' N'Roll Vilnius“.

„LKL, žinoma, apmokės ir „Lietuvos ryto“ ekipos sąskaitą už gyvenimą šiame viešbutyje, tik, aišku tuomet, jei vilniečiai peržengs ketvirtfinalio barjerą. Jei to neįvyks, visi keturi klubai gyvens „Vilnius Grand Resort“, – teigė LKL direktorius.

Kaip pasakojo R.Brazauskas, jokių išskirtinių reikalavimų komandos LKL vadovybei nepateikė ir neprašė išskirtinio maisto ar apsaugos.

„Juk esame patys su krepšiniu susiję žmonės, puikiai žinome, ko reikia klubams, koks turi būti maitinimas ar kiti niuansai. Todėl viską numatėme. Komandos nesikreipė dėl papildomų reikalavimų, nerašė dėl išskirtinių norų – tad sakyti, kad jos įnoringos, negalima. Užsakėme viešbutyje tik papildomus kambarius rungtynių vaizdo peržiūrai“, – aiškino vienas iš LKL vadovų.

Lyga pirmą kartą rengia „Karaliaus Mindaugo taurę“, perėmusi ją iš Lietuvos krepšinio federacijos – anksčiau šios varžybos vadinosi „LKF taurė“.

Penktadienį startuosiančiose varžybose pirmieji ketvirtfinalyje susikaus „Vytauto“ ir Utenos „Juventus“ klubai, po to – Kauno „Žalgirio“ ir Kėdainių „Nevėžio“ ekipos, trečiame mače – „Neptūnas“ ir „Šiauliai“ ir galiausiai – „Lietuvos rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Kaip sakė R.Brazauskas, pirmąkart rengiamą „Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyrą bus siekiama padaryti itin prestižiniu. Juolab, kad ir numatytas nemenkas prizinis fondas.

„Iš viso šio turnyro sąmata yra 200 tūkstančių eurų – į šiuos pinigus įeina ir prizinis fondas, kuris tikrai nemenkas. Šias lėšas generuoja ne tik LKL. Bet ir rėmėjai. Tačiau tikimės, kad varžybos nebus nuostolingos“, – teigė R.Brazauskas.

Pagal turnyro reglamentą, pirmąją vietą laimėjusi ekipa gaus ne tik gražuolę taurę, kurią dengia 24 karatai aukso, bet ir 40 tūkst. eurų čekį, antrąją vietą – 25 tūkstančius, trečiąją – 15 tūkstančių ir ketvirtąją – 10 tūkst. eurų premiją. Nebus nuskriaustos ir likusios keturios vos vieną mačą turnyre sužaidusios ekipos – joms bus išmokėta po 2,5 tūkst. eurų premija.

„Sakykite, ką norite, bet prizinis fondas motyvuoja žaidėjus, priverčia juos labiau stengtis. Atsimenate, kai būdavo LKL „Žvaigždžių dienos“ renginiai – „Oro karaliaus“ ir tritaškininkų konkursai visada būdavo labai atkaklūs, nes nugalėtojams įteikiamos premijos. O kai žaisdavo komandos – kažkoks pliažinis krepšinis. Lyg ir įdomu, tačiau nėra azarto. Dabar turėtų būti viskas kitaip“, – konstatavo R.Brazauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.