EUROLYGA 2023

„Pistons“ sudvejojo dėl D. Motiejūno – mainai gali būti atšaukti

Donatas Motiejūnas vis dar laukia. 25 metų 213 cm ūgio lietuvis kartu su Marcusu Thorntonu jau tris dienas yra „Detroit Pistons“ sąraše, bet dar nesužaidė nė vienerių rungtynių. Abu žaidėjus „Pistons“ klubas gavo po ketvirtadienį paskutinę akimirką atliktų mainų su „Houston Rockets“. 

D.Motiejūnas į „Pistons“ lengvai ir ramiai atvykti negalėjo.<br>USAToday/ScanPix nuotr.
D.Motiejūnas į „Pistons“ lengvai ir ramiai atvykti negalėjo.<br>USAToday/ScanPix nuotr.
Kol kas dar neaišku, ar D.Motiejūnas apsivilks Detroito komandos aprangą.<br>AFP nuotr.
Kol kas dar neaišku, ar D.Motiejūnas apsivilks Detroito komandos aprangą.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-02-21 21:28, atnaujinta 2017-06-07 04:15

„Pistons“ į Hjustoną išsiuntė NBA naujokų biržos pirmojo rato šaukimą bei Joelį Anthonį, bet gali būti, kad šie mainai bus atšaukti.

Detroito klubas kreipėsi į NBA ir lyga sutiko pridėti dar 24 valandas žaidėjų medicininei patikrai atlikti.

D.Motiejūnas ir M.Thorntonas nedebiutavo „Pistons“ rungtynėse su „Pelicans“ (106:111). Labiausiai Detroito klubui nerimą kelia D.Motiejūno nugaros trauma.

Praėjusį sezoną D.Motiejūnas kurį laiką žaidė per skausmus, o tada gulė ant operacinės stalo. Jis nespėjo atsigauti iki šio sezono NBA starto, o galiausiai ir ėmęs žaisti strigo. Lietuvis šį sezoną sužaidė tik 14 rungtynių. Jis buvo išsiųstas į NBA plėtojimosi lygą ir NBA nežaidė nuo gruodžio 31 dienos.

„Pistons“ klubo specialistai dar penktadienį Niujorke tyrė D.Motiejūno nugarą ir informaciją išsiuntė į Detroito medicinos centrą, kur ir paaiškės lietuvio likimas.

Jeigu „Pistons“ nepatiks komandos medikų pastebėjimai, klubas gali atšaukti mainus. Tai reiškia, kad negalios visi keitimai.

„Galima prašyti papildomo laiko, kad gautum medicininės informacijos. Čia dirba daug medikų, todėl mums reikia daugiau laiko“, – sakė „Pistons“ treneris Stanas Van Gundy. Pastarasis iškart po mainų neslėpė, kad labai džiaugiasi Donato atvykimu. 

S.van Gundy pavyko gauti išskirtinę teisę. Mainai NBA turi būti patvirtinti per daugiausia 72 valandas, o suteiktas papildomas 24 valandų laikotarpis viršija šį terminą.

Paklaustas, ar mainai gali būti atšaukti, treneris snedaugžodžiavo: „Pamatysime.“

Šį sezoną D.Motiejūnas per 14 minučių vidutiniškai pelnė 5,6 taško, atkovojo 2,1 kamuolio. D.Motiejūnas vasarą taps laisvuoju apribotu agentu. Tai reiškia, kad jam siūlymus galės teikti ir kiti klubai, bet „Pistons“ galėtų jį pasilikti, jeigu pasiūlytų nemažesnę sumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.