EUROLYGA 2023

Virš Donato Motiejūno galimybių – nerimo debesys

Donatas Motiejūnas ketvirtadienio vakarą sužinojo, kad turi krautis lagaminus ir keliauti į motorų miestą. „Houston Rockets“ paskutinį galimą mainų vakarą sutiko patenkinti „Detroit Pistons“ klubo norą. Ilgai D.Motiejūną stebėjęs „Pistons“ klubas už lietuvį ir Marcų Thorntoną į Hjustoną išsiuntė Joelį Anthony ir svarbiausia – NBA naujokų biržos pirmojo rato šaukimą.

D.Motiejūnas Detroite turės įrodyti, kad klubas nesuklupo.<br>P.Mantauto nuotr.
D.Motiejūnas Detroite turės įrodyti, kad klubas nesuklupo.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2016, 7:39 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 7:14 AM

„Pistons“ treneris ir krepšinio operacijų vadovas Stanas van Gundy iškart pareiškė – pasikviečiant Donatą rizikos buvo, bet ji – paskaičiuota. Strategas neslėpdamas džiaugiasi, kad D.Motiejūno gebėjimas mesti tritaškius padės žaisti plačiau ir universaliau.

25 metų 213 cm ūgio lietuvio taiklumą pabrėžia ir NBA specialistai, tačiau ir jie, ir „Pistons“ sirgaliai negali atsikratyti minčių apie D.Motiejūno traumą.

D.Motiejūnas dar pernai privalėjo gulti ant operacinės stalo. Nugaros skausmai lietuviui neleido žaisti, o šis interviu „Lietuvos rytui“ prisipažino, kad kurį laiką žaidė mėgindamas juos slopinti.

Vasarą jis praleido Lietuvos rinktinės dvikovas Europos čempionate ir nesuspėjo iki NBA sezono pradžios.

Šį sezoną D.Motiejūnas NBA sužaidė vos 14 rungtynių, nes jį ir vėl ėmė stabdyti nugaros skausmai. Prieš „Rockets“ ir „Pistons“ mainus jis žaidė NBA plėtojimosi lygoje (NBDL). Būtent iš jos sugrįžęs ir jau apie mačą su „Rockets“ ekipa galvojęs lietuvis ir buvo iškeistas.

„Dar per daug nežinome apie D.Motiejūno sveikatą. Nugaros trauma aukštaūgiui į „Rockets“ sudėtį patekti neleido nuo gruodžio. Nėra aišku, kiek jis galės padėti ekipai šį sezoną“, – rašė „Sports Illustrated“.

S. van Gundy interviu nba.com iškart pabrėžė, kad Detroite D.Motiejūno lauks nuodugni medikų apžiūra, bet treneris įsitikinęs, kad mainai su „Rockets“ – naudingi.

„Nors rizikos – daugiau, bet ji – pamatuota ir atpildas – didesnis“, – sakė jis.

„Pistons“ D.Motiejūną stebėjo ilgai. Dar praėjusią vasarą buvo kalbų apie Detroito klubo norą turėti lietuvį, tačiau nelemta trauma skautus privertė situaciją stebėti iš toli. Ką Donatas gali pasiūlyti „Pistons“ komandai? Universalumą ir daugiau galimybių atakuojant.

„Teoriškai sveikas D.Motiejūnas – naudingas „Pistons“ komandai. Jo žaidimas po krepšiu – labiau patikimas nei atsarginio Arono Bayneso. Jis naudingesnis ir statydamas užtvarą. Treneris D.Motiejūną kartais gali statyti šalia Andre Drummondo. Taip pat, kaip „Rockets“ jį poravo su Dwightu Howardu“, – rašė si.com.

„Sports Illustrated“ pabrėžė, kad D.Motiejūno išskirtinumas – gebėjimas žaisti ne tik vidurio puolėjo pozicijoje. Apie galimybę D.Motiejūną palaikyti ir ketvirtojo numerio vietoje kalbėjo ir strategas.

S. van Gundy interviu užsiminė, kad „Pistons“ norėtų D.Motiejūną turėti ir po vasaros, kuomet lietuvis taps apribotu laisvuoju agentu. Krepšininko gerbėjai dar vasarą tikėjosi, kad „Rockets“ pasiūlys jam sutartį ir neleis vasarą žengti į rinką, bet Hjustono klubo vadovams trauma kėlė pernelyg daug nerimo.

Vasarą NBA atlyginimai turėtų gerokai išsipūsti, bet D.Motiejūnui nebūtinai teks atsiriekti riebią saldžiojo pyrago dalį.

Lietuviui dabar reikės įrodyti, kad „Pistons“ klubas nesuklydo. Jeigu D.Motiejūnas pasirodys užtikrintai ir pastums komandą kovoje dėl atkrintamųjų, tai reikš ir didesnius pinigus, bet jeigu šis sezonas ir toliau bus temdomas nugaros skausmų – „Pistons“ gali išsisukti pigiau.

„Potencialios sprendimo kainos ignoruoti negalima. D.Motiejūnas kelia riziką dėl traumos ir projekcijų į ateitį“, – rašė si.com.

Cbssports.com pabrėžė, kad „Pistons“ klubas gali sau leisti pamokėti daugiau pinigų D.Motiejūnui, tačiau svarbiausia, kad šis pradėtų žaisti. Kitu atveju nebus kam mokėti pinigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.