EUROLYGA 2023

„Raptors“ pademonstravo, koks svarbus klubui Jonas Valančiūnas

Jonas Valančiūnas sulaukė rimto „Toronto Raptors“ klubo įvertinimo ir nutildė visus skeptikus, anksčiau kalbėjusius, kad lietuvis galėtų išvykti. „Raptors“ klubas per mainų laikotarpį turėjo puikią progą į savo gretas įtraukti NBA žvaigždę, tačiau Toronto ekipos generalinis direktorius Masai Ujiri lengvai atsisakė pasiūlymo.

J.Valančiūnas turi užnugarį ir tuo gali džiaugtis.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas turi užnugarį ir tuo gali džiaugtis.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2016, 1:08 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 1:45 AM

NBA apžvalgininkas Zachas Lowe paskelbė, kad „Raptors“ atmetė „Rockets“ pasiūlymą mainų pagalba gauti Dwightą Howardą.

Inquisitr.com žiniomis, po „Rockets“ diskusijų su klubo žvaigždėmis Jamesu Hardenu ir D.Howardu paaiškėjo, kad pastarasis nėra taip įsipareigojęs ekipai, kaip buvo tikėtasi.

„Rockets“ norėjo, kad D.Howardas susimažintų atlygį ir taip atsirastų daugiau galimybių vasarą siekti įsigyti pirmojo ryškumo NBA žvaigždę Keviną Durantą.

Dėl šios priežasties „Rockets“ generalinis direktorius Darylas Morey kreipėsi į NBA klubus su pasiūlymu. Jis taip mėgino išpešti naudos, užuot praradęs krepšininką laisvųjų agentų rinkoje.

D.Morey žinojo, kad „Raptors“ domina toks svarbus ėjimas, kuris leistų rimčiau pakovoti su „Cleveland Cavaliers“, tačiau tai nebuvo pakankamai svarbus argumentas.

„Raptors“ gerokai svarbiau buvo J.Valančiūnas. Pasak inquisitr.com, M.Ujiri ramiai atsisakė galimybės turėti D.Howardą, nes yra patenkintas J.Valančiūno tobulėjimu.

Antroji priežastis – solidžiai žaisti pradėjęs kitas „Raptors“ aukštaūgis Bismackas Biyombo, kuris ryškiau atrodyti pradėjo, kai lietuvis buvo patyręs traumą.

„Raptors“ treneriui Dwane'ui Casey turėtų būti paprasčiau dalinti minutes tarp šių dviejų žaidėjų, nei ieškoti galimybių įpusėjus sezonui į žaidimą įlieti įnoringąjį D.Howardą.

Trečioji priežastis – „Raptors“ vasarą būtų reikėję D.Howardui siūlyti galingą kontraktą, nes šis krepšininkas taps laisvuoju agentu.

„Raptors“ švaistyti pinigų nenori, juolab, kad siekia atlaisvinti vietą algų kepurėje, jeigu DeMaras DeRozanas nutartų iškeliauti į „Los Angeles Lakers“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu